Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се свързва усилвател и пулт към компютър

Featured Replies

Утре ще се наложи да го свържа но до сега никога не съм го правил. Не знам какви марки са знам че само аудио картата на компютъра е вградена. Може ли да ми кажете как да ги свържа. Знам че не давам никаква информация но не искам да се изложа утре. Предполагам че вх. и изх. са с еднакви имена може ли да ми кажете как става или да ми дадете някаква схема.

Колкото до усилвателя-той с каква букса е?Имаш ли тъкъв кабел който накрая да завършва на 3,5 мм жак? Още по-просто: С каква букса е усилвателя ,ако незнаеш можеш да направиш снимка примерно.Имаш ли определения кабел?Той обикновенно трябва да го намушкаш в INPUT-а на усилвателя ,ама то пък може да са няколко...Абе и на него направи снимка.Кабела ти трябва накрая да завършва на тънката букса дето се хака в компютъра Така,пулта има ли вграден усилвател?Ако незнаеш,кажи модела му.Ако и него не знаеш погледни отзаден лепенката и кажи какъв му е модела.Ако и лепенката е разкъсана,отпреде трябва да има лого на марката,дори и модела.Ако и това е изтъркано и го няма-вече трябва да го снимаш и можем тука в форума да изгадаем дали е със усилвател или не.

Утре ще се наложи да го свържа но до сега никога не съм го правил.

Не знам какви марки са знам че само аудио картата на компютъра е вградена.

Може ли да ми кажете как да ги свържа.

Знам че не давам никаква информация но не искам да се изложа утре.

Предполагам че вх. и изх. са с еднакви имена може ли да ми кажете как става или да ми дадете някаква схема.

От изхода на компютъра/output/ жак 3,5 мм стерео/ към смесителя на който така и не знаеш какви са входовете/input/. После от изхода на смесителя/или пулта с куплинг който е на изхода /output/ на смесителя към усилвателя в неговия вход/input/. Ако смесителят ти е с много копчета не забравяй да намалиш потенциометрите там където е написано VOLUME на минимум. Усилвателя включваш на Line и също намали усилването от потенциометъра. Накрая пусни музика от компютъра и с помоща на VOLUME на смесителя увеличи нивото на сигнала. Ако има някаква индикация на смесителя ще те ориентира много добре. Остава да увеличиш и нивото на усилвателя и да чуеш музиката в тонколоните. Ако това не си го правил и както пишеш че не си, не си слагай таралеж в гащите, за да не те карат накрая да плащаш нещо от компонентите. Това е в общо положение, но не те съветвам, защото се вижда, че не ти е ясно. Иначе ти пожелавам успех и не надувай много музиката!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако пулта му е с вграден усилвател,може само със пулта да си захрани тонколоните ,ама ако не му е достатъчна мощността,тогава най-добре да прокара усилвателят от входа за слушалки на пулта. И оттам насетне да си върже тонколоните към усилвателят.Оф ама то незнам нито кви са тонколоните(мощност,модел,характеристики)нито пък пулта какъв му е усилвателя ако има,нито отделния усилвател каква мощност е

Ако пулта му е с вграден усилвател,може само със пулта да си захрани тонколоните ,ама ако не му е достатъчна мощността,тогава най-добре да прокара усилвателят от входа за слушалки на пулта.

На всеки един среден смесител/пулт, както го наричате /има OUTPUT LINE. Куплунгът за слушалки си е за слушалки. А щом говори питащият за усилвател, по всичко личи, че смесителят няма крайни съпала или последният не познава смесителя!

На всеки един среден смесител/пулт, както го наричате /има OUTPUT LINE. Куплунгът за слушалки си е за слушалки. А щом говори питащият за усилвател, по всичко личи, че смесителят няма крайни съпала или последният не познава смесителя!

Съгласен съм.Точно на output line да го върже.Просто казах за всеки случей,да не би самият пулт да има усилвател и да не върже output line на input line на усилвателя и така усиления сигнал от вградения усилвател на пулта отива към усилвателя и края....Просто да се подсигурим.То по принцип може и със входа за слушалки,от 3,5 мм жак към усилвателя...Или аз бъркам нещо?!Поправи ме.

Съгласен съм.Точно на output line да го върже.Просто казах за всеки случей,да не би самият пулт да има усилвател и да не върже output line на input line на усилвателя и така усиления сигнал от вградения усилвател на пулта отива към усилвателя и края....Просто да се подсигурим.То по принцип може и със входа за слушалки,от 3,5 мм жак към усилвателя...Или аз бъркам нещо?!Поправи ме.

Разбира се че може, но тук вече ще му трябва и още един кабел, който предполагам го няма към комплекта - жак 6,3 мм , с куплунг от страна на усилвателя, какъвто е мониран. Най често на добрите смесители е тип - CANON.

• Автор

Извинявам се че пиша чак сега но бяха спрели интернета на цяло село защото имаха проблем с антените им (поне така ми казаха). Ето ви линк с снимките. http://file.bg/c184258UfVQg Имам две колони,кабелите са по две броики освен този които излизат две букси от него и има приставка която се слага и става един стерео жак които предполагам се включва към компютара той е един. А усилвател се оказа че няма така че предполагам че пулта е с вграден Може ли да ми направите схема как да включа двете колони и два мкрофона и от компютара да пускам песни. Благодаря ви предварително.

Това са ти буксите на микрофоните,нали?http://prntscr.com/f6yye

Ами ако това са ти буксите за микрофоните,тия букси ги слагаш в http://prntscr.com/f6zk5 и след тва тука си пъхаш тонколоните http://prntscr.com/f6zm2

И оттам насетне-входния кабел към компа и си готов

Ваа,чакай чакай да не направим беля.То отзаден би трябвало да имаш speaker otput,май там трябва да си сложиш тонколоните

Редактирано от Atanasjeliazkov (преглед на промените)

• Автор

В момента пулта не е пред мен в понеделник ще го свържа и немога да ти кажа дали има speaker otput,но ако те разбрах правилно ако има speaker otput свързвам колоните там а ако няма ще ги свържа там където ми показа на снимката. Как да го включа към компютара къде трябва да мушна кабела. Може ли към пулта да се включат тъпани гадулки и др. подобни инструменти и къде да ги включа.

В момента пулта не е пред мен в понеделник ще го свържа и немога да ти кажа дали има speaker otput,но ако те разбрах правилно ако има speaker otput свързвам колоните там а ако няма ще ги свържа там където ми показа на снимката.

Как да го включа към компютара къде трябва да мушна кабела.

Може ли към пулта да се включат тъпани гадулки и др. подобни инструменти и къде да ги включа.

Извинявай,май не те разбрах.Как така къде трябва да мушнеш кабела?!Ами нали отзад на компютъра,има едни жакове,буташ в зеления.Изчакай да ти направя снимка!

http://prntscr.com/f79z7 ето така изглежда един компютър отзад.Там на него трябва да намериш 3 буксички,синя,зелена и розова.Ти буташ жака в зелената.На някои компютри са с 4 букси-пак в зелената.А някои(както моят компютър) са с 6 букси-тогава я пъхаш в средната букса на долния ред http://prntscr.com/f7a5s коята пак е зелена

В момента пулта не е пред мен в понеделник ще го свържа и немога да ти кажа дали има speaker otput,но ако те разбрах правилно ако има speaker otput свързвам колоните там а ако няма ще ги свържа там където ми показа на снимката.

Как да го включа към компютара къде трябва да мушна кабела.

Може ли към пулта да се включат тъпани гадулки и др. подобни инструменти и къде да ги включа.

Приятел! Ти ме разсмиваш с твоите въпроси. Някъде по апаратура за ниска честота срещал ли си да е написано "Вход ТЪПАН" или "Вход гадулка" Няма такова нещо. За целта ще използваш микрофоните, които са ти с куплунг "Canon". Нямаш елементарни познания за тази техника, а си се хванал да я инсталираш.То хич не е лошо, защото ще се научиш, но преди всичко ако мислеше, половината от въпросите ти щяха да отпаднат. Снимките ти не са качествени. Напиши модела на смесителя, за да ти кажем има ли последният крайни съпала или няма. Ако няма, как ще включиш тонколоните? А може би крайните стъпала са вградени в самите колони. Малкият стереожак включваш в компютъра/зелен цвят. От другата страна са 2 кабела , съответно за ляв и десен канал. Включваш ги във вход Line 1 i Line 2, Под входовете за микрофон - големите кръгли куплунзи най отгоре.Като чета как и какво питаш, почти съм убеден, че учителката ще те набие накрая!

LZ4JW,ето ти моделчето иначе http://megavoice.bg/...34&product=1206 пише ,че пулчето/смесителчето е 2x100w RMS върху 4 ома.

Чудесно. Има си крайни стъпала и няма проблем за включването му. Само че авторът на темата после ще има проблем с пускането на каналите поотделно и смесването им поради простата причина, че не познава елементарно техниката.А за чертане на принципна схема, няма кой да седне да му я чертае.Смята се, че който се занимава с някъкав род техника има най малко елементарна подготовка по нея. Накрая! Двата червени потенциометра/плъзгачите/ ниско долу вдясно ги сложи на едно две деления и след като всичко "просвири" тогава усилвай до нужното положение. Не забравяй, че за да свирне всичко, трябва да завъртиш потенциометрите " на всеки един канал в дясно положение, но не до край.Смесителя си има и многоканален коректор, откъдето може да се направи подем или завал на посочените на пулра честоти.С третия потенциометър от дясно наляво, можеш да добавиш и ниво на ефекти - примерно като"ехо" и т.н. Действай, пари няма! Това всичкото беше за питащият!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.