Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за access point

Featured Replies

Здравейте, имам няколко въпросчета:

1. Ако към рутера закачам ap ще се вижда ли мак адреса на ap-то или ще се виждат мак адресите на pc-тата зад ap-то ?

2. Ако рутера има мак филтриране ще трябва ли да добавя мака на ap-то в рутера или не е нужно ?

3. Ако настройвам ap-то в режим repeater или client ще се вижда ли мака на ap-то в рутера, към който се закачам ?

Попринцип знам, че моста е 'прозрачен' и се виждат клиентите, но за тези ситуации не съм сигурен дали ще се вижда mac адреса на ap-то.

Благодаря

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Здравейте, имам няколко въпросчета:

1. Ако към рутера закачам ap ще се вижда ли мак адреса на ap-то или ще се виждат мак адресите на pc-тата зад ap-то ?

2. Ако рутера има мак филтриране ще трябва ли да добавя мака на ap-то в рутера или не е нужно ?

3. Ако настройвам ap-то в режим repeater или client ще се вижда ли мака на ap-то в рутера, към който се закачам ?

Попринцип знам, че моста е 'прозрачен' и се виждат клиентите, но за тези ситуации не съм сигурен дали ще се вижда mac адреса на ap-то.

Благодаря

1. на АП

2. Да

3. като мост или клиент. Ако е мост - не, ако е клиент - да

• Автор
1. на АП

2. Да

3. като мост или клиент. Ако е мост - не, ако е клиент - да

А защо на АП не може да се сменява мак адреса ?

• Автор

Е аз исках да конфигурирам едно AP като клиент към отворена мрежа, ама веднъж блокират ли mac-a на AP-то увисвам. :)

Е аз исках да конфигурирам едно AP като клиент към отворена мрежа, ама веднъж блокират ли mac-a на AP-то увисвам. :)

Е, играй мост на тази мрежа (ако стане)

• Автор
Е, играй мост на тази мрежа (ако стане)

universal repeater ? - ще се виждат маковете на компютрите зад AP-то и дори да ги блокна ще мога да spoof-на и пак да съм закачен :)

устройството ми е tp-link tl-wa701nd

universal repeater ? - ще се виждат маковете на компютрите зад AP-то и дори да ги блокна ще мога да spoof-на и пак да съм закачен :)

устройството ми е tp-link tl-wa701nd

Да, макар че е по-разумно просто да си платиш за интернет :)

• Автор
Да, макар че е по-разумно просто да си платиш за интернет :)

Аз си плащам интернета, но целта ми беше да пробвам и да се уча на нови неща. Интересна ми е тази област и имам желание да пробвам  :)

Друг проблем е че сигнала е слаб и това ще допринесе за разпадане на връзката

Аз си плащам интернета, но целта ми беше да пробвам и да се уча на нови неща. Интересна ми е тази област и имам желание да пробвам  :)

Друг проблем е че сигнала е слаб и това ще допринесе за разпадане на връзката

Щом имаш интернет, имаш вероятно и маршрутизатор, играй срещу него :) Аз мисля скоро да проиграя точно такава ситуация, само че с WISP маршрутизатор (като втори)

• Автор
Щом имаш интернет, имаш вероятно и маршрутизатор, играй срещу него :) Аз мисля скоро да проиграя точно такава ситуация, само че с WISP маршрутизатор (като втори)

А случайно да знаете дали dd-wrt или open-wrt позволяват да се смени мака в режим client ? - Не че ще префлашвам tl-mr3420, но информативно.

А случайно да знаете дали dd-wrt или open-wrt позволяват да се смени мака в режим client ? - Не че ще префлашвам tl-mr3420, но информативно.

нямам си никаква идея :) Но ако наистина те интересува просто питай във форума им

• Автор

Възможна ли е ситуацията да закача към виртуална машина WiFi адаптер и под Linux да му сменя мака (под win7 не е поддържа) и оттам да се закача към мрежа със spoof-нат мак. Целта е да хвана интернет във виртуалната и оттам да го share-на към реалния компютър ?

Примерно ако настроя АП-то в режим клиент и зад него сложа рутера, а зад рутера сложа компютрите ще стане много модерно :)

Възможна ли е ситуацията да закача към виртуална машина WiFi адаптер и под Linux да му сменя мака (под win7 не е поддържа) и оттам да се закача към мрежа със spoof-нат мак. Целта е да хвана интернет във виртуалната и оттам да го share-на към реалния компютър ?

Примерно ако настроя АП-то в режим клиент и зад него сложа рутера, а зад рутера сложа компютрите ще стане много модерно :)

Не мисля че ще стане, да можеш да шернеш адаптера, но за виртуалката той ще е нормален мрежов адаптер. А за идеята с маршрутизатора - вероятно ще работи, ама заслужава ли си труда, прекалено сложна е и не мисля че ще е много надеждна

• Автор
Не мисля че ще стане, да можеш да шернеш адаптера, но за виртуалката той ще е нормален мрежов адаптер. А за идеята с маршрутизатора - вероятно ще работи, ама заслужава ли си труда, прекалено сложна е и не мисля че ще е много надеждна

Адаптера ми е USB :)

• Автор
Пак е игра, и трябва да ползваш сървърна версия на vmware или (мисля) virtualbox

Ех ама и аз все ги измислям едни такива. Явно ще се пробва :)

Ех ама и аз все ги измислям едни такива. Явно ще се пробва :)

Няма лошо, така стават интересните неща. Само още знания за мрежи и т.н. и ставаш добър специалист :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.