Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за дейността в друг компютър

Featured Replies

Здравейте! Интересувам се от програма, която лесно и без особено трудна инсталация да може да ме въвежда в офис компютъра ми, когато не съм на работа. Не ми се иска и да се занимавам с настройки на IP адреси в детайли, защото не съм много силен в тези среди (само ако е нужно въвеждане при инсталацията). Дайте ми най-простата и лесна програма, която се сетите. Също и да не налага потвърждение за достъп от другата страна. Все пак и двата компютъра са си мои, но не мога да бъда и на двете места. Целя основно да наблюдавам какво се извършва на десктопа като дейност, без да се ангажирам като да контролирам събитията (за следене на борсовия пазар, активността в сайта, който обслужвам и др.), но и да работя понякога от вкъщи, когато се наложи да отсъствам от работа или си оставя "за домашно". Но държа най-вече на наблюдението на десктопа! Не ми трябват уведомления по имейли или някакви логове за активност в сайтовете. Благодаря предварително за съветите! Ако може, помогнете и с описание или ръководство за програмите, които предложите, за да се запозная по-добре. :)

Здравейте!

Интересувам се от програма, която лесно и без особено трудна инсталация да може да ме въвежда в офис компютъра ми, когато не съм на работа. Не ми се иска и да се занимавам с настройки на IP адреси в детайли, защото не съм много силен в тези среди (само ако е нужно въвеждане при инсталацията). Дайте ми най-простата и лесна програма, която се сетите. Също и да не налага потвърждение за достъп от другата страна. Все пак и двата компютъра са си мои, но не мога да бъда и на двете места. Целя основно да наблюдавам какво се извършва на десктопа като дейност, без да се ангажирам като да контролирам събитията (за следене на борсовия пазар, активността в сайта, който обслужвам и др.), но и да работя понякога от вкъщи, когато се наложи да отсъствам от работа или си оставя "за домашно". Но държа най-вече на наблюдението на десктопа! Не ми трябват уведомления по имейли или някакви логове за активност в сайтовете.

Благодаря предварително за съветите! Ако може, помогнете и с описание или ръководство за програмите, които предложите, за да се запозная по-добре. :)

Remote Desktop и говорите с вашия админ да изнесе връзката ви към публично ИП
  • Автор

Благодаря за навременния отговор! Ще попрочета за програмата и ако имам някакви допълнителни въпроси (почти сигурно), ще пиша пак в темата. :)

VNC , но трябва компютъра да е включен ( този който искаш да гледаш) , защото програмата не става за включване !!! ;) ;) ;)

• Автор

Разбирам, че това е програма на Windows, която доста достъпно позволява да направлявам работата си чрез другия ми компютър. Първото нещо, което ми дийде наум беше, дали мога да я използвам, когато компютърът ми е изключен. Това е важно за мен, понеже не ограничава възможностите ми. Другото, което ми направи впечатление е, че се налага да въведа персоналното име на компютъра. Но има ли опасност за външен достъп от недоброжелател, когато съм отметнал тикчето за достъп на другия ми компютър? Освен това, когато и двата компютъри са логнати или включени в тази програма, има ли опасност за разпадане на връзката или принудително изключване на компютъра от другата страна? Не намерих информация и дали е задължително да добавя името на офис компютъра при осъществяване на втъзката с моя компютър... Ох, точно този проблем с изключения компютър се старая да избегна... :/ А ако компютърът е на Stand By? Или пък да го задействам онлайн по някакъв начин с някоя програма? Може би има такава... Но основното е да имам достъп, дори да е изключен. Точно това е целта, когато не съм на работа. А пък не искам да го оставям все включен. Работя персонално на него.

Редактирано от Kukushinko (преглед на промените)

Разбирам, че това е програма на Windows, която доста достъпно позволява да направлявам работата си чрез другия ми компютър. Първото нещо, което ми дийде наум беше, дали мога да я използвам, когато компютърът ми е изключен. Това е важно за мен, понеже не ограничава възможностите ми. Другото, което ми направи впечатление е, че се налага да въведа персоналното име на компютъра. Но има ли опасност за външен достъп от недоброжелател, когато съм отметнал тикчето за достъп на другия ми компютър? Освен това, когато и двата компютъри са логнати или включени в тази програма, има ли опасност за разпадане на връзката или принудително изключване на компютъра от другата страна? Не намерих информация и дали е задължително да добавя името на офис компютъра при осъществяване на втъзката с моя компютър...

Ох, точно този проблем с изключения компютър се старая да избегна... :/

А ако компютърът е на Stand By? Или пък да го задействам онлайн по някакъв начин с някоя програма? Може би има такава... Но основното е да имам достъп, дори да е изключен. Точно това е целта, когато не съм на работа. А пък не искам да го оставям все включен. Работя персонално на него.

Ако е изключен има начин, говорете с вашия админ.

Да, винаги има вероятност външен човек да уцели името и паролата ви

Има теоретична възможност да бъде декодиран потока, но е практически много малка ако сте се погрижил за криптиране на връзката

Не ви е нужно името а ИП адреса.

Но вашия системен администратор трябва да знае тези неща и да ви ги обясни и настрои нещата. Ако вие продължавате да настоявате сам да ги правите ще ви заподозра в недоброжелателност. А във форума няма как да докажете че и двете машини са ваши и намеренията ви са непротиворечащи на закона

• Автор

А подмяната на реалния IP адрес от гледна точка на сигурността ли е или е задължителен компонент от направата на връзка?

А подмяната на реалния IP адрес от гледна точка на сигурността ли е или е задължителен компонент от направата на връзка?

предполагам какво ме питате макар че е технически неграмотно написано. Да, при този метод е задължително
  • Автор

Разбирам, значи задължително ще се посъветвам. Доколкото разбрах от по-горния пост на snipi, VNC предлага сигурна, криптирана връзка. Според Вас коя от двете е по-безопасна?

Разбирам, значи задължително ще се посъветвам. Доколкото разбрах от по-горния пост на snipi, VNC предлага сигурна, криптирана връзка. Според Вас коя от двете е по-безопасна?

В зависимост от настройките и двете могат да са безопасни. И двете могат да са опасни
  • Автор

Искам да кажа от гледна точка на програмата, не на потребителя. Човека зад компютъра може и с незнанието си да е опасен. :D

Искам да кажа от гледна точка на програмата, не на потребителя. Човека зад компютъра може и с незнанието си да е опасен. :D

И аз имам предвид от гледна точка на програмата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.