Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся надежден лаптоп с core i7, до 1300-1400 лева

Featured Replies

Търся си лаптоп, който да е надежден и да ми върши работа следващите 3-4 години. Ще ми трябва за разработка на сериозни приложения, но обработката на графика/видео не ми влиза в плановете. Нито разкатаване с тежки игри, затова видеокартата не ми е приоритет, но са ми нужни добър процесор и повече RAM.

Прочетох няколко теми и някой беше препоръчал една фирма, понеже сервизът им бил "железен" :)

Разгледах каталога и се надявам да ми дадете съвет за следната оферта:

http://www.stealtech...-2670Q_id27599/

Процесор Intel® Core™ i7-2670QM Processor (6M Cache, 2.20 GHz) Дисплей тип 15.6" 16:9 HD (1366x768) LED backlit, Glare

Диагонал на екрана 15.6"

Оперативна памет (RAM) 4GB DDR3 SDRAM

Твърд диск 750GB 5400rpm

Видео карта NVIDIA® GeForce® GT 540M with 2GB VRAM

За 50 лева предполагам ще оправим рам-а до 8 ГБ.

Вторият вариант е:

http://pcstore.bg/la...-Brown-8GB-3078

• Модел процесор

Intel i7 (4-ядрен)

• Процесор

Intel Core i7-2670QM 2.20GHz/3.10GHz

• Характеристики на процесора

6MB L3 Cache

• Рам памет

8GB DDR3 1333MHz

• Хард-диск

750GB, 5400 об./мин., SATA

• Дисплей

15,6 инча / 39,62 см Color-Shine (лъскав) с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове

• Резолюция на дисплея

1366×768

• Видео карта

NVIDIA GeForce GT 520MX с 1GB DDR3 собствена памет

По цена и характеристики са сходни, май единствената разлика е по-доброто видео. По други магазини, за 1300 лева, има предложения от Asus с gt 630m 1GB video, 500 GB HDD & 4GB RAM.

Какво е вашето мнение?

Редактирано от HSL (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Търся си лаптоп, който да е надежден и да ми върши работа следващите 3-4 години. Ще ми трябва за разработка на сериозни приложения, но обработката на графика/видео не ми влиза в плановете. Нито разкатаване с тежки игри, затова видеокартата не ми е приоритет, но са ми нужни добър процесор и повече RAM.

Прочетох няколко теми и някой беше препоръчал една фирма, понеже сервизът им бил "железен" :)

Разгледах каталога и се надявам да ми дадете съвет за следната оферта:

http://www.stealtech...-2670Q_id27599/

Процесор Intel® Core™ i7-2670QM Processor (6M Cache, 2.20 GHz) Дисплей тип 15.6" 16:9 HD (1366x768) LED backlit, Glare

Диагонал на екрана 15.6"

Оперативна памет (RAM) 4GB DDR3 SDRAM

Твърд диск 750GB 5400rpm

Видео карта NVIDIA® GeForce® GT 540M with 2GB VRAM

За 50 лева предполагам ще оправим рам-а до 8 ГБ.

Вторият вариант е:

http://pcstore.bg/la...-Brown-8GB-3078

• Модел процесор

Intel i7 (4-ядрен)

• Процесор

Intel Core i7-2670QM 2.20GHz/3.10GHz

• Характеристики на процесора

6MB L3 Cache

• Рам памет

8GB DDR3 1333MHz

• Хард-диск

750GB, 5400 об./мин., SATA

• Дисплей

15,6 инча / 39,62 см Color-Shine (лъскав) с икономична LED технология за по-реалистично изглеждащи цветове

• Резолюция на дисплея

1366?768

• Видео карта

NVIDIA GeForce GT 520MX с 1GB DDR3 собствена памет

По цена и характеристики са сходни, май единствената разлика е по-доброто видео. По други магазини, за 1300 лева, има предложения от Asus с gt 630m 1GB video, 500 GB HDD & 4GB RAM.

Какво е вашето мнение?

Разлика между gt 630m и gt540m в производителноста няма (gt630m е с 4% по бърза което почти никаква разлика) и двете са с 96 шейдъра на еднаква честота на ядрото. Разлика има само в количеството видео рам. Единственото е, че gt630m е по нова технология иначе и двете са 35вата на 40нанометра. А като цяло Asus правят стабилни машини и са издръжливи. Приятелката ми има Asus на 5 години и още бачка. А ако държиш на видеокарта взема или тоя с gt540m или тоя с gt630m. Като цяло в игрите gt540m понеже съм я тествал в комбинация с двуядрен i3 се преставя като 8600GT при десктопите. Може и малко по зле но долугоре такава производителност вади. Аз лично бих избрал тоя с gt630m въпреки , че е с по малко рам защото е по нова технология и можеби грее по малко(поне такава е тенденцията), а за лаптоп е важно. А и цената от 1300 ми се струва добра.

Аз имам този -> http://www.stealtech.org/laptopi/Лаптоп_Lenovo_Y570_59325421_id26859/ лаптоп (моя е с 4GB RAM и 750GB) от 5 месеца някъде и съм много доволен :) малко надвишава бюджета ти но според мен е добър избор. Видео картата има около 20% по голяма производителност от 540m според тестове в нета. Батерията издържа над 5 часа за филми и интернет (в режим за игра пада на 1 час :D), корпуса си остава хладен дори и при натоварване (латото още не е тесван де) клавиатурата е удобна. Колонките са му JBL и имат доста приличен звук за лаптоп.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.