Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп?

Featured Replies

Здравейте всички!
Искам да попитам за мението ви за този лаптоп: http://www.notebook.bg/laptopi/hp/655/655-c4x79ea

Според вас данните му добри ли са и струва ли си да го взимам? Питам вас, защото аз си нямам понятие от информатика и наистина абсолютно нищо не разбирам. Имам друг лаптоп Toshiba - Satellite L455-s5975 и се опитах да сравня данните с този на HP, но не ми се получава особено. Та ако може някой достатъчно компетентен в тази сфера да ме посъветва струва ли си да взимам лаптопа hp 655?
Искам да уточня, че ме интересува конкретно този лаптоп, не търся съвети за някакви други модели.
Благодаря!

Аз не препоръчвам да го вземаш, тъй като ниският клас на HP се слави с проблемите си.

Аз не препоръчвам да го вземаш, тъй като ниският клас на HP се слави с проблемите си.

Нормално е като се изцепваш по този начин да дадеш някакви факти, или просто си дрънкаш!По твойта логика това може да се каже за всички производители от ниския клас!

Редактирано от rapt0r (преглед на промените)

Здравейте всички!

Искам да попитам за мението ви за този лаптоп: http://www.notebook.bg/laptopi/hp/655/655-c4x79ea

Според вас данните му добри ли са и струва ли си да го взимам? Питам вас, защото аз си нямам понятие от информатика и наистина абсолютно нищо не разбирам. Имам друг лаптоп Toshiba - Satellite L455-s5975 и се опитах да сравня данните с този на HP, но не ми се получава особено. Та ако може някой достатъчно компетентен в тази сфера да ме посъветва струва ли си да взимам лаптопа hp 655?

Искам да уточня, че ме интересува конкретно този лаптоп, не търся съвети за някакви други модели.

Благодаря!

Здравей. За какво най-вече ще се използва лаптопа?

Искам да уточня, че ме интересува конкретно този лаптоп, не търся съвети за някакви други модели. Благодаря!

Не бих препоръчал точно тоя модел, така че мнението ми е - не си заслужава.

Нормално е като се изцепваш по този начин да дадеш някакви факти, или просто си дрънкаш!На твойта логика това може да се каже за всички производители от ниския клас!

Недей да спамиш в темата на момичето. Изказвам моето мнение, което е следствие от моите наблюдения ! Има си екип специално за този раздел от форума и ако с нещо неумишлено съм заблудил питащата бих приел "мъмрене" от тях. По въпроса за моята логика веднага казвам че имах наблюдения върху 2 модела на HP от ниския клас и бях крайно недоволен (единият беше мой). За въпросния клас питах и четох на много места и останах с убеждението, че наистина знаещите или интересуващите се потребители масово избягват закупуването му.

Редактирано от Cherokee Kid (преглед на промените)

Според мен вземи този:

http://laptop.bg/laptops-hp-630-hp_630_B7B30ES

Много по добър процесор, двойно повече хард за 700 лв. ако добавиш още 50 лв става със 4 гб рам която ти е достатъчна 2 е малко но винаги можеш да сложиш още 2 гб

• Автор

Благодаря много на всички.

Здравей. За какво най-вече ще се използва лаптопа?

Ами не е нещо сериозно. Нормалните неща - чат, музика, филми...

Благодаря много на всички.

Ами не е нещо сериозно. Нормалните неща - чат, музика, филми...

Според мен лаптопа е много слаб за тия пари... След няколко годинки ще остарее тотално и пак ще се наложи смяна. Най-добре събери повече парички и си вземи нещо стабилно.

Така значи от написаните мнения няма как да стане ясно на автора струва ли си или не!Пишат се общи приказки от сорта "не става","вземи си по-скъп","тая марка е зле" ама един не даде линк на тест на машината ,не показа кои са и слабите места и т.н.Мисълта ми е следната всеки може да се изцепва без да се мотивира или обосновава за това ,което неминуемо не е от полза за никой!С риск да си изпрося наказание искам някой четящ темата и разсъждаващ да сподели  с какво е бил убеден от постващите,аз лично без пристрастия С НИЩО!

Редактирано от rapt0r (преглед на промените)

Ето ти още един модел за 780лв:

http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_G580-lenovo_ideapad_g580_59_357738______

4gb рам + горе долу добра видеокарта която ще ти позволи да играеш и игри за сметка на по малък твърд диск зависи за какво ще го ползваш все пак. За 700 лв. HP то е с малко по добър процесор и малко по голям твърд диск но в последно време чета че HP давали много дефекти със звукът а и като погледнах ти подаряват чанта и мишка безплатно работата взе да "намирисва" така че... е все пак нали знаеш че всичко поръчано през интернет можеш да го върнеш в 7 дневен срок

Редактирано от diorgiothiol (преглед на промените)

Здравейте всички!

Благодаря!

Здравей!

Лаптопа за които ни питате е HP 655 C4X79EA на цена малко под 600лв.

Да разгледаме какво предлага.

Слабото му място е процесора AMD Dual-Core E1-1200 APU (1.4 GHz, 1 MB L2 cache, 2 cores)

AMD E1-1200 (кодово име Zacate) е дву ядрен процесор за малки лаптопи и нетбуци.Предлага сравнително мощна интегрирана графична карта.

На хартия е малко по-добър от Атом предложенията на Интел в този клас.

Интегрираната видео карта Radeon HD 7310  разполага с 80 шейдъра и UVD3 видео процесор.

В сравнение с GMA 3150 в Atom процесори, HD7310 предлага много по-голяма производителност.

В E1-1200 7310 е с тактова честота 500 MHz, и следователно не е много различен от HD 6310(488 - 500 MHz в зависимост на APU).

Идва с 2GB рам

плюса е че работи на 1600 мегахерца и има два слота, поддържа до 4GB на слот общо 8gb.

Видео картата е със споделена памет, това означава че и тя ще дърпа от Рам паметта.

320GB твърд диск според мен е напълно достатъчно като обем.

Притежава Блутут,WiFi и другите стандартни начини за свързване.

Според производителя батерията издържа до 6 часа.

Според линка 2 години гаранция, HP обикновено дава само 12 месеца.

Макар че според тълкуване на закона  гаранцията е минимум 24 месеца, втората година се поема от търговеца.

Това условие на важи ако купите продукта като юридическо лице.

Много зависи за какво ще се използва лаптопа.

Според мен е подходящ за скайп, всекидневно ровене в нета, гледане на филми, някоя по лека офис програма.

Вероятно флаш игрите във Фейсбук ще го затруднят.

Не ми харесва комбинацията HP/AMD като цяло имам негативно впечатление от ниския клас продукти на HP.

Според инфо от нета, а и в нашия форум има няколко теми  драйверите в сайта на HP не отговарят за модела и се налага допълнително търсене.

Според инфо от нета, а и в нашия форум има няколко теми  драйверите в сайта на HP не отговарят за модела и се налага допълнително търсене.

Драйверите са куцото място на HP. Иначе всичко останало си е на ниво (поне за мен). ;)

Не ми харесва комбинацията HP/AMD

На мен също.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Здравейте :)! Може  ли да ми помогнете с избора на лаптоп . Не съм  много добре  запозната с  електронната техника  така  ,че ще помоля  да  ме насочите към  добра марка лаптопи  и да  ми  дадете  някакви  вариянти  по  които да направя  избор. Бюджета ми е 800-900 лв. Ще го използвам  за игри , музика, чат, интернет, програми и др. Благодаря предварително за  помоща.

Редактирано от vik_666 (преглед на промените)

Здравейте :)!

Може  ли да ми помогнете с избора на лаптоп . Не съм  много добре  запозната с  електронната техника  така  ,че ще помоля  да  ме насочите към  добра марка лаптопи  и да  ми  дадете  някакви  вариянти  по  които да направя  избор. Бюджета ми е 800-900 лв. Ще го използвам  за игри , музика, чат, интернет, програми и др. Благодаря предварително за  помоща.

http://laptop.bg/laptops-samsung-NP300E5X-samsung_np300e5x_NP300E5X_A05BG

Този модел е с по-голям твърд диск но поне видеокартата не е вградена което разбира се го оскъпява малко повече на 950 лв:

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_E1_571G-acer_aspire_e1571g_NX_M0DEX_075

Редактирано от diorgiothiol (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.