Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте,

Решил съм да взема лаптоп на свой познат, сега по край празниците, но ми е трудно да избера между няколко модела, най-вече марката. Линкове съм дал по-долу, но ако някой мисли, че има по-оптимален вариант, с радост ще го обсъдя : )

Бюджет:

Бюджетът е до 1000 лв., като това найстина е крайна цена. ( по принцип беше 900, но с добавките го увеличих )

За какво ще се използва:

Основно за музика, филми и интернет. Относно игрите: те не са водещи. Може евентуално да се подкара след време Diablo III ( три ) с ниски детайли, но това ще е за най-много половин, един час на ден.

Съзнавам, че ( ако изключим игрите ), може да се вземе нещо и по-евтино, което пак да върши работа. ( в смисъл, за това дори един лаптоп втора употреба става ) Причината да търся нещо толкова скъпо ( за мене поне ), е че лаптопите втора ръка първо изобщо не се харесаха на човека, на който ще вземам лаптопа ( на външен вид говоря ), второ - поддръжката най-вероятно ще доведе до повече главоболия, отколкото с един нов.

Изисквания:

Ето какво искам:

• Да е с матов екран ( в момента съм с лъскав, и въпреки, че лаптопа не напуска стаята, не ми харесва + като пътувам и го извадя да видя някой филм, пак е неприятно усещането )
  • Да не грее много. ( Затова моделите в линковете всичките са с Intel 3000 или Intel 4000. ( нищо, че паметта е споделена ) Но, естествено, ако някой сметне, че това са излишни страхове, може и да е друга видео карта. )
  • Да е с 15 инча екран. ( повече няма смисъл )
Лаптопът ще се използва основно в къщи, като се очаква в половината време да бъде намиран в леглото. Знам, че това е ужас за вентилаторите, но за този навик ще се мисли по-късно.

Ето на какво съм се спрял:

Asus X55C-SX028D

Samsung NP300E5X-A05BG

Lenovo ThinkPad Edge E530

HP 630 B7B25EA

Искам предварително да благодаря на всички за отделено време : )

Редактирано от Петър Кацаров (преглед на промените)

За Самсунга има няколко теми тук и притежателите му го хвалят доста. Леновото също е прекрасен избор за цената си. Асуса не е на нивото на предните два по нито един показател . Погледнете и V3;V5 сериите на Ейсър струват си парите.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Не бих ви препоръчал Lenovo E530. Серията има проблеми с шумно охлаждане. Самсунг е по-добрия избор. Ако не държите на матовия дисплей предлагам Fujitsu Lifebook AH532GFX

• Автор

@AlkatrazBG: Ще погледна темите за Samsung, вярно, не се бях разтърсил : ) Ще погледна след малко и Acer-a. @embolado: Благодаря за линка относно проблемът на Lenovo : ) Относно матовия дисплей: държа на него. А какво мислите за HP-то? ( Добавих го в последствие ) По принцип съм чувал, че много греят и не са толкова добри като другите, но все пак...

HP ProBook 4540s серията са добри. Аз се бях засилил да си взимам един такъв за работен кон по дискотеките. Ако не беше не предвидения разход за лечение което претърпях го взимам одма.Лично аз наблягам на алуминиеви сплави и здрави панти на дисплеите и сравнително големи ъгли на виждане .

Samsung-a ми се струва най-разумния избор от гледна точка на цена/качество.

• Автор

След доста четене преди лягане, почти реших да взема samsung-a. Причините са най-вече многото положителни отзиви. ( в този случай предполагам, това може да замести review-то ). Голямата ми дилема е относно HP-то, защото е реално същото за мене ( Intel HD >= 3000 ще ми свърши идеална работа ), а е с 250 лв. по-евтино, но не мога да намеря review за него и не знам нищо за серията. ( за тези пари, мога да си купя и чанта, добра застраховка и прочие ) Относно Asus: там също не мога да намеря review и не знам нищо за серията. Основното ми притеснение, по принцип за лаптопите, са греенето и шума от вентилаторите. Ако някой може да сподели друго мнение относно марките, ще съм много благодарен : ) Ако не, до няколко дена ще се похваля с новата покупка : )

ревю за HP 630: http://www.notebookc...ok.67563.0.html

Ако дизайна не е водещ, ако не ти трябва пълна клавиатура, за остатъка от парите доста неща можеш да си вземе .... един външен хард за бекъп примерно и още доста работи....

Не агитирам за HP в никакъв случай, смятам плюсове и минуси.

ПП: имам 2 USB на лаптопа от подписа и повярвай необходими са 3 и повече, гледай тези работи.

• Автор

Помислих и направих избор: взех Samsung-a.

Благодаря на dr. dechev за линка : )

Като дойде ще напиша малко коментари, въпреки че видях че вече си има тема за това : )

Обещавам след няколко месеца ( 3 или 4 ) отново да пиша в тази тема как се държи машината.

Искам да благодаря на абсолютно всички за помощта и качествените мнения : )

Честито за новата покупка , направи най-добрия избор, тъй като и другите ти предложения не бяха за подценяване особено HP , от гледна точка цена - параметри. Искам само да вметна , т.к бюджета ти беше 1000 , за тия пари можеше да вземеш същия лаптоп само че със SSD, но щом е поръчан със здраве да го ползваш и ще чакаме скоро отзиви, защото в сайта сме много почитатели на тази машинка и ще се радваме на още едно мнение . Лек ден !!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.