Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте, искам да си купя лаптоп до 1100 лева, който да се ползва за програмиране и photoshop и филми понякога някой за по-леки игри(с охладител ще се играят най-вероятно). Фаворитите ми за тези пари бяхаHP 4530s с i5 8gb и DELL 5110 i5 5gb, ама за HP то разбрах, че са най-често в сервизите и имат голям проблем със загряването, а за дела също не се чуват хубави работи като това, че е нисък клас.. Някой може ли да ми предложи нещо по-добро за тези пари или да си каже поне мнението за тези два лаптопа ? Благодаря предварително!

ПП: Прочетох много в последните дни, но никъде няма едно добро предложение което да е подкрепено от 2 + човека : D

http://laptop.bg/laptops-lenovo-Thinkpad_Edge_E320-thinkpad_edge_e320_NWY7PBM Здравей може би това е един от вариантите и моите критерии са подобни като изключим игрите :) влез в лаптоп.бг задай си критерийте и си избери някой ;) Иначе конкретно за двата модела.. добри са по параметри, но като издръжливост и охлаждане нищо не се знае
  • Автор

Аха.. мерси ама все пак филмите не са ми приоритета. Като гледам процесор и тн. не ме кефи особено.

ivan93bg мерси ще видя в laptop.bg както каза. За Lenovo-то ще прочета малко и ще помисля, благодаря за предложението:)

Малко по-добро предложение от ivan93bg

Thinkpad Edge E530 с 15.6`` дисплей и цифров блок на клавиатурата, ама с тая вградена видеокарта не знам дали е подходящ за Photoshop

Още по-добро преложение е HP ProBook 4530s + 8GB RAM (това от твоя пост).

Ето някои предложения и от мен без HP щом не искате от тази марка :)

http://laptop.bg/laptops-asus-K55-asus_k55vm_SX113DM - никога не съм имал ASUS лап-топ нито имам познат който да има не мога да дам абсолютно никакво обективно мнение за марката (лаптопи само) - дано някой колега каже нещо повече за тях защото за парите си заслужава много.

http://laptop.bg/laptops-toshiba-Satellite_L750-toshiba_satellite_l7501mz

http://www.laptop.bg/laptops-acer-Aspire_5755-acer_aspire_5755g_LX_RRS0C_026

http://www.laptop.bg/laptops-acer-Aspire_V3_571G-acer_aspire_v3571g_NX_RZJEX_013

Всички са с много сходни характеристики в този ценови диапазон дори като марка и модел части се дублират почти. Въпрос е вече на сглобка, пластмаса и марка ;)

Малко по-добро предложение от ivan93bg

Thinkpad Edge E530 с 15.6`` дисплей и цифров блок на клавиатурата, ама с тая вградена видеокарта не знам дали е подходящ за Photoshop

Още по-добро преложение е HP ProBook 4530s + 8GB RAM (това от твоя пост).

Процесора не е много добър. Рамта 3 плочки по 2гб на 1066 mhz? и гланцов дисплей..

Сега гледах 4540s какво ще кажете ?

Става

Редактирано от ivan93bg (преглед на промените)

• Автор

В крайна сметка от моите проучвания най-доброто за тея пари е:

Ще разгледам още малко и избирам един от трите(може би HP или Acera като разликата е че HP-то има 2xUSB3,0) ако някой има нещо да каже да заповяда. Нарочно ги сортирах така някой ако има подобни изисквания направо да разгледа :)

Ще разгледам още малко и избирам един от трите(може би HP или Acera като разликата е че HP-то има 2xUSB3,0) ако някой има нещо да каже да заповяда. Нарочно ги сортирах така някой ако има подобни изисквания направо да разгледа :)

Не знам кво си гледал, но по- горе е дадено наистина най-доброто предложение http://laptop.bg/lap...s_k55vm_SX113DM

няма по- добри характеристики от тези...

• Автор

Да прав си, но с този процесор и видео карта няма ли да пече като фурна ? Каквото и охлаждане да има това са много силни компоненти и трябва яко да си загрява при обикновен режим на работа, а камоли ако играеш игра ? какво мсилиш и ако има някой с такъв лаптоп да каже как е

Аз съм за lenovo-то като гледай да има по-голяма гаранция и сключи застраховка против кражба, заливане с течност, удар и т.нт. Така ме по съветваха :)

Редактирано от ivan93bg (преглед на промените)

Да прав си, но с този процесор и видео карта няма ли да пече като фурна ? Каквото и охлаждане да има това са много силни компоненти и трябва яко да си загрява при обикновен режим на работа, а камоли ако играеш игра ? какво мсилиш и ако има някой с такъв лаптоп да каже как е

Не мисля, че ще загрява. Имам Асус от 2008г, наистина старо поколение м51Vr, но някога като го купувах беше... ми като сегашното предложение, т.е. най- доброто като съотношение цена-качество. Много ме разубеждаваха тогава в този форум, как виждаш ли марката си е марка, много грее, няма сервиз и т.н. Нищо подобно - ползвам го и днес и то доста успешно и за тези години никакъв проблем. така, че препоръчвам Асуса, ако имах възможност бих си го купил още утре. Чувал съм също така много добри отзиви и за Леновото, но параметрите на Асуса са по-добри, най-малкото заради 1600mHz памет.

Не мисля, че ще загрява. Имам Асус от 2008г, наистина старо поколение м51Vr, но някога като го купувах беше... ми като сегашното предложение, т.е. най- доброто като съотношение цена-качество. Много ме разубеждаваха тогава в този форум, как виждаш ли марката си е марка, много грее, няма сервиз и т.н. Нищо подобно - ползвам го и днес и то доста успешно и за тези години никакъв проблем. така, че препоръчвам Асуса, ако имах възможност бих си го купил още утре. Чувал съм също така много добри отзиви и за Леновото, но параметрите на Асуса са по-добри, най-малкото заради 1600mHz памет.

Прав си и асуса не е зле. Неска говорих с един познат дето има асус от 2-3г и каза, че е изключително доволен. Каза, че когато си го е купувал го по съветвали да се спре на леново или асус и му дали конкретни модели, избрал асуса и до днешна дата няма никакви проблеми.

Както знаете всяко стадо си има черна овца. Иначе всичко е до късмет, но все пак има марки и серии, от които не може да се очаква нищо добро :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.