Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за дебитна карта

Препоръчан отговор

Смятам да си вадя дебитна карта!Ще е свързана с PayPal за онлайн покупки!Съмнявам се да има много продажби!Но по 1 на месец може и да правя!Та въпроса ми е от коя банка е най-добре да си взема в момента?Която разбира се да поддържа горните неща.Определено ще е VISA Electron! Също така при добавяне на пари в дебитната карта(тя ще е на Евро) и ако добавям лева банката ще ги добави във формата на евро спрямо валутата в момента нали?И последното нещо.Понеже съм малък на възраст и ще е на нашите на името....може ли аз да отивам отново да добавям пари за да не занимавам родителите ми?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смятам да си вадя дебитна карта!Ще е свързана с PayPal за онлайн покупки!Съмнявам се да има много продажби!Но по 1 на месец може и да правя!Та въпроса ми е от коя банка е най-добре да си взема в момента?Която разбира се да поддържа горните неща.Определено ще е VISA Electron! Също така при добавяне на пари в дебитната карта(тя ще е на Евро) и ако добавям лева банката ще ги добави във формата на евро спрямо валутата в момента нали?И последното нещо.Понеже съм малък на възраст и ще е на нашите на името....може ли аз да отивам отново да добавям пари за да не занимавам родителите ми?

Всички банки предлагат VisaElectron въпрос на избор и хубаво оглеждане на офертите е към коя банка ще се насочиш. Навремето аз си извадих на мое име от ЦКБ по интернет 0лв. такса обслужване имаше картата и беше много на оферта ползвах я само за пазаруване и т.н. Банката ще обръща парите по нейният курс, а не спрямо фиксинга на БНБ, за това много внимателно гледай курсовете има банки, които дават много НЕизгодни курсове и от това зависи към коя банка ще се ориентираш. А последното не го разбрах точно, но ако имаш предвид дали ти можеш да внасяш пари - да може да внасяш по всяко време стига да имаш работещ клон на банката, която ще избереш под ръка. Както ще могат да внасят и всички останали хора, които искат ;) Дано съм ти помогнал ако има нещо по - конкретно попитай ще се опитам да ти дам адекватен отговор!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За момента съм се ориентирал към Fibank и по точно зареди ниската такса. https://www.fibank.bg/bg/page/461/%D0%92%D0%B0%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%B8_%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B5 Не знам дали мога да дам линк...надявам се че мога...таа малко съм зле с икономиката и не схващам кое на къде да сметна....ще внасям лева и ще искам да са в евро.... до колкото схващам в момента според този линк 1 лев= 1.955830 евро нали така? Относно последния ми въпрос имам предвид че ще е на името на баща ми или майка ми.И все пак аз ще се занимавам с тази карта та може ли да е на тяхно име, а аз да плащам месечни такси и добавям пари към сметката. Налага ли се да имам пълномощтно или просто с показване на лична карта и нали служителя на банката да види името би станало?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За момента съм се ориентирал към Fibank и по точно зареди ниската такса. https://www.fibank.b...Валутни_курсове

Не знам дали мога да дам линк...надявам се че мога...таа малко съм зле с икономиката и не схващам кое на къде да сметна....ще внасям лева и ще искам да са в евро.... до колкото схващам в момента според този линк 1 лев= 1.955830 евро нали така?

Относно последния ми въпрос имам предвид че ще е на името на баща ми или майка ми.И все пак аз ще се занимавам с тази карта та може ли да е на тяхно име, а аз да плащам месечни такси и добавям пари към сметката.

Налага ли се да имам пълномощтно или просто с показване на лична карта и нали служителя на банката да види името би станало?

За онлайн покупки си извади една вуртуална карта и си пазарувай с нея.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За онлайн покупки си извади една вуртуална карта и си пазарувай с нея.

Главно ще пазарувам от Steam и eBay...а пък и не ми трябва кредитна карта или подобие....смисъл да има някаква такава опция....от eBay ще купувам рядко а от Steam всеки 2 седмици сигурно.....а там няма как да те излъжат защото всичко си е автоматизирано....и не ти го продават някви пишлемета като в eBay....за това не ми трябва виртуална....поне така си мисля
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...1 лев= 1.955830 евро нали така?

Относно последния ми въпрос имам предвид че ще е на името на баща ми или майка ми.И все пак аз ще се занимавам с тази карта та може ли да е на тяхно име, а аз да плащам месечни такси и добавям пари към сметката.

Налага ли се да имам пълномощтно или просто с показване на лична карта и нали служителя на банката да види името би станало?

1 лев няма как да е равен на 2 евро - обратното е ;)

Според тяхните курсове за днес ще ти го купуват на първата цена и ще ти го продават на втората - 1.94900

1.95850

Първо огледай всички банки и си прецени хубаво чети между редовете да няма някоя скрита такса или нещо подобно. За внасяне може да внася всеки който пожелае на тази карта - за теглене обаче нещата не са така, от банкомат пак може да тегли всеки който знае кода - по интернет и т.н., за което ще я позлваш можеш и ти не ти трябва пълномощно - но ако искаш в банката да отидеш да теглиш ще ти трябва пълномощно - само там.

За таксите те се дръпват автоматично по различни схеми към разлините банки - едни банки дърпат от първата внесена сума за цяла година примерно 24 лева, а други си дърпат 2 лева всеки месец (цените са примерни). Но това става автоматично не го мисли ;)

За внасяне с личната ти карта няма как да стане защото сметката няма да е на твое име, но ще стане ако кажеш "Искам да внеса пари по ЕГН на една сметка" - казваш егн-то на баща ти (ако той е открил сметката) трите му имена и сумата, която искаш да внесеш. Някои банки имат и такса за внасяне от порядъка на 0,50 лв.

Ако има още нещо попитай ;)

Edit: Забравих да кажа, че внасянето така само по ЕГН и име ще стане само и единствено в клон на банката, към която е сметката ако искаш през друга банка към FiBank примерно ще ти трябва IBAN - BIC и т.н. и ще ти вземат вече между 2 - 3 - 5 лева такса за превод не си заслужава. Ще търсиш само клонове на Fibank ако си я избрал вече :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 5 години по-късно...

Прежде споделилият сгреши с 1 лев =1.9558 €...Всъщност курса е точно обратен...В този ред да попитам-ако някой желае да ми зареди пари в дебитната ми карта от друг град,какво следва да направи?

.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да направи банков превод  или в клон на същата банка да направи вноска по сметката на картата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...