Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгоряло захранване на стерео уредба SONY MHC-RG475s

Featured Replies

Здравейте на всички.Въпросът ми е може ли да се оправи и ако има свестен сервиз в софия да ме насочите.И евентуално цена г/д.Не е кой знае каква но върши работа, а няма бюджет за нова.Имам и друг въпрос(не знам дали е точно за тук и се извинявам ако не е!)Може ли усилвателят, който е в нея да се използва отделно и ако да как може да стане, с какво трябва да го захранвам и какво ще ми е нужно, за да се направи.Благодаря за отговорите предварително.

Здравейте на всички.Въпросът ми е може ли да се оправи и ако има свестен сервиз в софия да ме насочите.И евентуално цена г/д.Не е кой знае каква но върши работа, а няма бюджет за нова.Имам и друг въпрос(не знам дали е точно за тук и се извинявам ако не е!)Може ли усилвателят, който е в нея да се използва отделно и ако да как може да стане, с какво трябва да го захранвам и какво ще ми е нужно, за да се направи.Благодаря за отговорите предварително.

Да, може да се оправи без проблем и не само в сервиз а и от техник, който се е занимавал с ремонта на такива системки. Няма никакъв проблем, ако беше в Търново. За София, немога да Ви препоръчам сервиз. Ремонта е лесен, изключая, ако се наложи смяна на мрежовия трансформатор, който е на печатната платка.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Честно казано не знам точно от какво е, така ми каза един познат.Когато включа уредбата към мрежата, тя се опитва да се включи, но не може и се чува някакво цъкане отвътре....

ice_lion__01 не съм я отварял, за да гледам, понеже не разбирам.

Редактирано от reaper8100 (преглед на промените)

Честно казано не знам точно от какво е, така ми каза един познат.Когато включа уредбата към мрежата, тя се опитва да се включи, но не може и се чува някакво цъкане отвътре....

ice_lion__01 не съм я отварял, за да гледам, понеже не разбирам.

Няма смисъл вие да го ремонтирате. Написал съм Ви какво трябва да се направи и затова потърсете най добре на частно, човек, който разбира от това. Ще ви е по евтино от сервиз.За модела има да се продават чаркове по магазините! А захранването е същото, както е написал "ice_lion__01"

След добавеният последен Ваш пост, трябва да Ви кажа, че има някакъв друг проблем, който не е свързан със захранването.

• Автор

Не е въпроса до парите щом може да стане.Попитах за цената, за да мога да се подготвя.И все пак ще потърся някой частник или сервиз.Благодаря за бързите отзиви.

Мен ме съмнява, че проблема не е в захранването и то си е абсолютно наред, но това е само гадаене. А щом се чува пукане значи първичната намотка на трансформатора е здрава. Като ти я оправят пиши какъв е бил проблема, ако изобщо ти кажат.

Мен ме съмнява, че проблема не е в захранването и то си е абсолютно наред, но това е само гадаене. А щом се чува пукане значи първичната намотка на трансформатора е здрава. Като ти я оправят пиши какъв е бил проблема, ако изобщо ти кажат.

Най вероятния проблем тук е крайните стъпала на системката.Направило е момчето късо на изходите за колоните и чиповете на изхода са "гушнали букета". Също предположения, защото всичко трябва на място да се прегледа. Отново ще напиша. Техника не се ремонтира във форум. Най малкото, когато не разбираш от техника. А ако е това -материали и труд - около 30 лева!

Да не се включва повече в мрежата за експерименти. Тогава наистина ще повредиш и захранването.

• Автор

Съжалявам, че пиша толкова късно, но бях на работа.Уредбата свиреше цял ден и нощ без прекъсване почти без да се намлява звука(намаляваше се от лаптоп), на сутринта я изключих, за да я прибера вкъщи, когато се прибрах изчаках малко да се стопли(понеже времето навън беше студено)и я включих към мрежата за да я свържа с компютъра, но не се включи и от тогава седи така.Сега поспестих малко пари за "разни работи" и се присетих, че един лек ремонт не би ми навредил на бюджета.

Ако при включването на уредбата дисплеят свети значи LZ4JW е прав в коментар №8 . Съществува вероятност да имате и проблем със захранването . Според електросхемата на уредбата тя притежава 2 трансформатора като мощният се включва чрез реле . Все пак търсете сервиз за да се ремонтира .

Схемата е по-долу .

http://dox.bg/files/dw?a=8c66a83e52

Ако при включването на уредбата дисплеят свети значи LZ4JW е прав в коментар №8 . Съществува вероятност да имате и проблем със захранването . Според електросхемата на уредбата тя притежава 2 трансформатора като мощният се включва чрез реле . Все пак търсете сервиз за да се ремонтира .

Схемата е по-долу .

http://dox.bg/files/dw?a=8c66a83e52

Аз нарочно не му пратих схемата /също я имам/ за да не почне да човърка вътре, мислейки, че ще може сам да се справи. Съвета ми е такъв. Понеже разполага с електрическата схема, нека я свали на флашка и се обърне към добър техник за помощ. Пак повтарям! Ремонта няма да е скъп. Е софиянци вземат по-вече, но може да си позволи да похарчи до 35-40 лева. Ако техникът не разполага с електрическата схема, можете спокойно да му я предоставите. Другият начин е сервиз, в който да ви гарантират, че ще се справят с проблема. Отново ви казвам, че за модела има да се продава като елементна база всичко. То сега като имаш пари, можеш и всичко да си намериш.Заслужава си да възтановите системката и да си я ползвате. Не ви препоръчвам използване на максималната мощност продължително време.Това не е висок клас аудиотехника за да издържи на натоварването. От мен тези съвети. Предварително попитайте какъв е дефекта като я прегледа техника и колко ще струва целият ремонт, за да не ви изненада някой със голяма сума. След това напишете във форума, какво е казал и какви пари струва ремонта.Успех ви желая!

Аз нарочно не му пратих схемата /също я имам/ за да не почне да човърка вътре, мислейки, че ще може сам да се справи. Съвета ми е такъв. Понеже разполага с електрическата схема, нека я свали на флашка и се обърне към добър техник за помощ. Пак повтарям! Ремонта няма да е скъп. Е софиянци вземат по-вече, но може да си позволи да похарчи до 35-40 лева. Ако техникът не разполага с електрическата схема, можете спокойно да му я предоставите. Другият начин е сервиз, в който да ви гарантират, че ще се справят с проблема. Отново ви казвам, че за модела има да се продава като елементна база всичко. То сега като имаш пари, можеш и всичко да си намериш.Заслужава си да възтановите системката и да си я ползвате. Не ви препоръчвам използване на максималната мощност продължително време.Това не е висок клас аудиотехника за да издържи на натоварването. От мен тези съвети. Предварително попитайте какъв е дефекта като я прегледа техника и колко ще струва целият ремонт, за да не ви изненада някой със голяма сума. След това напишете във форума, какво е казал и какви пари струва ремонта.Успех ви желая!

Според ето това :

Съжалявам, че пиша толкова късно, но бях на работа.Уредбата свиреше цял ден и нощ без прекъсване почти без да се намлява звука(намаляваше се от лаптоп), на сутринта я изключих, за да я прибера вкъщи, когато се прибрах изчаках малко да се стопли(понеже времето навън беше студено)и я включих към мрежата за да я свържа с компютъра, но не се включи и от тогава седи така.Сега поспестих малко пари за "разни работи" и се присетих, че един лек ремонт не би ми навредил на бюджета.

предполагам че е заминал термопредпазителя в мощния трансформатор . Схемата му е предлагам за удобство , не мисля че ще успее да се справи сам . Вие сте абсолютно прав и поддържам Вашето мнение . Желая Ви всичко добро .

Според ето това :

предполагам че е заминал термопредпазителя в мощния трансформатор . Схемата му е предлагам за удобство , не мисля че ще успее да се справи сам . Вие сте абсолютно прав и поддържам Вашето мнение . Желая Ви всичко добро .

Това се сетих да му напиша още отначало, но веднага помислих и реших да го чуя на какво ниво е той. А термопредпазителят той сам няма да може да намери, а най много да развали първичната намотка на трансформатора. Ако се окаже, че е само това, което почти съм убеден, ще го прецакат в сервиз и ще му измислят друга повреда.Абе не исках да ги казвам тези неща, но нека ги прочете човека. Затова го посъветвах да потърси познат, който добре разбира от радиоремонти и има нужната квалификация, а не да заварява улуци с поялника. И двамата с теб правим основна грешка, като ги пишем тези работи и ти написах в предният пост, защо. Той ще си помисли че ще се справи и ще направи ремонта от един лев, на 100.Това ме притеснява.
  • Автор

Не съм чак толкова некомпетентен.Имам познания на теория, но не съм практикувал и точно поради тази прична няма да "ровичкам"(по-скоро няма да се уча на тази уредба) а ще потърся сервиз.Утре не съм на работа(такъв ми е графика)и имам излизане, за това ще попитам тук таме има ли някой, който може да свърши работата. За сега лека нощ на всички. :) П.С. brusko дисплея не свети.Свети само диодчето, което е поставено на power бутона, когато е в stand by режим.

Редактирано от reaper8100 (преглед на промените)

П.С. brusko дисплея не свети.Свети само диодчето, което е поставено на power бутона, когато е в stand by режим.

Тоест когато натиснете бутона " POWER " на уредбата . Ако е така , то това показва че ви е прекъснал термопредпазителя в трансформатора . Ремонта не трябва да е скъп и трудоемък .

Тоест когато натиснете бутона " POWER " на уредбата . Ако е така , то това показва че ви е прекъснал термопредпазителя в трансформатора . Ремонта не трябва да е скъп и трудоемък .

'brusko' правилно Ви е подсказал за дефекта, но това може да го оправи човек, който се е срещал с такъв дефект, макар че е много лесно и в домашни условия. Сега ще се опитам да ви помогна още, за да сме сигурни 100%. Отваряте внимателно при изключен кабел от мрежата задният капак и махате ПРЕДПАЗИТЕЛЯ на трансформатора, който се намира на първичната му намотка. Ако разполагате с мултиметър, ще е чудесно. Намирате коя е първичната намотка на трансформатора/само визуален поглед е достатъчен на опитен техник да забележи, кои са изводите/те са на платката, понеже трансформатора е пригоден за закрепване на печатен монтаж.Понеже сте махнал предпазителя на тази намотка, тя се явява "хвърчаща" във въздуха. На двата края на намотката при омметър с мултицета, ако имате връзка или отчита някакво съпротивление/ а то трябва да показва някакво/, това значи, че ТЕРМОПРЕДПАЗИТЕЛЯТ е здрав и няма проблем с него. Забележка. Омметъра не трябва да показва 0 ома. Трябва да е минимум 50-100 ома. При положение, че стрелката не се отклонява или цифровия оммер стои на 0000, това значи, че термопредпазителят е дефектирал и трябва да се подмени, или в най лошият случай да се "окъси" с малко проводниче за около 500 милиампера ток.Как да процедирате? Трябва много внимателно да свалите изолацията, с която са покрити намотките. Ако се окаже, че първичната е навита най отдолу на макарата, то термопредпазителят се намира някъде най отгоре, от едната страна на изолационната лента.Стигате внимателно до него, без да наранявате лаковата изолация на намотките и правите процедурата, която съм описал погоре. Това е цялата философия. Работата е по фина и изисква малка квалификация, но за такъв ремонт всеки мечтае в сервиза, защото се извършва за около 10 минути а могат да ти поискат и 50 лева за ремонта, които разбира се не си заслужава. За такъв ремонт можете да платите до 10 лева.Дано написаното помогне, но ако чувствате, че няма да се справите, по-добре въобще не се захващайте, защото в сервиза няма да ви го приемат или в най лошият случай ще ви кажат - подмяна на трансформатор/ за модела около 40-50 лева/Ако успеете с процедурата, но предварително сте ни известил за това, което ви помолих, ще ви стане приятно, че сам сте си оправил системката. Това, което наричате теория и практиката, почти нямат нищо общо. Защото на теория можете да знаете всичко за 6, но на практика когато сте "гола вода", няма да можете нищо да направите.На практик човек, никога няма да казвате, че сте подготвен теоретически. Вашата подготовка като теоретична я оценявам на 2. Сега Ви желая късмет, но първо направете процедурата и напишете за по нататъшни инструкции.От това, повече не можем да ви бъдем полезни. Смятайте, че ако е повреден термопредпазителят, двамата с колегата сме си заслужили биричките./не се бой, аз не пия алкохол/

Имам сериозен проблем с интернета и ако не мога да отговоря в други постове, моля не се обиждайте.

• Автор
LZ4JW Отворих системката, но на мен ми се вижда че едно бушонче е заминало...Дайте някакво мнение?

post-186115-0-09224600-1354110971_thumb.

LZ4JW Отворих системката, но на мен ми се вижда че едно бушонче е заминало...Дайте някакво мнение?

Ужасно лошо ми се отварят страниците, да не говоря за снимките. 5 минути ти отварям поста.

Забелязах третият предпазител , че е изгорял. той е точно 3,15 Ампера. Вземаш нов такъв 3,15/ или 3 ампера и го подмени. ако е само това, включи после системката и виж как се държи. желателно е да си до нея и да наблюдаваш дали отново ще изгори или всичко ще си тръгне от раз. забранява ти се да слагаш предпазител, по -голям от 3,5 ампера. След твоята намеса, ако всичко е нормално пускаш усилвателя да поработи на колонките. След половин час работа, го затваряш и си наливаш едно малко уиски.Обезателно напиши. Ще ти отговоря, но много лошо върви Калдата и губя много време докато отворя страница. Чакам!

Забележка!. Не е 3,15 ампера. Това е четвъртият предпазител с такава стойност. Третият не се вижда на снимката колко е. Затова, когато правиш снимка, ще си избереш позиция така, че да се вижда всичко. Напиши под третият предпазител какво е написано бързо.

• Автор

Съжалявам, че се получава така при теб.Отивам да видя някъде за такъв.Ако не намеря днес, то това значи че ще мога евентуално в събота пак да потърся, защото съм 2 дни на работа...от 9:00 до 21:00h.

Съжалявам, че се получава така при теб.Отивам да видя някъде за такъв.Ако не намеря днес, то това значи че ще мога евентуално в събота пак да потърся, защото съм 2 дни на работа...от 9:00 до 21:00h.

Дочети ми поста и прави по добри снимки така, че да се вижда всичко. Предпазителят е 3,15 ампера.

Редактирано!

Отворих документацията на системата и се оказа че въпросният предпазител е наистина 3,15 ампера. Осъмних се за грешка, понеже на снимката се вижда много добре написаното за четвъртият предпазител, но сега съм сигурен че този над него е 3,15. Това са предпазители на двете вторични намотки. Подменяй го със същият и те моля да не бързаш да затваряш страницата. Аз се извиних, че при мен Калдата върви изключително мудно вече 2 денонощия! Не бърай като пуле пред майка си!

• Автор

Подмених бушончето и вече близо час музиката е на макс.Ще видя до кога ще е така...Огромни благодарности за помощта! :yanim: :yanim: :yanim:

Подмених бушончето и вече близо час музиката е на макс.Ще видя до кога ще е така...Огромни благодарности за помощта! :yanim: :yanim: :yanim:

Радвам се, че си успял. Само една забележка! Давай по спокойно.И когато питаш за нещо, обикновено след като получиш отговор, постарай се бързо да отговориш на това, което те питат. Аз те попитах какво пише под третия предпазител, а ти даже не си го забелязал. Чете се и между редовете. Ако нямах проблем с форума, щях бързо да те уведомя, че всичко е ок, но ти изчезна като руска ракета! Можеш да затваряш капака и да си го слушаш. Не ти препоръчвам да го караш на максимална мощност.Смяната на крайните стъпала, ще ти струва пари. Всичко добро и лека вечер на фамилията. И не вдигай джангър, да не идваме утре да те освобождаваме от полицейското управление!
  • Автор

Хах.Винаги съм бил такъв, щом съм си навил нещо то трябва да стане на момента...А проблем с полицията няма да има - съседите са пичове а и дограмата също заглушава доста :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.