Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с нискочестотен усилвател TDA 7294

Featured Replies

Вчера сглобих нискочестотен усилвател TDA 7294. Работи на 12волта. Когато го пуснах почна да пръщи. Звука се чува, но като усиля малко и почва да пръщи басса. Ако може някак да се изчисти звука. Благодаря Предварително ! Публикувано изображение

Вчера сглобих нискочестотен усилвател TDA 7294. Работи на 12волта. Когато го пуснах почна да пръщи. Звука се чува, но като усиля малко и почва да пръщи басса. Ако може някак да се изчисти звука. Благодаря Предварително ! Публикувано изображение

Нещо да не си се объркал TDA 7294 е с 11 извода, а на снимката си дал платка с двоен усилвател с две интегрални схеми TDA2030

И все пак тези смущения се дължат на факта че тези усилватели са доста глупави, и искат всяка маса да е с отделен кабел, както и най-важното корпуса на схемата да е замасен с отделен кабел също. И ще ти изчезнат проблемите.

• Автор

Да обърках не е TDA 7294 не знам точния модел ама всичко е се свързано по схемата. Възможно ли е да се изчисти звука с транзистор или нещо др.

Да обърках не е TDA 7294 не знам точния модел ама всичко е се свързано по схемата. Възможно ли е да се изчисти звука с транзистор или нещо др.

Ако искаш помощ моля те не говори глупости.

Казах ти какво ти е нужно да направиш.

Трябва да замасиш корпуса на стъпалата с отделни кабели

Ако искаш помощ моля те не говори глупости.

Казах ти какво ти е нужно да направиш.

Трябва да замасиш корпуса на стъпалата с отделни кабели

Точно в този раздел се пишат много глупости. Даже не се е постарал да погледне как се казват интегралните схеми.

Точно в този раздел се пишат много глупости. Даже не се е постарал да погледне как се казват интегралните схеми.

Най-малкото че TDA7294 е за двуполярно захранване ако не се лъжа и е от порядъка на 40 волта не 12.

Между другото да те питам...

Имам един телевизор за ремонт на едно приятелче, изревал е за високоволтов транзистор в хоризонталното отклонение, но не мога да уцеля модела му какъв е

знам само че е PNP с диод. и пише на него 1803DFX Но не мога да намеря от никъде данни за него, нито заместител защото никъде в Свищов не го намирам.

• Автор

Росен Александров: Казах че не е TDA7294 объркал съм се с друг. Защото имам 2 и 1 го продавам както и да е.

И на двете интегрални схеми пише това UTC TDA 2003L HA-OFTA.

Между другото да те питам...

Имам един телевизор за ремонт на едно приятелче, изревал е за високоволтов транзистор в хоризонталното отклонение, но не мога да уцеля модела му какъв е

знам само че е PNP с диод. и пише на него 1803DFX Но не мога да намеря от никъде данни за него, нито заместител защото никъде в Свищов не го намирам.

Транзисторът е N-P-N а не P-N-P По-подробна информация: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/171414/STMICROELECTRONICS/MD1803DFX_0609.html

http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/171414/STMICROELECTRONICS/MD1803DFX_0609.html

http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=1803DFX

http://www.alibaba.com/buyofferdetail/301307078/transistor_MD_1803_DFX.html

Покажи си захравването, може проблема да е в него. Ето как се опровадяват масите http://postimage.org/image/713lrm8h5/ като го направиш така пиши пак.

• Автор

Ползвам захранващо у-во от компютър ! 12в.

Това захранване не е подходящо за НЧУ. За това ампче ще си намериш 50 ватово/може и повече/ трансформаторче с вторично променливо напрежение от 9 до 12V, ще си го изправиш с един Грец 6А /за по-сигурно/, ще си сложиш и филтриращо кондензаторче или няколко примирно по 4700 мФ/25V и си готов. Опроводяваш масите както ти показах като центъра/звездата/ на масите да е на минусовата клема на филтриращия кондензатор. Ако всичко по схемата ти е изпълнено правилно трябва да тръгне от раз без проблеми. На какви колонки ще го пускаш? Успех!

Това захранване не е подходящо за НЧУ. За това ампче ще си намериш 50 ватово/може и повече/ трансформаторче с вторично променливо напрежение от 9 до 12V, ще си го изправиш с един Грец 6А /за по-сигурно/, ще си сложиш и филтриращо кондензаторче или няколко примирно по 4700 мФ/25V и си готов. Опроводяваш масите както ти показах като центъра/звездата/ на масите да е на минусовата клема на филтриращия кондензатор. Ако всичко по схемата ти е изпълнено правилно трябва да тръгне от раз без проблеми.

На какви колонки ще го пускаш?

Успех!

То щом е TDA 2003 няма особен избор, или мощност или качество едното е за сметка на другото.

Да и аз рових из интернет навсякъде пише NPN но уреда ми показва PNP, пробвах с BU2508DFX който е NPN на момента гръмна и се разпиля, пробвах с един мощен PNP 60 ватов КТ837 (за бъзик) телевизора тръгна но транзистора вдигна пушек след 4 - 5 минути.

• Автор

AGD - 1 го пробвах на захранване от компютър. 2. Пробвах го на това: Публикувано изображение

Пуска 20волта на трафа пише UNITRA-ZATRA TS 40/61. Кондензатора е 1000 микрофарада 35волта

• Автор

Усилватела го ползвам за басс говорител 45-50 вата RMS.

То щом е TDA 2003 няма особен избор, или мощност или качество едното е за сметка на другото.

Александров, разясни малко, че не те разбрах какво искаш да кажеш.

AGD - 1 го пробвах на захранване от компютър. 2. Пробвах го на това: Публикувано изображение

Пуска 20волта на трафа пише UNITRA-ZATRA TS 40/61. Кондензатора е 1000 микрофарада 35волта

Ако искаш да ти се помогне трябва да даваш повече информация относно това какво правиш и слид това какъв е резултата! Във този форум екстрасенсите измряха. Сега трябва да те питам този траф дето е 20V къде ги мери тези волтове преди или след греца пък после може да имаш и други тъпи въпроси преди да си прочел какво е максимално допустимото захранване на този чип!?! http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/D/A/2/TDA2003.shtml Мисля да ти припомня да ми прочетеш предния пост и да направиш каквото трябва или да не раздуваш глупости повече!

Редактирано от AGD (преглед на промените)

• Автор

20 волта пуска след кондензатора. отде да знам кво инфо ти тряя пиши лс или коментар. Платката си работи на този траф, но продължава да вади баса с пръщене. Мерих го с мултицет Утре ще ти публикувам снимки как го свързвам.

Редактирано от dan40o (преглед на промените)

Оправи си правописа или не пиши повече! Щом не искаш да четеш си е твоя работа. Оправяй се сам!

Оправи си правописа или не пиши повече! Щом не искаш да четеш си е твоя работа.

Оправяй се сам!

Ако беше прочел препоръките ми отдавна да е забравил за проблемите.

• Автор
AGD Ако искаш пиши твоя си работа ! Росен Александров за разлика от AGD разбрах какво ми каза в по-горните постове. Вчера нямах възможност, но днес ще го направя.

Редактирано от dan40o (преглед на промените)

Покажи си захравването, може проблема да е в него. Ето как се опровадяват масите http://postimage.org/image/713lrm8h5/ като го направиш така пиши пак.

Сериозно ли препоръчваш обща точка на масата да се свързва към земя през 100кОм резистор?! Опроводяване на масите - звучи грандоманско, не знаех че е навлязло такова понятие в родната електроника.

Да бе шунтирал електролитните кондензатори на захранването с керамични, а още RC верига паралено на товара поставил. Шишков поне това учеше, като ще се правим на учители.

IN сигурно е екраниран кабел, но нейсе че се не вижда.

Сериозно ли препоръчваш обща точка на масата да се свързва към земя през 100кОм резистор?! Опроводяване на масите - звучи грандоманско, не знаех че е навлязло такова понятие в родната електроника.

Да бе шунтирал електролитните кондензатори на захранването с керамични, а още RC верига паралено на товара поставил. Шишков поне това учеше, като ще се правим на учители.

IN сигурно е екраниран кабел, но нейсе че се не вижда.

Поразгледай тука https://www.google.bg/#hl=bg&gs_nf=1&tok=QspBHG9M__rl9aJXUCqmfw&cp=5&gs_id=4w&xhr=t&q=опроводяване+на+масата&pf=p&sclient=psy-ab&oq=Опров&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=521162a30e020f6b&biw=1247&bih=933 преди да правиш такива заключения.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.