Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wifi антена

Featured Replies

Имам две къщи на растояние 400-500 метра но има дървета по пътя,въпроса ми е може ли с антена да използвам един интернет и каква трябва да си взема

Защо не прочетеш тук какво са написали хората http://forum.gorna.net/viewtopic.php?t=117870

Имам две къщи на растояние 400-500 метра но има дървета по пътя,въпроса ми е може ли с антена да използвам един интернет и каква трябва да си взема

А смятате ли, че ще успеете да се справите с този въпрос? И нещата не се решават със закупуването само на антена, пък била и доста скъпа.На лист си нарисувайте двете ваши къщи и антената, поставена на едната от тях. А понататък?

Сигурно се изказвам неподготвен за ,което моля да ме извините .Тази антена ,няма ли да свърши работа. Ползвал и съм такава и съм възхитен от възможностите ,който предлага.

http://www.ubnt.com/nanostation

Има я и на българският пазар ,малко е скъпа ,но пък върши чудесна работа .

Сигурно се изказвам неподготвен за ,което моля да ме извините .Тази антена ,няма ли да свърши работа. Ползвал и съм такава и съм възхитен от възможностите ,който предлага.

Напротив. Много ти е добро предложението, но дали питащият е наясно със всички въпроси? Защото след като я закупи и инсталира, това съвсем не значи , че с раз ще има интернет на другата къща.Какво е устройството, което е свързано с антената? Какъв е кабела до самата антена? Тези всички въпроси той трябва да ги зададе, а не да му се молим за всяко нещо да пише отделен пост. Ще се убеди сам, след като почне да изпълнява желанието си да направи връзка между двете къщи.
  • Автор

Напротив. Много ти е добро предложението, но дали питащият е наясно със всички въпроси? Защото след като я закупи и инсталира, това съвсем не значи , че с раз ще има интернет на другата къща.Какво е устройството, което е свързано с антената? Какъв е кабела до самата антена? Тези всички въпроси той трябва да ги зададе, а не да му се молим за всяко нещо да пише отделен пост. Ще се убеди сам, след като почне да изпълнява желанието си да направи връзка между двете къщи.

Не знам какво да си купувам затова ви пиша може ли да ми кажете какво оборудване ми трябва ако купа антена дават ли ми всичко необходимо

Не знам какво да си купувам затова ви пиша може ли да ми кажете какво оборудване ми трябва ако купа антена дават ли ми всичко необходимо

Антената е едно парче жица. Това, което ви трябва е безжичен контролер

Това си е маршрутизатор :) Но е подходящ за тази цел, особено с WASP функцията си :)

Бихте ли ми дали линкове за всичко което ми трябва за да си ги купя.

100 тина лева ще ме оправят ли

Само антената е повече от 100 лева. За нея ти трябва много добър кабел и в зависимост от разтоянието до антената/колкото се може по-късо/ линейният метър е между 4-6 лева!Много я подценявате тази техника момчета. Не става да забодеш две клечки и да имаш интернет и скорост като "бабата" от Швеция!

Само атена и кабел ли ми трябва

Във форума и в интернет има много такива теми. Разгледай ги, запознай се и тогава се спри на нещо, за да ти се отговори адекватно.Никой не ти знае местоположението и всичко останало. В другият случай - намираш познат, с който на място ще обсъдите и приемете някаква схема на свързване между двете къщи.Тогава нещата ще ти се изяснят и от към цена за необходимите изделия.Хората тук не разполагат с толкова време, за да пишат инструкции кое как трябва да се направи.А това е специфично и зависи от много фактори. На книга нищо не се прави!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Със 2 такива антени на Ubiquiti 5GHz раздавам интернет до 22 потребителя и от опит ти казвам че е перфектно. 400 лева те оправят за изграждането на линка. За тия антени 20 километра и 150 Mbps + не са никакъв проблем ако са сложени на подходящо място. Цените са им невероятно ниски и са лесни за подръжка .Клиентите са с AirGrid M а аз им раздавам интернета с 2 PowerBridge M

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Със 2 такива антени на Ubiquiti 5GHz раздавам интернет до 22 потребителя и от опит ти казвам че е перфектно. 400 лева те оправят за изграждането на линка. За тия антени 20 километра не са никакъв проблем ако са сложени на подходящо място. Цените са им невероятно ниски и са лесни за подръжка .

Нали за това говориш?

http://enicomp.com/shopping/products_all.php?d=2862

Точно за това става дума. Монтажа им е се едно инсталираш антена за телевизия :) Софтуера им е елементарен и в същото време подробен. Абе много съм доволен от тая фирма с две думи . За 100 лева няма да направиш абсолютно нищо защото тия пари са абсурдно малко дори за кабел + 3 суича

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.