Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ADSL и Гейм сърверер

Featured Replies

Значи доста теми изчетох по върпоса не знам таз тема дали и е тук мястото но има доста сързано с хардуера на АДСЛ модема

Абонирах се на БТК АДСЛ обадих се на Съпорта да ми пуснат ДМЗ и UPNP и те го направиха за всеки случай проверх дали са ги пуснали, оказа се че са но имам един проблем

Когато пусна сървер на играта Call of Duty ползва порт 28960 сървера тръгва но не се вижда от вън използва протокол УДП

когато проверя порта при работещ гейм сървер дава ми че е затворен фактически не се отвара за да работи сървера.

направих си една програмка за отваряне на портове и с нея се отваря без проблем.

но дори и тогава сървера пак не се вижда

от същия комп се вързвам на друг доставчик който е с реални ип които се задават дирекнто на компютъра и като пусна сървера на играта се вижда на всякаде от тук изключвам възможността проблена да е в комп.

Когато сървера е на компютър с реално ИП сървера се вижда от всякаде а когато е на нереално от типа 192.168.1.2 не се вижда

Обадих се пак на съпорта да ми пуснат Bridge mode но не подържали за Home - за таз услуга

Има ли някаъв вариянт за да се пусне такъв сървер някаде четох за някакъв форвард но не мие ясно какво точно трябва да направя дали да се обаждам пак на доставчика за да пуснат нещо или аз трябва да направя нещо или случая е безнадежден

Моля помогнете

Редактирано от wasil2006 (преглед на промените)

• Автор
а статично IP плати ли ?

<{POST_SNAPBACK}>

не с динамично но то си е реално

Поискай от ХелпДеск да ти транслират статично тогава порт 28960 на UDP към твоя вътрешен адрес (192.168.1.2) и провери отново как стоят нещата.

Virtual Server

Select the service name, server IP address and click "Apply" to forward IP packets for this service to the specified server.

Service Name:

Select from the following list:

*Customized service: Game

Protocol: UDP

External port: 28960

Internal port: 28960

Internal server IP address: 192.168.1.2

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

• Автор
Поискай от ХелпДеск да ти транслират статично тогава порт 28960 на UDP към твоя вътрешен адрес (192.168.1.2) и провери отново как стоят нещата.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами освен да го пробвам и тоз вариянт, но ако имате и други идеи давайте.

само да питам таз настройка която е в горния пост се задава в АДСЛ модема ли

щото като се обадиш на съпорта ако не си наясно и те въртат както си искат

голям зор беше докато им обясня как да пуснат ДМЗ - ония ми вика пуснах ги а пък реално не беше отметнал UPNP и портовете бяха пак стелт но навъртях 10 разгоровора по телефона докато се оправи ;)

Редактирано от wasil2006 (преглед на промените)

Хах ами другата идея е да си го конфигурираш сам в Бридж моуд и да си вземеш реалния адрес на интерфейса на Lan картата.

;)

Вземи ги помоли да ти дадат паролата за модема от Хелп Деск (токувиж се навият).

biggrin.gif

Пък ако си абонат на БТК повече от година и имаш късмета да не са ти обновили firmware-а до версия 4.2, ако си прочел темата БТК-ADSL ще намериш линковете към наръчниците за настройка на модемите в NAT и IP Extension които съм дал, в тях накрая се съдържа и старата парола за вход в модемите, ако ли нямаш този късмет остава да дерзаеш и да се надяваш, че при статична транслация на порта нещата ще се оправят.

Успех дано намериш решение на проблема.

• Автор
Хах ами другата идея е да си го конфигурираш сам в Бридж моуд и да си вземеш реалния адрес на интерфейса на Lan картата.

;)

Вземи ги помоли да ти дадат паролата за модема от Хелп Деск (токувиж се навият).

biggrin.gif

Пък ако си абонат на БТК повече от година и имаш късмета да не са ти обновили firmware-а до версия 4.2, ако си прочел темата БТК-ADSL ще намериш линковете към наръчниците за настройка на модемите в NAT и IP Extension които съм дал, в тях накрая се съдържа и старата парола за вход в модемите, ако ли нямаш този късмет остава да дерзаеш и да се надяваш, че при статична транслация на порта нещата ще се оправят.

Успех дано намериш решение на проблема.

<{POST_SNAPBACK}>

за мое най голямо съжаление нито една парола не става иначе до сега да бях го конфигурирал sad.gif

• Автор

Балгодаря ви за помоща

Пробвах това с БТК но ония от съпорта не се съгласи

Но стана с Хамачи

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.