Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избора на дънна платка.Моля помогнете!

Featured Replies

Здравейте,изкам ако може да ми дадете съвет за избора на дъно,защото се двоумя от ппроцетеното в интернет за съвместимост между дано, процесор,и видео карта.Изкам да сменя старото (ga-m52l-s3) понеже не държи ддр3 рам а изкам да си добавя, а ддр2 по скъпа та мисля да сменя дъното да купя пове4е рам за по малко пари и да мога да направя ъпгреид по натам.Та въпроса ми е можете ли препора4ате дъно за следните компоненти:Amd Athlon64 x2 dual core 2300mhz,Ati hd 4550 1gb ddr3, до към 100 лева някъде.Блягодаря предварително! ПС:ати ми казаха 4е капризно към производители на дъна (асус, асрок) гедам да избера gigabyte дъно, понеже нямам проблеми с него та незнам ако сложа друго как ще се държи видеото което е важно,защото играя новите игри.Благодаря за евентуални съвети ако отговори някои!

Не, ако ще сменяш дъното и паметта, то щеш не щеш, ще трябва да смениш и процесора. Контролера на паметта е в процесора, а старите Athlon-и поддържат само DDR2.

Ако отделиш 150-200 лева и продадеш наличното можеш да спретнеш АМД или ИНТЕЛ система, подлежаща на ъпгрейд и по-бърза,доста..... А ако мислиш че рама влияе значително на скоростта на системата - грешиш.

• Автор

Да разбирам ли,4е моят процесор няма да се напасне на никоя дънна платка с подаржащта ддр3 рам памет :shock11: ? защото в описанията на дъната на някои пошеше 4е подаржат и моя процсор.Моля ви като по компетентни да ми дадете съвет нямам пари да купя и дъно и процесор наведнъж по натам ше сменя процесора но сега нямам никаква възможност :huh: Мислех за сега само дъното и с моя процесор и като сабера пари да купя по нов.http://ardes.bg/comp...orce 630a-44023 ето това пише и моя процесор амд атлон 64 х2 4400+ 2.300мхз няма ли да може да се напасне моя.Благодаря ви за отделеното време и съветите!

Редактирано от tony_jaa (преглед на промените)

Няма да стане :( Людмил ти отговори защо няма да стане :D

DDR3 ще поддържа процесор, който е поне AM3. Процесор АМ2 поддържа DDR2. Така че ако искаш да минеш на DDR3, трябва и процесора да смениш. Друг е въпроса, че има някои хибридни дъна, които поддържат и двата типа памети на по два слота.

Аз за тази машина нямаше да влагам никакви пари ! Доста е стара :D По-добре мисли за нова, ако ти задоволява нуждите няма смисъл от нова ;)

• Автор

зна4и няма да стане както си мислех :cant believe: можете ли да предложите някои хибрид аз в нета намрих това http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S%20UCC&cat=Specifications ако може да се ползва ддр3 добре ше е гледам и 6 ядра държи ам2 сокет.Даите съвет дали мога да го купя от някъде или други ако знаете ако не ше си карам с сегашните компоненти като има пари ше купувам и дъно и процесор сега няма да мога да заделя и за двете наведнъж,а ако купя дъно трябва да си седи еи така докато купя процесор :sobbing: Благодаря ви за просветлението в света на сокетите дъната процесорите и.н

Недей, нищо няма да направиш ако купиш такова дъно. Събирай пари и направо сменяй всичко.

.Друг е въпроса, че има някои хибридни дъна, които поддържат и двата типа памети на по два слота.

При АМД контролера за паметта е вграден в процесора, неговия процесор работи само с ДДР2.

Смисъла на дъната притежаващи слотове за двата вида памети е да можеш да сложиш АМ3 процесор и да си ползваш старата рам.

Но не можеш едновременно с двата типа памети.

За съжаление дъното на автора не поддържа нито един от процесорите които се намират в продажба.

Ако чак толкова те сърби да изхарчиш парите.

За 90 лв може да вземеш ASROCK N68C-GS FX /GF7025/AM2+ да поставиш процесора и рам паметта които имаш и като събереш някои лев да си вземеш процесор сокет АМ3 и ДДР3 рам.

Ето списъка с поддържани процесори http://www.asrock.com/mb/overview.bg.asp?cat=CPU&Model=N68C-GS%20FX

Модела има проблеми с охлаждането и е препоръчително монтиране на вентилатор върху чипсета.

Аз бих събирал поне 200лв и ще сменя всичко накуп.

• Автор

ок ще послушам Людмил ще събера пари и ще купя дъно и процесор.Мерси на вси4ки коментирали тази тема и 4е не си дадох парите на вятъра както мислех да купя без съвет от по разбиращи и пак МЕРСИ пи4ове лека ве4ер от мен!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.