Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърни системи и тенологии в ТУ София?

Featured Replies

Здравейте :P !Пише ви един кандидат-студент с малко въпроси относно дисциплината КСТ в ТУ.Чудя се дали има някои от вас, които са завършили тази специаллност.Може ли ра ми разясните какво ме очаква, каква е реализацията и има ли нужда да започна да уча нещо предварително, че да си запълня времето през лятото.Всяко едно мнение би ми било полезно! Поздрави :cool:

Здравейте :P !Пише ви един кандидат-студент с малко въпроси относно дисциплината КСТ в ТУ.Чудя се дали има някои от вас, които са завършили тази специаллност.Може ли ра ми разясните какво ме очаква, каква е реализацията и има ли нужда да започна да уча нещо предварително, че да си запълня времето през лятото.Всяко едно мнение би ми било полезно!

Поздрави :cool:

Супер и аз ще кандидатствам с тази специалност. Дай боже да ме вземат и ще сме колеги в университета :). Също така тази тема ще ми бъде полезна и на мен, ще я следя много внимателно :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Има висша математика най-малко 1,2 и 3 част. Чертане първо на ръка, после на компютър и всякакви глупости първата година. Не си е работа човек да се захваща с това. Ще си изтровите нервите от глупостите с които ви засипват. Накрая на първия семестър ще сте толкова изперкали, че ще сте забравили каква специалност учите, защото няма да има нито един предмет по нея поне първата една година. Честито на вече набуталите се да запишат висше образование.

ice_lion_01 а какво препоръчваш ти? Да ходим по строежите и да сме общи работници за 15-20 лева на ден при тежък физически труд 10 часа?

• Автор

Има висша математика най-малко 1,2 и 3 част. Чертане първо на ръка, после на компютър и всякакви глупости първата година. Не си е работа човек да се захваща с това. Ще си изтровите нервите от глупостите с които ви засипват. Накрая на първия семестър ще сте толкова изперкали, че ще сте забравили каква специалност учите, защото няма да има нито един предмет по нея поне първата една година. Честито на вече набуталите се да запишат висше образование.

Не особено ползотворен отговор от твоя страна.Това, което ми го казваш ми е ясно вече, защото не съм човек който ще запише нещо без обща представа с какво се захваща.Ако може някой СЕРИОЗЕН човек да ми обясни по-детайлно сутиацията.

Редактирано от Alexxander (преглед на промените)

Не особено ползотворен отговор от твоя страна.Това, което ми го казваш ми е ясно вече, защото не съм човек който ще запише нещо без обща представа с какво се захваща.Ако може някой СЕРИОЗЕН човек да ми обясни по-детайлно сутиацията.

Ти може да си наясно но аз пък съм минал по подобен път и знам какво е. Като стане декември месец малко като навлезеш в цирка наречен "университет", тогава с друга глава ще пишеш тук.

Абсолютно съм съгласен с ice_lion__01 . Аз в момента уча в ТУ, единствения съвет който мога да ти дам е : ако имаш някаква възможност заминавай да учиш някъде навън, за съжаление аз нямам такава и можеби ще трябва да завърша ТУ .....

• Автор

Абсолютно съм съгласен с ice_lion__01 . Аз в момента уча в ТУ, единствения съвет който мога да ти дам е : ако имаш някаква възможност заминавай да учиш някъде навън, за съжаление аз нямам такава и можеби ще трябва да завърша ТУ .....

За жалост нямам финансовата възможност да ида в чужбина, иначе при първа възможност отпрашвам.Но все пак ако всичко беше толкова лошо нямаше да има успели хора в тези сфери.Не казвам,че университета ще ми даде всичко.Далеч от тази мисъл съм, за да успея трябва да си скъсам задника от учене на странични материали, но пък немога да уча за библиотекар и да стана добър инжинер,нали?

Редактирано от Alexxander (преглед на промените)

Какво да ти кажа и ти си прав, но за мен лично осъзнах след една година прекарана в ТУ, че има нещо объркано в българското висшо образование. И аз като теб влезнах с желание и ясната представа че няма да е лесно, но някакси след два семестъра се изгуби всичкият ми стимул ......., единствено остана че трябва да имам диплома и това е ..... И все пак, не те познавам можеби на теб ще ти хареса, хората са различни......

• 3 седмици по-късно...

Здравейте.Аз също кандидатствам в този университет,но във Филиал Пловдив.Компютърни системи и технологии е втора по ред желана специалност.Излязоха резултатите от първо класиране,приет съм в петата по ред желана от мен специалност.За да участвам във второ класиране е било необходимо да предоставя диплома-оригинал,но аз кандидатствам и в друг университет и съответно ще ми трябва дипломата, НО резултатите от първо класиране на другия университет в който кандидатствам излизат на 22 Юли,а резултатите от ТУ излизат на 17Юли.Записването и подаването на диплома-оригинал за да може да участвам в следващите класирания в ТУ е до 21 Юли... Обадих се в съответния факултет ''Факултет по машиностроене и уредостроене'' за информация относно кандидатстването ми и за това,че искат да ми вземат дипломата и така другия университет ще отпадне,когато ми поискат дипломата за да сверят документите.Беше ми държан груб тон от госпожата,която отговори на обаждането ми,още на 10-та секунда започна с ''Давайте по-бързо''.а аз и обясних абсолютно всичко в рамките на точно 55 секунди! ''Давайте по-бързо'' ми беше повторено два пъти през този кратък разговор,беше ми отговорено ''Нас не ни интересуват другите университети и трябва да дадете дипломата си,иначе отпадате'' Доста груб тон имаше,този университет ме разочарова още сега камо ли да се запиша.Явно така си вързват ''кончето''.В момента съм пред дилема,както и да е,надявам се да взема правилното решение.

Дано който е кандидатствал да е приет по първата по ред желана специалност или да не е приет по нито една в първо класиране,така поне ще може при следващото класиране да не предава диплома-оригинал и да не е в положението в което аз се намирам.

Приятен ден ви желая.

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Здравейте.Аз също кандидатствам в този университет,но във Филиал Пловдив.Компютърни системи и технологии е втора по ред желана специалност.Излязоха резултатите от първо класиране,приет съм в петата по ред желана от мен специалност.За да участвам във второ класиране е било необходимо да предоставя диплома-оригинал,но аз кандидатствам и в друг университет и съответно ще ми трябва дипломата, НО резултатите от първо класиране на другия университет в който кандидатствам излизат на 22 Юли,а резултатите от ТУ излизат на 17Юли.Записването и подаването на диплома-оригинал за да може да участвам в следващите класирания в ТУ е до 21 Юли... Обадих се в съответния факултет ''Факултет по машиностроене и уредостроене'' за информация относно кандидатстването ми и за това,че искат да ми вземат дипломата и така другия университет ще отпадне,когато ми поискат дипломата за да сверят документите.Беше ми държан груб тон от госпожата,която отговори на обаждането ми,още на 10-та секунда започна с ''Давайте по-бързо''.а аз и обясних абсолютно всичко в рамките на точно 55 секунди! ''Давайте по-бързо'' ми беше повторено два пъти през този кратък разговор,беше ми отговорено ''Нас не ни интересуват другите университети и трябва да дадете дипломата си,иначе отпадате'' Доста груб тон имаше,този университет ме разочарова още сега камо ли да се запиша.Явно така си вързват ''кончето''.В момента съм пред дилема,както и да е,надявам се да взема правилното решение.

Дано който е кандидатствал да е приет по първата по ред желана специалност или да не е приет по нито една в първо класиране,така поне ще може при следващото класиране да не предава диплома-оригинал и да не е в положението в което аз се намирам.

Приятен ден ви желая.

Никой университет няма да влезе в ролята на изчакващ /в смисъл, да видя дали ще ме приемат на другото място и, ако не ме приемат ще дойда при вас/. Затова навсякъде искат да си оставиш дипломата, за да участваш във второто класиране. Представи си какво ще стане, ако всички университети обявят първото класиране в един и същи ден?

Не знам защо всички напъват за "Компютърни системи и технологии" и Телекомуникации" /може би, защото звучат модерно/. Има и други добри специалности в ТУ /например Мехатроника, Електроника, Автоматика, Електроенергетика и др./. Също така някои младежи могат да помислят върху следното: Първо да завършат бакалавър, например Мехатроника, а после за запишат магистър, например КСТ или Телекомуникации.

Към автора на темата.

Ето ти учебния план на КСТ:

http://www.tu-sofia....ST-2009-bak.pdf

Ето учебните планове и на другите специалности. В ляво пише учебни планове. Щракни там и можеш да ги прегледаш за всички специалности.

http://www.tu-sofia.bg/index.html

Поне ще разбереш какво горе-долу се учи.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.