Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса относно правенето на торент тракър

Featured Replies

Здравейте всички :bye:

Иам няколко въпросо относно правенето на торент Ето ги и тях,но преди това да поясня някои работи ;) Да кажа че общо взето съм новак в php и т.н имал съм сайт и радио...Но искам да си напраа торент.Понеже съм на интернет доставчик с доста бърз LAN достъп почти всеки си направи торент(само вътрешни са да не питате кои са :))и трябва да се моля на sysop-ите да ме напраат модератор пък кат сам си sysop нема на кой да се моля,нали?!?!?И точно за това 6те ви помоля за помощ(а не sysop-ите 6тото ми писна на тях ся малко с вас да сменя :)) и така вече по същество

1.Относно пича дет беше написал темата за правене на торент съм му благодарен 6тото стигнах до едно място но как да се изразя по деликатно...бе направо си зациклих :) и сега 6те кажа точно каде

Инсталиране и Kонфигуриране на Apache

1.Инсталиране

Пуснете да се инсталира и като стигнете Server Information въведете това

Network Domain : localhost.com

Server Name : localhost

Administators Email : [email protected]

... и нататък цъкате само "NEXT"... с това приключва инсталацията на Apache.

2. Конфигуриране

Спрете Apache. След това отворете dir\Apache2\conf\httpd.conf Ще търсим DirectoryIndex и след това ще добавим няколко неща. Като го намерите добавете:

Сейвнете и излезте.

Направете папка "web" в C:\ или където решите. Направете някаква index страница и я сейвнете като .html, .htm или .php , за да тествате какво сте направили  Ако всичко е наред направената страница ще се зареди като напишете в браузъра си "localhost".

Пуснете Apache.

Инсталиране, Конфигуриране на PHP

1. Инсталиране

Изтеглете архива и го екстрактнете, след това преименувайте името на папката на php

2. Конфигуриране

Отидете в dir\php и преименувайте файла php.ini-dist в php.ini. След това отворете php.ini, потърсете doc_root и модифицирайте по картината

2. Конфигуриране

Отидете в dir\php и преименувайте файла php.ini-dist в php.ini. След това отворете php.ini, потърсете doc_root и модифицирайте по картината; 7 реда по-надолу намерете extension_dir и пак модифицирайте по картината:

Сейвнете и преместете файла (php.ini) в dir\windows. Копирайте php4apache2.dll от dir\php\sapi и го пействайте при apache.exe. Направете същото и с php4ts.dll от dir\php

Отворете съшия httpd.conf, който отворихме преди малко.

Търсете за DocumentRoot и Directory. Модифицирайте по картините.

Потърсете AddType application/x-tar .tgz и под този ред пействайте:

LoadModule php4_module c:/php/sapi/php4apache2.dll

AddType application/x-httpd-php .php

Не забравяйте да махнете "#" пред AddType application/x-tar .tgz

Сейвнете и затворете файла.

1.Инсталиране

Пуснете Setup файла и натискате само "NEXT" докато инсталацията приключи.

Пуснете dir\mysql\bin\winmysqladmin.exe. Показва прозорец за username и password. За username въведете root, а за парoла каквото си искате.

2.Конфигуриране

Като инсталирате програмата и я пуснете се поява прозорец за регистриране на сървър. Попълнете по картината:

И тук с конфигурацията на mysql-a вече "забих"

Значи моета логика е че този Mysql който пича е казал е доста старичък,а аз съм на Windows XP.И не се получава значи написах паролата на User-a root добре видях му конфиг файла в /Windows/ и след това ни Register server ни нищо... :) и там зациклих...

И реших да си инсталвам по нов Mysql по точно 4.1 направих конфиг-а с wizzard-а и понеже там пък хептен не може ни6то да се edit си инсталвах MysqlAdmin добреееее.....и ми се появява тоя прозорец:

Prostotiq1.jpg

На user пиша root както човека е казал на пас си пиша парола на host би трябвало да напиша локалното ми ип което е 10.2.6.9 и порта не го пипам давам ок и ми се появява това

Prostotiq2.jpgЛогично е 4е иам пинг към себе си нали?!?

И се примирява да пиша на хост 127.0.0.1 преди си влизаше но ся дори и неще ако може хора да ми покажете как да се справя с по-актуална версия на Mysql че направо получих комплекс за малоценност,а неам и един френд дет да разбира за това вие сте последната ми надежда моля ако може да покажете със скрийнс или с некво филмче 6те съм ви супер благодарен и може и да черпа :) скрийновете можете да ги качвате в битбъкет-а на http://www.avanta-bg.net/ или където си решите ако съм написал някоя глупост недейте да ми се сърдите благодаря предварително

• Администратор

Инсталирай си XAMPP, той ще ти пусне Apache и MySQL, после само направи необходимите поправки по httpd.conf...

• Автор

То най-лесно ще стане тъй въпроса е ако има нещо да мога да го оправя пък и + това нали якото е да се поровиш и малко :sobbing:

• 1 година по-късно...

Абе пич тука на оптито са толкова тракерите телги си от авантата ю-тийм и от Тука някъф както и от Тръстенишкия Тракер,а ако искаш тракер ти трябва пакет който ти е готов XAMPP е едното решение другото е APPServ.Теглиш инсталираш конфигурираш и идва сложното треа ти готов тракер щото нали разбираш ще го пишеш сумати време.Бтит е малко грозен ама е решение.Най добре е тракер като Тръстенишкия или пък да платиш на фирма да ти го напише ама не м исе вярва тук в оптито всичко го правим на шега :) .И това е от мене.Работите дето съм ти ги написал Хамп-а и Аппсерв-ера от гоогле ги има и на BTIT страницата е там.Може по късно да ти напиша по подробен коментар

• 1 месец по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.