Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на процесор

Featured Replies

Здравейте! Има ли някой който може да ми каже как да си овърклокна( и до колко MHz може да  стане )  процесора,той е - DualCore AMD Athlon II X2 240, 2800 MHz (14 x 200) ; Дънна платка Gigabyte GA-MA74GMT-S2 .. имам добро охлаждане и 400W захранване :).. също как се овърклоква рама и видеото .. а те са DIMM3: A-Data 2х2 GB DDR3-1333 DDR3; Видеокарта NVIDIA GeForce GT 430  1ГБ ДДР3  .. Благодаря 

stable clock/voltage: 2940ghz at 1.1250volts stable clock/voltage:3.010ghz at 1.1375volts stable clock/voltage:3.052ghz at 1.2500volts stable clock/voltage:3.108ghz at 1.2500volts stable clock/voltage:3.150ghz at 1.2625volts stable clock/voltage:3.206ghz at 1.2875volts stable clock/voltage:3.248ghz at 1.3250volts stable clock/voltage:3.304ghz at 1.3875volts stable clock/voltage:3.388ghz at 1.4000volts stable clock/voltage:3.402ghz at 1.4000volts stable clock/voltage:3.444ghz at 1.4250volts and 1.2250 nb vid

Аз онази вечер един 240 овърклокнах до 3.5гхз на дъно Gigabyte MA770UD3.Все пак честотата до която ще достигнеш зависи и от самата бройка и си е до късмет.Предполагам настройките в биоса са подобни, ето какви зададох аз, не гарантирам че при теб ще работи стабилно така.Влизаш в биоса и по-точно в подменю MB Intelligent Tweaker.Там имаш различни опции за овърклок.При мен първата беше CPU Clock Ratio , чрез тази опция можеш да променяш множителя на процесора, по дефоулт той е 14, задай ръчно на 14 да си е.Следващата е  CPU Northbridge Freq, там трябва да имаш множители (10,9,8,7.........), зададох на 8 да е.CPU Host Clock Control  трябва да бъде на Manual, за да може да ползваш и другите опции.CPU Frequency  е шината на процесора.Чрез нейната промяна овърклокваш, тоест множител по шина ти дава честотата на процесора.Аз е зададох на 250, по този начин 14х250=3500мхз, не пробвай още от първия път с тази честота.Задай 220 шина и виж какво ще се получи.PCIE Clock задай ръчно на 101!HT Link Frequency при мен го зададох на 1.6.Set Memory Clock трябва да отиде на Manual, за да могат да се ползват другите опции за паметта.Memory Clock  от там променяш множителя на паметта.Той трябва да е 6.66, трябва да го намалиш, защото с повишаване честотата на шината се вдига честотата на паметта.Там трябва да ти изпише при зададените множители какви ще бъдат честотите!!!DRAM Configuration там се променят таймингите на паметта, не ги пипай засега.System Voltage Control го задай на Manual ще се могат така да се настройват напреженията.Трябва на процесора да го повишиш, опцията е CPU Voltage Control там задай 1.375 първоначално.На паметта погледни какво напрежението, дъното да не задава различно от 1.5-1.55, ако задава различно настрой го ръчно на толкова.Другите напрежения не ги пипай!Всичко е проба грешка, тоест трябва да пробваш различни варианти, за да откриеш кой е оптималният за твоя процесор.Тествай за стабилност и наблюдавай температурите.Ако не знаеш какво правиш по-добре не го прави!С това мога да помогна, успех.

П.П

Внимавай с опциите за напреженията, да не направиш беля!

• Автор
stable clock/voltage: 2940ghz at 1.1250volts stable clock/voltage:3.010ghz at 1.1375volts stable clock/voltage:3.052ghz at 1.2500volts stable clock/voltage:3.108ghz at 1.2500volts stable clock/voltage:3.150ghz at 1.2625volts stable clock/voltage:3.206ghz at 1.2875volts stable clock/voltage:3.248ghz at 1.3250volts stable clock/voltage:3.304ghz at 1.3875volts stable clock/voltage:3.388ghz at 1.4000volts stable clock/voltage:3.402ghz at 1.4000volts stable clock/voltage:3.444ghz at 1.4250volts and 1.2250 nb vid Мерси, а от къде да го клокна ? 
Аз онази вечер един 240 овърклокнах до 3.5гхз на дъно Gigabyte MA770UD3.Все пак честотата до която ще достигнеш зависи и от самата бройка и си е до късмет.Предполагам настройките в биоса са подобни, ето какви зададох аз, не гарантирам че при теб ще работи стабилно така.Влизаш в биоса и по-точно в подменю MB Intelligent Tweaker.Там имаш различни опции за овърклок.При мен първата беше CPU Clock Ratio , чрез тази опция можеш да променяш множителя на процесора, по дефоулт той е 14, задай ръчно на 14 да си е.Следващата е  CPU Northbridge Freq, там трябва да имаш множители (10,9,8,7.........), зададох на 8 да е.CPU Host Clock Control  трябва да бъде на Manual, за да може да ползваш и другите опции.CPU Frequency  е шината на процесора.Чрез нейната промяна овърклокваш, тоест множител по шина ти дава честотата на процесора.Аз е зададох на 250, по този начин 14х250=3500мхз, не пробвай още от първия път с тази честота.Задай 220 шина и виж какво ще се получи.PCIE Clock задай ръчно на 101!HT Link Frequency при мен го зададох на 1.6.Set Memory Clock трябва да отиде на Manual, за да могат да се ползват другите опции за паметта.Memory Clock  от там променяш множителя на паметта.Той трябва да е 6.66, трябва да го намалиш, защото с повишаване честотата на шината се вдига честотата на паметта.Там трябва да ти изпише при зададените множители какви ще бъдат честотите!!!DRAM Configuration там се променят таймингите на паметта, не ги пипай засега.System Voltage Control го задай на Manual ще се могат така да се настройват напреженията.Трябва на процесора да го повишиш, опцията е CPU Voltage Control там задай 1.375 първоначално.На паметта погледни какво напрежението, дъното да не задава различно от 1.5-1.55, ако задава различно настрой го ръчно на толкова.Другите напрежения не ги пипай!Всичко е проба грешка, тоест трябва да пробваш различни варианти, за да откриеш кой е оптималният за твоя процесор.Тествай за стабилност и наблюдавай температурите.Ако не знаеш какво правиш по-добре не го прави!С това мога да помогна, успех.

П.П

Никога не съм правил овърклок.. само знам,че биоса е входа/изхода .. не знам как да в;яза в него смсл о тк къде (къде да го намеря)  !? 

Първо се чете, за да имаш някаква представа какво правиш, в раздела за клокване има няколко теми от които можеш да получиш инфо и разяснение с кое трябва да внимаваш и с кои програми да тестваш стабилността.

Прочети важните теми.

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

• Автор

П.П

Благодаря,вече процесора в aida ми показва 3080Mhz (14X220) Само искам да попитам в контролен панел -- система,защо все още ми го показва 2.80 Ghz?

Гледай в биос какво ти показва, щом там си го нагласил успешно на тази честота, значи е на такава,  някои програми не отчитат променената честота на процесора.

Можеш от тази програма да видиш промените които си направил.

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

без да пипаш напрежение може 10-тина процента, тоест шината от 200 Mhz на 220 Mhz. Ще стане 3080 Mhz Както при тебе. Множители не можеш да пипаш. По нагоре става нестабилна машината. Ще си проличи при тежка игра

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.