Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми видеокарта

Featured Replies

Колеги, за нещастие, изгоря старата видеокарта на компютъра на баща ми. След няколко неуспешни опити да я съживя реших да взема нова. Старата му карта беше nVidia 9800 GT 1GB DDR3 256bit. Искам да взема не по-слаба карта от предишната, но компютъра вече остаря имам нужда от помощ. Параметрите му са:

CPU: Intel Pentium 4 530 (1M Cache, 3.00 GHz, 32bit, 800 MHz FSB) supporting HT Technology

MB: Gigabyte GA-8I915P duo

RAM: 1.5GB DDR2

Най-важното при избора на видеокартата е, че баща ми си пада малко геймът и ще ползва и на 3D Телевизор Samsung UE40D6510 и трябва безпроблемно да възпроизвежда резолюция 1920х1080 на него, както и 3D. Поне със старата нямаше ядове. Цената няма значение, тя си е ограничена от годините на компютъра. Нямам претенции и за дали е nVidia или ATI.

Щом цената няма значение то по-добре направо нова машина да се вземе защото при тая резолюция тоя процесор го изнасилваш направо :D

Колеги, за нещастие, изгоря старата видеокарта на компютъра на баща ми. След няколко неуспешни опити да я съживя реших да взема нова. Старата му карта беше nVidia 9800 GT 1GB DDR3 256bit. Искам да взема не по-слаба карта от предишната, но компютъра вече остаря имам нужда от помощ. Параметрите му са:

CPU: Intel Pentium 4 530 (1M Cache, 3.00 GHz, 32bit, 800 MHz FSB) supporting HT Technology

MB: Gigabyte GA-8I915P duo

RAM: 1.5GB DDR2

Най-важното при избора на видеокартата е, че баща ми си пада малко геймът и ще ползва и на 3D Телевизор Samsung UE40D6510 и трябва безпроблемно да възпроизвежда резолюция 1920х1080 на него, както и 3D. Поне със старата нямаше ядове. Цената няма значение, тя си е ограничена от годините на компютъра. Нямам претенции и за дали е nVidia или ATI.

Цената изобщо не е ограничена от годините на компютъра. По-стар модел карта с тези показатели вече не се намират в магазините. Ако държиш да е нова и да е не по-слаба от старата, ше трябва да извадиш повечко пари и най-добре да се прави с мисълта да се ползва в следваща конфигурация. Захранването какво е? Процесора е доста слаб и ще спъва всякакъв гейминг, но все пак -> цък

BB код:

SAPPHIRE HD6670 1G GD5 BULK - 1 бр. - 144.45 лв.

Тук е по-евтина а и хората от никем са коректни ;)

• Автор

Добре да кажем, че мога да отделя до около 200 лв, Вероятно ще се вземе друг компютър в бъдеще, но това не го решавам аз, защото не го и ползвам аз :) . Именно към 6670 ме насочиха колеги от друг форум, както и 6750, 7750. Баща ми пък видял и си харесал 6770, но ако така продължаваме не знам докъде ще стигнем и има ли смисъл за това питам и тука да посъбера малко мнения. ;)

BB код:

PALIT GTX650 OC 1GB D5 - 1 бр. - 207.88 лв.

Обща стойност - 207.88 лв. с ДДС Това е доста добра видео карта :P А захранването какво е ? Тя тая карта е икономична около 65W е :)

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Добре да кажем, че мога да отделя до около 200 лв, Вероятно ще се вземе друг компютър в бъдеще, но това не го решавам аз, защото не го и ползвам аз :) . Именно към 6670 ме насочиха колеги от друг форум, както и 6750, 7750. Баща ми пък видял и си харесал 6770, но ако така продължаваме не знам докъде ще стигнем и има ли смисъл за това питам и тука да посъбера малко мнения. ;)

Първо да предложим видео карта за стария компютър без значение от цената; сега за новия, но за 200 лева - то и ние вече не знаем докъде ще стигне работата.

Иначе за 200 лева:

PALIT GTX650 1GB D5 - 200.83 лв.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Първо да предложим видео карта за стария компютър без значение от цената; сега за новия, но за 200 лева - то и ние вече не знаем докъде ще стигне работата.

Иначе за 200 лева:

PALIT GTX650 1GB D5 - 200.83 лв.

Не, колега! Харесваме видеокарта за стария си компютър на стойност и до около 200 лв. За новия ще питаме друг път. Харесва ми GTX650, мисля, че е добро предложение, а сравнен с SAPPHIRE HD7750 OC 1G, как е или няма значение за този компютър?

За тоя компютър няма значение :D

• Автор
:shock11: А заслужава ли си нещо повече тогава от 6670, т.е. ще има ли някаква разлика от нея нагоре в производителността? Не ме разбирайте погрешно колеги. Искам да избера ней-доброто, за което има смисъл за тая щайга. Старата карта си беше хубава, но след като изгоря в моите ръце, съм длъжен да взема нещо хубаво.

Тя и старата е била спъвана от процесора, така че и 6670 ще е спъната. Тоя процесор беше що годе актуален по врeмето на 7800GT и 7900GS, a това са дооста стари видеокарти. Ей тук има Inno3D Geforce GT 430 1024MB DDR3, DSUB, DVI, HDMI, bulk 46$(около 70лв.) с един месец гаранция. Според мен няма смисъл да се дават повече пари за тази конфигурация.

Харесва ми GTX650, мисля, че е добро предложение, а сравнен с SAPPHIRE HD7750 OC 1G, как е или няма значение за този компютър?

GTX650 е по-добра. А за компютъра зависи от самата игра - ако иска повече процесорна мощ, ще е ограничена от процесора, но ако не иска много процесорна мощ, а по-добро видео, производителността на видео картата ще даде ефект.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички отзовали се! Видеокартата е вече купена и работи - GTX650. Благодаря! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.