Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Статично ip при БТК ADSL

Featured Replies

Може да въпросът да ми е глупав но все пак ще попитам...Аз сам на БТК ADSL biz 1024..и по принцип получавам статично ip поне така пише в обшите условия..искам да попитам има ли значение...как да се свържа към моя компютър през интернет...с случая през телнет например...освен това искам да уточня че сме в мрежа няколко човека...и като давам в комад промт ipconfig/all ми дава само статично ip от лан мрежата.Ако разбрахте кво искам да кажа моля помогнете.

Може да въпросът да ми е глупав но все пак ще попитам...Аз сам на БТК ADSL biz 1024..и по принцип получавам статично ip поне така пише в обшите условия..искам да попитам има ли значение...как да се свържа към моя компютър през интернет...с случая през телнет например...освен това искам да уточня че сме в мрежа няколко човека...и като давам в комад промт ipconfig/all ми дава само статично ip от лан мрежата.Ако разбрахте кво искам да кажа моля помогнете.

<{POST_SNAPBACK}>

Предполагам става дума да получаваш реалния IP адрес на интерфейса на мрежовата карта? Ако за това става дума, съм обяснил как е възможно това прочети постовете по тази тема!. Дал съм точен линк от къде нататък съм обяснил как е възможно да се постигне това. Ако става дума за нещо друго ти препоръчвам да пишеш в разширената тема за БТК и ще се мъча да ти помогна ако мога.

Щом сте повече хора след модема, а желаеш да имаш достъп отвън до компютъра си, е необходимо да изискаш портова транслация (port forwarding) на желаните от теб портове, примерно за телнет порт 23 към вътрешното IP което е желателно да е конфигурирано статично (примерно 192.168.1.2), ако смяташ да пускаш FTP сървър порт 21, ако ще пускаш WEB сървър порт 80, ако ще ползваш някакви специфични програми за Ремуут контрол или други подобни, тогава изискваш транслация на необходимите портове за работата на програмата към твоя вътрешен статично конфигуриран адрес. Ако искаш можеш да транслираш различни портове към различни вътрешни адреси, примерно 21 на една машина (192.168.1.2) порт 80 на друга машина (192.168.1.5), телнет на трета машина ..... и така до безкрай в зависимост от нуждите и желанията ти, като единственото задължително е всички компютри от вътрешната мрежа да бъдат конфигурирани със статични адреси, не чрез автоматично вземаме на настройките през DHCP, тъй като тогава при стартиране на коя да е машина, тя ще взема автоматично първия свободен IP адрес и това ще обезмисли портовата транслация, тъй като компютрите след рестарт ще си променят IP адресите и заявките отвън няма да бъдат коректно прехвърляни при заявка отвън. Всичко това е описвано в темата за БТК-ADSL трябваше да потърсиш. Всичко това става чрез изискване от ХелпДеск. Прочети цялата тема и съм сигурен, че ще намериш отговори на много от въпросите си, ако ли не, конкретизирай се там какво друго специфично те интересува, за да може да се систематизира информацията и по-широг кръг от потребители да се информират.

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

• Автор

Mного ти благодаря общо взето се сетих за какво става дума и ще послушам съвета ти и ще търся отг. на другите си въпроси в другата тема. иначе ip-tata в лана съм ги направил статични така ....Мерси още веднаж

Значи направих каквото ми каза да се обадя на Администратора и му казах да направи портова транслация кам моето ip(ot lana). и след това сканирах отворените портова на моето ip(192.168.1.3) и ги сравних с тези на на стичното реално ip kоето изпозва модема за интернет. но не съвпадаха..след това пробвах да се свържа към телнет изпозвайки ip(не това за лана) на модема но не стана ...аз ли не съм нещо наясно кво правя или все още не са насочени външните интернет връзки към моя компютър

• Автор

така тва е допълнение към предния пост.зна4и пробвам да се сваржа към windrop през телнет на порт 3333...и като сканирам портовете на моята машина дава че този е отворен но ,,след това като се свъзвам дава грешка 4е машината отказва достапа... не се сварзва към моята машина на дадения порт..демек модема отказва достапа така ли..

От къде се опитваш да се свържеш? Отвън? Пренасочени ли са някакви портове от модема към вътрешния адрес, има ли активирана опция DMZ Host, отворени ли са портовете на защитната стена на ХР или на друг firewall?

• Автор
От къде се опитваш да се свържеш? Отвън? Пренасочени ли са някакви портове от модема към вътрешния адрес, има ли активирана опция DMZ Host, отворени ли са портовете на защитната стена на ХР или на друг firewall?

<{POST_SNAPBACK}>

Mи да би трябвало ..обадих се на БТК и те след тва ми върнаха и ми казаха 4е всички портове вече са пренасочени към лан адрес..а пък за firewall-a ..нямам активиран(бях го махнал)

Ако отвън се опитваш да правиш връзка с определен порт на вътрешен адрес (192.168.1.*) трябва ръчно да бъде описан и ренасочен всеки един порт към съответния вътрешен адрес, като всичко това трябва да се опише и изиска да се направи от ХелпДеск, друг вариант е да се активира DMZ Host

The DSL router will forward IP packets that do not belong to any of the applications configured in the Virtual Servers table through WAN interface to the DMZ host computer.

Enter the computer's IP address and click "Apply" to activate the DMZ host. Clear the IP address field and click "Apply" to deactivate the DMZ host.

DMZ Host IP Address: 192.168.1.*

Чрез което ще бъдат прехвърляни всички останали, не описани и не зададени статично транслации на портове, към желан от теб вътрешен адрес (например твоя).

Ако всичко е направено проблема вече трябва да го търсиш при теб, в твоите настройки и работа със софтуера. Но дали БТК са си свършили работата и са пренасочили всичко няма как да разбера нито аз нито ти, без да влезеш в модема и се увериш с очите си. Възможна е и грешка или неточност при изискваната от теб транслация или да не си изискал транслирането на правилния порт към правилния вътрешен адрес. Само мога да гадая за момента ..........

• Автор

Mn go ti blagodarq za pomo6ta ..nadqvam se ot tuk natatyk 6te opravq nakak si ...10q o6te vednaj...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.