Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Печалба от реклама

Featured Replies

Здравейте, възнамерявам да вложа пари в направата на сайт , подобен на http://www.automedia.bg/ , но в малко по-различен формат. Каква месечна печалба мога да очаквам, при положение, че ще разчитам единнствено на реклама. Друг е въпросът, че ще налея не малко пари и в пополизирането на самия сайт. Като цяло не разбирам от материята и гледам на себе си по-скоро като на инвеститор-не предприемач!Познат ми подхвърли идеята си, но няма средства да я реализира. Реших за себе си да проверя дали би имало някаква полза (финансова), ако реша да го спонсорирам Погледнах им на automedia.bg условията за реклама за да придобия бегъл поглед върху нещата, но има неща, които не разбирам колкото и смешно да ви звучи. post-323587-0-86052000-1334509496_thumb. какво точно е импресия и на какъв принцип се изчислява броят им на ден. 1 импресия на един човек, или 1 импресия на едно презареждане на банера? Друг въпрос: защо броя на посещенията на главната/началната страница е по-малък от посещенията на вътрешните страници и на какво се дължи разминаването? Пише, че цената от 8лв., както е посочено в най-горната графа е за 1000 импресии, а те са 57 000 на ден. Какво означава това, че за тези 57 х 1000 се взимат по 8 лева само от този банер? Т.е. по 456 лева на ден ли!? нещо не ми се вярва, а има и други банери, не е само един. Може и да не задавам правилните въпроси и моля да ме извините за невежеството ми. Имам друг бизнес в съвсем различен сегмент, който започна да се "съживява" след кризата малко по малко, но факт е, че единствения бранш , който не е отбелязал спад, дори по време на стегнацията , която засегна всички сектори е именно бизнеса в интернет. Това ме подтикна да се замисля дали си струва. И отново, конкретно за подобен сайт- колко печалба може да се очаква, ако се развие както трябва и се вложат колкото средства е нужно? Добра идея ми се вижда в последствие да се направят и други сайтове-за новини(със собствени стати, видео материали, разследваща журналистика- а не само с преписани статии от български и чужди източници),сайт за продажби(които да генерират и приходи от разните им ВИП обяви и разни платени услуги),etc. Просветлете ме, моля.

Друг въпрос: защо броя на посещенията на главната/началната страница е по-малък от посещенията на вътрешните страници и на какво се дължи разминаването?

Нормално е посещенията общо на вътрешните страници да са повече - ако сайтът има 10 вътрешни страници и аз разгледам три от тях, ще имам 1 посещение на главната страница и 3 посещения на вътрешните страници. ;)

А иначе от сайта ще може да е печели, ако привлече достатъчно посетители, които имат някакъв определен интерес да го посещават.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Според мен, не е нужно да плащаш за реклама. При положение, че се публикуват често статии и правилно ползване на мета тагове, читателите (посетителите) сами ще дойдат при теб.

Ако мислиш, че ще вадиш достатъчно пари от български сайт се лъжеш. Много по-малко работа и по-висок доход ще получиш от англоезичен сайт. Ако имаш възможността се захващай с него. От български сайтове хубави приходи правят само тези с над 5к уникални посетителя на ден. Трудно се намират рекламодатели. Ще трябва да работиш с рекламна агенция, а тя ще иска много големи комисионни. Абе тегаво е положението на БГ пазара, но ако имаш воля, желание и нюх ще успееш. Просто много по-голяма е връщаемостта от английски сайт. Та... импресия е броя на презарежданията. Така, че сметни 57 х 8 = 456 брутни приходи. Това е в най-добрият случай ако си запълнен на 100%. За такъв сайт ти трябва правилно подбрани ключови думи, SEO - он пейдж и офф пейдж, някакъв бюджет за реклама, стратегия по колко неща ще се публикуват на ден, седмица, месец. Ако не го правиш ти се запитай кой ще е този човек? И т.н. и т.н. Онлайн бизнеса е много подобен и на оффлайн. С едната разлика, че онлайн работи за теб 24 часа, 365 дни в годината.

Ако мислиш, че ще вадиш достатъчно пари от български сайт се лъжеш. Много по-малко работа и по-висок доход ще получиш от англоезичен сайт. Ако имаш възможността се захващай с него.

От български сайтове хубави приходи правят само тези с над 5к уникални посетителя на ден. Трудно се намират рекламодатели. Ще трябва да работиш с рекламна агенция, а тя ще иска много големи комисионни. Абе тегаво е положението на БГ пазара, но ако имаш воля, желание и нюх ще успееш.

Просто много по-голяма е връщаемостта от английски сайт.

Има доза истина в написаното, но това не значи, че човек ако се отнесе сериозно и има нужните знания и умения, няма да може да постигне нещо сериозно. Просто се иска компетентност и някакъв капитал, но като гледам първия пост, авторът на темата ще трябва доста неща да понаучи. :cool:

• Автор

Ако мислиш, че ще вадиш достатъчно пари от български сайт се лъжеш. Много по-малко работа и по-висок доход ще получиш от англоезичен сайт. Ако имаш възможността се захващай с него.

От български сайтове хубави приходи правят само тези с над 5к уникални посетителя на ден. Трудно се намират рекламодатели. Ще трябва да работиш с рекламна агенция, а тя ще иска много големи комисионни. Абе тегаво е положението на БГ пазара, но ако имаш воля, желание и нюх ще успееш.

Просто много по-голяма е връщаемостта от английски сайт.

Благодаря за съвета. Мина ми през ума да е на английски за да достигне до повече хора, но самата същност на сайта са статии, които не може да са 100% копи-пейст от английски източници. Друг е въпросът, че ако ги превеждам сам ще ми трябва много време и няма да мога да предоставя качествен краен продукт с оглед на това,че няма как да ги превеждам абсолютно точно, а разходи за редакция или превод биха били необосновани откъм финансова ефективност. Чисто и просто, ако трябва да е на английски ще се наложи да е съвсем друг тип сайт с, който да предлага някаква услуга и да е на една универсална платформа, която да изисква единствено поддръжката. Такъв сайт би бил за обяви, споделяне, покупко-продажба, резервиране или нещо подобно. Проблем е че фейсбук, ютуб, туитър и-бей вече съществуват. Как бих могъл да развия подобен сайт и да привлеча посетители. И дали това, че ще е регистриран в България ще се отрази по някакъв начин на намирането му в търсещите машини. Ако някой от вас има достатъчно средства в какво точно би ги вложил? (за сайтове става въпрос)
  • 2 месеца по-късно...

аз смятам че не е нужно кой знае какви знания да имаш щом си инвеститор ,има много млади програмисти ,уеб дизайнери който работят на часно за доста по малко пари от колкото би ти поискала фирма ,наемаш си един добър програмист ,дизайнер ,сео аналитик ,работят дистанционно плащаш по ай бан и така ,диригента няма нужда да бъде цигулар или флейтист ако ме разбираш.

аз смятам че не е нужно кой знае какви знания да имаш щом си инвеститор ,има много млади програмисти ,уеб дизайнери който работят на часно за доста по малко пари от колкото би ти поискала фирма ,наемаш си един добър програмист ,дизайнер ,сео аналитик ,работят дистанционно плащаш по ай бан и така ,диригента няма нужда да бъде цигулар или флейтист ако ме разбираш.

Ако нямаш никакви знания, има голяма вероятност да похарчиш доста пари и да не получиш нищо като дивидент. Все пак е добре човек да има представа от това, в което ще си влага парите, защото винаги може да се намерят "специалисти", които да го подведат. ;)

да прав си но поне базови познания ако има пак става в смисал кой скрипт за колко време може да се напише и колко е сложен ,така ще може да плати реалната цена а не да го налъжат,този сайт един приятел го изгради за по малко от 200 лева http://love-zone.org/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.