Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кажете нещо за HDD Hitachi ...

Featured Replies

Имам една оферта да купа - Hitachi 160гб 7200рпм 8мб кеш - втора ръка с 2,5 г. гаранция за 80 $

питането ми е дали си заслужава кинтите (нов е 103$ (без ддс) от Мост) и дали я бива марката ? :)

Венци, аз съм с такива и доста се интересувах преди да ги взема. Работят си чудесно, трансфера между двата е супер - стига до 41 мегабайта, нямам грижи, пък и щом гаранцията ти е почти три години, само остава да видиш дали нямат някакви външни повреди.

• Автор

Милене, cool.gif тъй като ме няма много в хардуеара кажи какво трябва да му гледам (в смисъл не на външен вид дали е красив) на тоя хард преди да го купа ..... как да го тествам ?

П.П. аре лека утре ще ги чета

Мерси предварително :)

При 2,5 години гаранция и 40 $ разлика ( с които да го полееш ) по сравнение с нов няма какво да те убеждаваме.След 2,5 той ще е морално остарял , физически божа работа.Аз силно клона към тази марка и виждам реален конкурент само

Samsung и Seagate.Правиш скан с дискетата за лоши и си стискате ръцете.С 8Мb кеш този диск е идеален за видеообработка , а и не само.

Милене,  cool.gif тъй като ме няма много в хардуеара кажи какво трябва да му гледам (в смисъл не на външен вид дали е красив) на тоя хард преди да го купа ..... как да го тествам ?

П.П. аре лека утре ще ги чета

Мерси предварително  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Венци, той Profruit ти го каза много добре за това да намериш една дискета или като го закачиш на друг комп да го сканираш за лоши сектори. Вярно че ще отнеме много време, ама си представи да купиш хард, от който 1/3 да не става за нищо.

А относно външните повреди, това е защото може да е изпускан или чукван някъде. Това съответно може да доведе до повреда на повърхността на плочите, където ти се записва инфото или върху механиката като цяло. Огледай ръбовете и евентуално виж отзад, където се ръгат кабелите, там има два куплунга (дупки и вътре има доста стърчащи метални краища), та провери дали краищата дето са в по-голямата дупка (по принцип са жълти на цвят, защото са позлатени и аз им викам крачета) са изкривени. По принцип от честото вадене на харда и местене се получава понякога изкривяване на тези крачета.

Но в крайна сметка, най-важното си остава да тестваш харда дали работи и дали има лоши сектори, което става с пълно сканиране (Scan Disk).

Ако имаш някакви проблеми - питай да помагаме :yanim:

• Автор

Мерси и на двамата :) , ще съобщя ако го взема , но това ще е след празницте

• 3 седмици по-късно...

ако размислиш ми се обади - аз ще го купя

Доколкото се сещам Hitachi закупиха технологиите на IBM за производство на твърди дискове. Така, че технологията си я бива. А предполагам, че японците не биха пратили качеството по дяволите. Заслужава си офертата. Само, че все пак трябва да го провериш. Може да изтърван, удрян, докосван от магиите на НЕК и др. такива.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.