Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дизайн на плакат

Featured Replies

Здравейте! Ние сме доброволец към Български младежки Червен кръст (БМЧК). Въпреки че има много време до 8-ми май в момента работим върху този плакат за празника ни. На тази дата се празнува международният ден на червеният кръст и червеният полумесец. Смятаме да разлепяме този плакат в училища и из града, но на този етап все още не смятаме, че е готов. Проблемът ни е, че не сме сигурни какъв точно му е проблема. Тъй като прекарахме доста време и усилия в правенето му + всички ние знаем за какво е и сме правили дизайна на хартия и сега не смятаме, че можем адекватно да намерим проблемите в плаката. Тук идва и моето обръщение към вас: можете ли да погледнете това, което имаме до този момент и да дадете вашето обективно мнение. Искаме да разберем какво точно не е наред с него. Дали това ще е посланието или просто нещо просто като цветовете, шрифта или разположението на елементите. Благодарим ви за вниманието и помощта предварително! П.П: Това, което качвам е в .jpg формат, но имаме същото изображение и в .PDF просто е прекалено голямо, за да можем да го качим.

post-333022-0-53229400-1357416433_thumb.

Ние сме доброволец към Български младежки Червен кръст (БМЧК)...... Смятаме да разлепяме този плакат в училища и из града, но на този етап все още не смятаме, че е готов. Проблемът ни е, че не сме сигурни какъв точно му е проблема......... Тук идва и моето обръщение към вас: можете ли да погледнете това, което имаме до този момент и да дадете вашето обективно мнение.....

Определено не искате моето обективно мнение, защото е доста против правилата на форума за да го напиша.

Но все пак:

1. Идеята е супер идиотска. Дори идеята за създаване на плакат и то точно на БЧК/БМЧК.

2. Да разлепяш плакат който е безсмислен и дразнещ е повече от пилеене на пари. На никой не му пука за червения кръст, камоли за група младежи в пубертета, които дори не са наясно какво искат от живота.

3. Каква е причината някой без значение колко му е акъла да стане доброволец в БЧК/БМЧК? Предполагам като църковните секти - плащат пари.

Гледах веднъж раздаване на помощи от БЧК по телевизията и там ми направи впечатление едно момче може би на около 17-18 г. което единствената му роля беше да пълни и дава торбите с ориза и олиото. Тогава се запитах в какъв акъл си губи целия ден това момче да раздава торби на опашка от хора с размерите на чакащите пред бюрата по труда всеки ден?

Какво печелите? Ясно е, че никой не прави нищо безплатно вече.

Всеки път когато видя група хора с бели жилетки с червен кръст на гърба автоматично първото нещо, което излиза от устата ми е "хора без работа".

Плаката става, въпроса е кой ще му обърне внимание?

Ако се пипне тук-там може да заприлича и на предизборен, но не е лош като дизайн.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
Определено не искате моето обективно мнение, защото е доста против правилата на форума за да го напиша.

Но все пак:

1. Идеята е супер идиотска. Дори идеята за създаване на плакат и то точно на БЧК/БМЧК.

2. Да разлепяш плакат който е безсмислен и дразнещ е повече от пилеене на пари. На никой не му пука за червения кръст, камоли за група младежи в пубертета, които дори не са наясно какво искат от живота.

3. Каква е причината някой без значение колко му е акъла да стане доброволец в БЧК/БМЧК? Предполагам като църковните секти - плащат пари.

Гледах веднъж раздаване на помощи от БЧК по телевизията и там ми направи впечатление едно момче може би на около 17-18 г. което единствената му роля беше да пълни и дава торбите с ориза и олиото. Тогава се запитах в какъв акъл си губи целия ден това момче да раздава торби на опашка от хора с размерите на чакащите пред бюрата по труда всеки ден?

Какво печелите? Ясно е, че никой не прави нищо безплатно вече.

Всеки път когато видя група хора с бели жилетки с червен кръст на гърба автоматично първото нещо, което излиза от устата ми е "хора без работа".

Плаката става, въпроса е кой ще му обърне внимание?

Ако се пипне тук-там може да заприлича и на предизборен, но не е лош като дизайн.

Бих могъл да навляза в по-големи детайли за това защо някого може да стане доброволец и какво прави той. Едно от нещата, които искам да изтъкна обаче е, че в ЧК не се плаща на доброволци - това е идеята на доброволната работа. Безвъзмезден е трудът, които полагаме и на всеки човек, присъединил се му се обяснява още в началото, че нещата се случват по този начин и промяна няма да има никога. Получаваш знания, контакти, физически и умствени умения, наред с приятното усещане, че помагаш и си полезен. И да, ние раздаваме  хранителни продукти по цял ден, когато е нужно, но когато дойде старата баба и ти благодари, за това, че си там да помагаш ти става ясно, че денят ти не е загубен и искаш да продължиш да правиш тази работа. По-скоро исках да чуя точно това "тук там" в детайли. Те са тези, които ни убягват за момента.

По-скоро исках да чуя точно това "тук там" в детайли. Те са тези, които ни убягват за момента.

Добре си е плаката, но имам някой предложения за направата му малко по-добре(поне според мен).

1. Горен ляв ъгъл. Надписа "8-ми май". По-добре ще е без сричката  "-ми". Подразбира се, че става въпрос за "осми май" а не за "осем май". Естествено и различна подредба за да изглежда добре и да се запълни мястото в ъгъла.

2. Този полумесец малко или много напомня за знамето на Турция. Особено толкова голям и поставен толкова близо до импровизираното българско знаме. И кръста до него. Излиза, че все едно помагате на турците и рекламирате това с част от знамето им.

3. Думата "принципи" е в много светъл и дразнещ очите цвят. Добре ще изглежда например в цвета дето е фона на надписа "НИЕ ПРОМЕНЯМЕ СВЕТА".

4. Думите "безпристрастност" и "неутралност" са синоними. Значат едно и също. Оставете само едната. И без това са прекалено много думите и става досадно за четене.

Думата "независимост" не мисля, че има място на плаката. Отново концепцията с полумесецът от турското знаме. Искате да покажете, че сте независими от турците ли?

Думата "универсалност" какво трябва да значи? Това да не е реклама на WS Teleshop, че да предлагате универсални неща?

Някой цветове могат да се направят малко по лъскави и със светлосенки за да изглежда по-съвременно, а не като плакат през 80-те години с ярки и еднозначни цветове. Знамето също може да изглежда по съвременно и по-лъскаво.

Колкото по-малко текст и по-големи детайли толкова по-лесно ще се забелязва и ще привлича повече внимание.

Това е от мен като идеи. Дано да ви харесат!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.