Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Речен Свят (Филип Хосе Фармър)

Featured Replies

Здравейте!

Става въпрос за продължението на поредицата Речен Свят на Филип Хосе Фармър, миналия петък се захванах да препрочета първата книжка от поредицата, „В телата си разпръснати, върнете се“, след което, продължих с „Приказният кораб“ (нея не я бях чел).

В момента и двете са прочетени, но се чудя - има ли още от поредицата, която да продължи историята от първата или втората.

Защото, според мрежовото място Wikipedia.org, няма директно продължение, а само странични истории които добавят информация към първата и втората?

Някак си е гадно да ни оставят нас читателите само да си мислим, какво е станало напред.

Мерси!

http://chitanka.info/person/philip-jose-farmer

Ето ти направо линк към някои негови книги.

Има и не лош филм "Речен Свят"

Цикъл [[Речен свят]] (Riverworld) ====

* To Your Scattered Bodies Go (1971) В телата си разпръснати върнете се

* The Fabulous Riverboat (1971) Приказният кораб

* The Dark Design (1977) Тъмният замисъл

* The Magic Labyrinth (1980) Магическият лабиринт

* Gods of Riverworld (1983)

* River of Eternity (1983) (по-ранна версия на първия роман)

* Произведения, във връзка с цикъла:

** Riverworld (1979)

** Up the Bright River (1992) Нагоре по блестящата река

** Coda (1992) Кодът

Това е цялата поредица, трудно се намира на хартия.

• Автор

Благодарности!

Филма го изгледах около месец, след като прочетох „В телата си разпръснати върнете се“, не ме очарова много, и се радвам, че вече не го помня много добре, да не ми развали кефа от четенето.

По принцип, тук още по-трудно ще я намеря на хартия, та за това, си я чета на компютъра.

Въпроса ми е, кои са книгите от поредицата които следват последователност, след „Приказният Кораб“?

До колкото разбирам, само Боговете на Речния Свят е в последователност.

После обезателно ще прочета и другите разкази, и отделни истории, даже днес за малко да се захвана с „Тъмния Замисъл“, но след като прочетох бележката, че това е страничен разказ се отказах, защото искам да прочета историята в последователността ?.

Хайде, със здраве :) !

Охх много отдавна ги четох и понеже тогава книгите бяха още по трудно достъпни, ги четох в редът в които ги докопам. Като свършиш с тази поредица прочети и "Светът на нивата"

Редактирано от trial version (преглед на промените)

• Автор

Значи, май ще ги прочета по хронологичен ред, не е чак толкова голямо зло - не са огромни та да забравя какво се случва, едната се чете за 2 дни :) .

Мерси отново!

Редактирано от aninfid (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Благодарности!

Филма го изгледах около месец, след като прочетох „В телата си разпръснати върнете се“, не ме очарова много, и се радвам, че вече не го помня много добре, да не ми развали кефа от четенето.

По принцип, тук още по-трудно ще я намеря на хартия, та за това, си я чета на компютъра.

Въпроса ми е, кои са книгите от поредицата които следват последователност, след „Приказният Кораб“?

До колкото разбирам, само Боговете на Речния Свят е в последователност.

После обезателно ще прочета и другите разкази, и отделни истории, даже днес за малко да се захвана с „Тъмния Замисъл“, но след като прочетох бележката, че това е страничен разказ се отказах, защото искам да прочета историята в последователността ?.

Хайде, със здраве :) !

Може ли да споделиш от къде си ги дръпнал на Български?

Може ли да споделиш от къде си ги дръпнал на Български?

Фодор вече не влиза във форума, във второто мнение съм дал линк към читанка, там ги има книгите.

Фодор вече не влиза във форума, във второто мнение съм дал линк към читанка, там ги има книгите.

Мерси, но там има само първите 2 преведени.

Редактирано от Bordiur (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.