Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WIFI Антена

Featured Replies

Здравейте значи искам да си направя WIFI антена за приемане но предпочитам да я направя отколкото да си купувам готовa. Целта ми е примерно като сам си в къщи да си я слагам на персоналния компютър и да си работя с нея и когато изляза от нас с лаптопа да мога пак да си прихващам модема ми на Виваком сам. интересуват ме частите и примерна схема на свързване Благодаря за вниманието

От опит ти пиша, че е по-добре и по изгодно да си купиш такава готова, компактна и елегантна вместо да си играеш цял ден и накрая дори може и да не заработи. Не си надценявай възможностите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не случайно се продават готови. Преди време правих една BIQUAD и останах разочароват. Купувай готова

Здравейте значи искам да си направя WIFI антена за приемане но предпочитам да я направя отколкото да си купувам готовa.

Целта ми е примерно като сам си в къщи да си я слагам на персоналния компютър и да си работя с нея и когато изляза от нас с лаптопа да мога пак да си прихващам модема ми на Виваком сам.

интересуват ме частите и примерна схема на свързване

Благодаря за вниманието

Аз от опит знам, че ако правите подобна антена за първи път, няма да се получи нищо! Не Ви подценявам. Много е важно всичко да се направи много точно и добре, да се ползва много добър кабел и не на последно място, настройката на самата антена. Направо се придържам към мненията на колегите. А ако искате наистина да си опитате късмета, мога да ви пратя подробни указания за всичко, без значение какъв точно модел ще си изберете. Скайпа ми го има на личната ми страница.

Ето Ви линк за модел на антена двоен квадрат, която е спомената от колегата "DD-WRT"

http://local.com.ua/.../antenna2/go/2/

http://www.qrz.ru/sc.../bi-quad1.shtml

Аз от опит знам, че ако правите подобна антена за първи път, няма да се получи нищо! Не Ви подценявам. Много е важно всичко да се направи много точно и добре, да се ползва много добър кабел и не на последно място, настройката на самата антена. Направо се придържам към мненията на колегите. А ако искате наистина да си опитате късмета, мога да ви пратя подробни указания за всичко, без значение какъв точно модел ще си изберете. Скайпа ми го има на личната ми страница.

Ето Ви линк за модел на антена двоен квадрат, която е спомената от колегата "DD-WRT"

http://local.com.ua/.../antenna2/go/2/

http://www.qrz.ru/sc.../bi-quad1.shtml

Моля, ако колегата иска да споделите опита си тук, защото така ще сте полезен на много хора. Поздрави

Моля, ако колегата иска да споделите опита си тук, защото така ще сте полезен на много хора. Поздрави

OK! Аз постнах два линка точно за модела, който ти си се мъчил да изработиш.

Поствам и 3 снимки правени сега с помощта на веб камерата в не добро качество за което моля да бъда извинен.

Антенката работи добре по шестобалната система. Само че след значителни настройки и то за всяка една, която правя.

P.S. Без използване на спектрален анализатор или добър софтуер за измерване от компютър, препоръчвам да не си губи времето човек. Който е работил в обхват 2,4 Гигахерца , веднага ще ме разбере.

Вижда се достатъчно добре и също толкова добре изпълнено.

• Автор

Много благодаря за цялата информация и все пак ще се пробвам но имам и още един въпрос може ли готовата антена да я използвам и за усилване на сигнала да си я варжя на модема и да ми усили сигнала Благодаря отново

Много благодаря за цялата информация и все пак ще се пробвам но имам и още един въпрос може ли готовата антена да я използвам и за усилване на сигнала да си я варжя на модема и да ми усили сигнала

Благодаря отново

Може, но трябва да я направиш да РАБОТИ, а не само да изглежда като антена!

Това, че ще се пробвате, може само да ме радва. То така се започва. Никой не се е родил научен. Просто антенната техника е много сложно нещо, което се разминава доста в практиката и теорията. Особено високите честоти

Още един линк за същата антена: http://www.xard.ru/articles/net/18183/default.asp

Пробвай, ако не направиш нищо поне ще натрупаш опит и рутина за по-нататъчните си проекти. Успех от мен

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.