Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Plasma Vs LCD за игра с конзола

Featured Replies

Здравейте,

Възнамерявам да си взема конзола и телевизор и както може би сами ще видите от въпросите ми, не съм имал телевизор от доста години и съм назад с технологията. 

Кой от двата типа телевизор е по-добър за гейминг и евентуално филми? Какви са главните характеристики, за които да гледам и какви са желателните им рамки? Защо плазмените телевизори като цяло са с доста по-ниски резолюции (поне с такова впечатление останах от сранвяване на еднакви размери нисък клас плазмени и LCD телевизори) и доколко това има значение? Мисля за нещо от типа на максимално 40" и не повече от 1000лв с ясната идея, че тези пари са малко за добър плазмен телевизор. Благодаря предварително!

Насочи се към LED (което е LCD със светодиоди), не само заради по-голямото им разпространение и по-голям избор, а и поради факта, че за плазмен телевизор, трябва да търсиш нещо от 42" нагоре, защото от този размер се поддържат резолюции от 1920х1080 (fullHD) и ще ти трябват доста повече от 1000 лв. за сравнително качествен такъв.

Като имаш предвид ограничението в кадрите в секунда при конзолите и игрите за тях, които са заключени на 30 fps, ще ти свърши работа общо взето всеки fullHD LED телевизор.

• Автор

A можеш ли да ми кажеш като tech как са LED телевизорите? Като качесто на картината, живот и т.н.? За тях само знам, че са в пъти по-икономични спрямо другите видове. 

Качеството е добро и като технология е най-разпространената и активно развиваща се в момента, може би последното е валидно и за IPS. Недостатък на LED са неголемите ъгли на виждане, но не е болка за умиране, а и се предполага, че няма да си гледаш телевизора под ъгъл 170 градуса. За живот не се тревожи, достатъчно дълго е. Повечето производители на LED дисплей цитират стойности от около 60,000 до 100,000 часа, което, при средно 6 часа на ден, прави около 45 години. Като цяло винаги получаваш това, за което плащаш, но освен ако не вземеш някоя подозрителна марка телевизор, можеш да си спокоен, все пак всеки продукт си има гаранция от производителя/продавача.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.