Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на мултимедийна машина и въпросът - Sandy или Ivy?

Featured Replies

Hi форум!

Директно по същество:

Sandy

ASUS N53SM

Ivy

ASUS N56VZ

Трябва да се взема лаптоп. Основните ми изисквания са матов дисплей, 7200 rpm HDD и отлично охлаждане. Тези два модела покриват първите 2 изисквания. Огромният ми проблем е, че изобщо не знам как са откъм охлаждане. Това е нещо, което ме притеснява, защото доста ще се товари машината - 3D, обработка на звук и картина, игри и т.н. Ако сте запознати с тези лаптопи, знаете как работят, какви недъзи имат моля да споделите! Ако знаете за други модели, които са с подобни характеристики може да ги препоръчате :rolleyes:

Другият проблем - Sandy Bridge или Ivy Bridge? На много места се оплакват, че Ivy Bridge грее повече, но става въпрос за настолни машини - как стоят нещата при лаптопите? Знам, че скоро ги пуснаха и може да няма много мнения, но все пак ...

Едно допълнение само да направя, мислех си и за 17 инчов ASUS N73SM , все пак нещата, които ще правя си изискват по-голям екран по default :D

Надявам се дискусията да тръгне ;)

P.S: май ги оправих, ако не работят кажете...

Редактирано от WarriorWithin7 (преглед на промените)

Проверете дали наистина ви работят линковете. При мен нито един не се открива!

Ако се откриват при вас, ще работят и при нас.За сега не виждам никакъв резултат.

http://www.notebookc...71.71797.0.html

http://ardes.bg/lapt...CFQpd3wodTk7W2w

http://pcstore.bg/la...TZ035D-8GB-3508

Последния се предлага и с опция 12 гигабайта RAM за около 50-60 лева повече

http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-N73SM-TZ035D-16GB-3706

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Интересен модел, но за съжаление почти нищо не знам за лаптопите на Dell. Този по-добро охлаждане ли има от предните представени? Фен съм на nvidia картите, защото със старото ми PC имах доста проблеми с една Radeon-ка, и сякаш по-добре графиката да е на nvidia... Понеже сега имам един стар лаптоп Asus от 2004, а той е с матов дисплей, не мога да преценя качествата на гланцовите. Знам, че имат по-големи ъгли от мата, но откъм цветовете как са? За сега 17-инчовият Asus най ми допада, но това ме дърпа, че е гланцов...

За Dell ще ти кажа накратко, за да се ориентираш: нискoкачествени и бюджетни серии - Inspiron; среден клас, бизнес машинки, надеждни и доста добре проектирани: Vostro; висок клас, без компромис с компоненти и прецизно охлаждане: XPS; клас ентусиасти, където компромис с каквото и да е е нещо непознато: Alienware. Един съвет: като си избираш хардуер, забрави фенщината, само може да ти навреди. Абсолютно всеки производител има дефектни продукти и цели серии дори, така че не разчитай на кофти опит с една карта от един производител да ти даде представа за всичко, което той произвежда. Матовият дисплей е определено за предпочитане, не само заради липсата на отблясъци и отражения. Ъгълът на видимост не се влияе от покритието на дисплея, той си зависи от матрицата. Същото важи и за цветовете. Така че матовият определено е твоят избор, или поне такава е моята препоръка.

• Автор

Ясно - дисплеят трябва да е матов. Не ми допадат гланцовите - ама хич даже :D - просто няма да са ми от полза за нещата, които ще правя... По повод Sandy vs Ivy? Или трябва да мине още време за да се съберат хора, които са си купили лаптопи с Ivy Bridge... Иначе за охлаждането май трябва да се прецени и тества на място, понеже не може да се каже всеки модел какво охлаждане има...поне аз така си го обяснявам...

Щом така и така взимаш нова машина, няма смисъл да търсиш по-стара технология, така че - Ivy. За охлаждането, проверяваш къде са вентилационните отвори на дъното на лаптопа и взимаш подходяща охлаждаща подложка.

• Автор

Ок, но вече съм сигурен, че ще взема 17-инчов. Идеалният вариант ще е Asus G75 :D , но уви финансите не са толкова големи ... :mad: Явно трябва да изчакам още малко за да се появят 17-инчови матове до 1800/1900 лв...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.