Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за избор на лаптоп

Featured Replies

Ами разглеждах доста лаптопи в ценовия клас до около 1200-1300 и 17 инчови и се спрях на

HP ProBook 4730s с intel core i5 и radeon 7470

Чудя се обаче струва ли си матовият екран или е по-добре да взема този: http://laptop.bg/lap...24306G55DBS2CIS макар че видеото е ДДР3 ?

Редактирано от MaPuXyaH4o (преглед на промените)

Dell добре, но да не е Inspiron. За тези пари може да се намери машинка от хубава серия, където ще имаш доста по-малко проблеми с прегряване и кофти пластмаси. Търси ProBook, Ideapad, Vostro например.

Ето няколко предложения:

Lenovo Ideapad Y570 - 1299 лв.

Dell Vostro 3550 - 1289 лв.

HP ProBook 4730s - 1229 лв.

• Автор

Dell добре, но да не е Inspiron. За тези пари може да се намери машинка от хубава серия, където ще имаш доста по-малко проблеми с прегряване и кофти пластмаси. Търси ProBook, Ideapad, Vostro например.

Ето няколко предложения:

Lenovo Ideapad Y570 - 1299 лв.

Dell Vostro 3550 - 1289 лв.

HP ProBook 4730s - 1229 лв.

Мисля че малко съм те подвел, но не упоменах че търся 17 инчов, заради по-голямата резолюция.

Леновото изобщо не ми харесват, един приятел има подобно на това което ти си писал и дори при нормална работа прегрява адски много, едва можеш да си задържиш лявата ръка на него ...

Дела е 15 инчов, а hp-то съм го писал в първия пост че на него съм се спрял ...

Тъкмо щях да пиша че търсят 17 инча - заглеждат се по видеото... тук ще се джуркат игрички :wink12: Ами изборът е доста орязан заради размера. Щом държиш на него - доло горе си изброил вариантите. Аз съм за пробука

Аз съм с Dell-а N 7110 с малко по слаб процесор. Всичко е перфектно. Тук много хора се изказват отрицателно без дори да са пипвали дадена марка. Ето и резултати от теста на производителността от моя лаптоп.

post-265376-0-50898600-1337432270_thumb.

post-265376-0-90955400-1337432276_thumb.

Никой не говори за чиста производителност. При равни други условия, един и същи компонент ще бъде еднакво производителен. А пък и добрата грижа за машинката се отплаща. И още едно уточнение - говорим за модел, не на марка.

Аз съм с Dell-а N 7110 с малко по слаб процесор. Всичко е перфектно. Тук много хора се изказват отрицателно без дори да са пипвали дадена марка. Ето и резултати от теста на производителността от моя лаптоп.

Тези точки идват от компонентите които са дело на Intel и .... . Приноса на съответния производител на лаптоп е в проектирането (орязването да стане по-евтин) на шаси, охлаждане, клавиатура и т.н. Най-голям проблем е охлаждането или по скоро - прегряването. Като спомагащ фактор са системно издевателство (ех тея игрици , ама без тях не може) и почистването.

Като съберем всички лоши обстоятелства на едно място като:

- евтина и в по-голямата част от случаите не толкова качествена изработка

- лошо охлаждане

- никакво почистване

- системно издевателство над процесора и видето

се получава:

- парене по коленцата

- намалена производителност заради CPU Throttling

- сини екрани поради прегряване (и предишни системни прегрявания)

- и в крайни случаи изключване поради прегряване. Добре че имат защита ти компоненти , че иначе щеше да има теми: "Защо ACER-а ми се стопи след 5 часа игра на Call Of Duty" (приликите с марки и истински лица са напълно случайни)

Като казах Acer имам близък опит с един с уникално гадно ухлаждане, но се ползва за цъкане в нета и гледане на филми. Чисти се редовно. На 5 години е и няма никакви проблеми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.