Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Извинявам се за този ТЪП въпрос, но искам да попитам някой дали може да ме пренасочи или да ми помогне. Така... аз съм нов в WEB програмирането(криптирането или още там както се нарича...) и искам да направя сайт за субтитри. Може би си мислие че едва ли ще стане нещо но аз съм "ВМАНИАЧЕН" в идеята да направя такъв сайт и според мен най-добрия начин да го направя е PHP. Но не знам този език sad.gif Малко разбирам от HTML и там е по лесно защото има програми с коиито и правиш облика и т.н. но при PHP незнам дали е така sad.gif Та кажете ми някой BG сайт за помощ и ако има програмка (добра) за обработка на PHP! :)

10x

Така

Да започнем с това, че HTML е език за форматиране, а PHP - за програмиране. Не можеш визуално да си правиш PHP-тата, както е това с HTML и примерно Dreamweaver. Ще трябва да научиш поне мъчничко PHP. За редактор предпоръчвам Zend Studio (то не е само редактор, ми си е цяло студио). А иначе по-добре ако можеш да си купиш книжка, трудно ще намериш изчерпателна информация в Интернет. Все пак различни списания публикуват уроци за PHP, а освен това можеш да погледнеш и онлайн списанието WebDev, посветено именно на Web разработките

Успех!

• Автор

Благодаря! :hush: Мисълта ми е не че искам да правя жъншен облик на сайта ми чрез PHP, а да не ми се налага да правя много страници HTML.

Уточнявам:

Да речем че имам сайт за субтитри , добре.... ама както и да го погледнеш си е много работа да правиш всяка една страница да има субтитри(да речем всяка една отделна страница за категория с буквата "T" и т.н.) Докато стигна до "Z" ще получа мазоли на пръстите на рацете :) Та точната ми мисъл беше, ако може да ми помогнете да ми кажете как с PHP ще стане по лесно(да не правя толкова много страници) :)

10x и се извинявам за неточното обяснение по горе където съм писал :)

Добра идея, повечето сайтове в БГ са пълни със грешни суб. и се крадат взаимно. Ако правиш нещо поне го прави да е на ниво, не си мисли че ще ти е лесно обаче. В твой + ще е ако сайта ти има достъп извън БГ. Аз те подкрепям, макар и морално :hush:

Редактирано от Tragedy (преглед на промените)

• Автор

Еми ако може кажи някой безплатен хостинг :hush: Аз използвам един засега ама незнам дали се вижда извън BG :) Виж например http://unex.bul.to Това е моето скромно саитче което направих замалко за проба и според мен хоста е доста добър поддържа HTML PHP и е много по бърз за достъп от хостингите на hit.bg :) Но незнам колко MB е ограничението :) Никаде не пишеше :)

Ето тук можете да си регнете сайт :)

PLS ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен :)

И пще нещо ... кажете някое готино име за сайт със субтитри :) Аз сега преди да почна сайта права архив със много субтитри и като го привърша почвам саийта :-) :P

Редактирано от AVsP (преглед на промените)

Може ли да те попитам, как смяташ да бъдеш актуален със субтитрите, т.е. как ще си набавяш новите субтитри.

Ако искаш мога да ти дам един архив със субтитри, само че не са най-новите.

Хм ако искаш да отделиш дизайна от съдържанието, това е малко по-лесно. Правиш един template, после правиш страници само със съдържанието, накрая едно .php ги компилира cool.gif При нас това е стандартна практика ;)

В общи линии сайта ти ще е нещо от рода на:

----------------header------------

-------- content-x.php

-menu- ---------------------------

-------- ---------------------------

----------------footer-------------

Мога да ти помогна за реализацията

Това е една добра възможност, тъй като малка част от сайта ти ще бъде на PHP а останалото си е на HTML. Друга възможност е да направиш дизайна на HTML, но във PHP файла (чрез "print"), тогава PHP то ще ти прави страницата наново с различно съдържание, като изтегля информацията (най добре от базаданни), всичко може да ти бъде 2-3 файла, като дизайна си го правиш на HTML визуално, след което само го местиш в PHP-файла, а другото е елементарно.

• Автор

Еми ще е добре малко помощ за набавянето на субтитрите ;) Не е задължително да давате нави субтитри защото все пак сайта няма да е само за нови суб.а и за стари ;) Възможно най много субтитри ще гледам на намеря и ше добавя някой от мен ;)

Облика ще бъде на HTML и мисля да си поиграе и като цяло да го направя сайта да е на HTML няма да слагам PHP. :) Ако някои иска да се вклучи в проекта(ако може така да се нарече) ще е много добре, защото според мен един пълен сайт с всекидневна подръжка за който се "грижат" доста хора ще бъде просто на НЕВЕРОЯТЕН :)

За контакти можете да ми пишете на SKYPE, acc ми е njoy_inthehell

10x

А и между другото това дето "Spiderm@n" е сложил там (картинката) е моето IP :)

Редактирано от AVsP (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.