Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за транзакциите на Apache server

Featured Replies

Здравейте,

Ударихме на камък с един проект и имам нужда от едно разяснение. Знаете ли как точно се изпълняват транзакциите към Apachе? Как ще се обработят едновременните заявки към сървъра?

На кратко трябва според различните потребители логнати в системата да се връзвам към различни MSSQL сървъри за обмен на данни - за всеки офис различна база данни. Всичко това се случва в конкретен момент (при натискане на бутон - издаване на проформа), иначе цялото приложение си работи с MySQL.... 

Идеята ми е да сменям connection string-овете към базата, според зависи от офиса на потребителя. Но тук идва въпроса... какво ще стане ако няколко човека от различни офиси (различни connections) натиснат бутона едновременно? Как ще ги обработи Apachе? Ще ги сложи на опашка и ще ги изпълни една по една, което е ОК за мен или ще ги изпълни едновременно, при което ще стане объркване при INSERT-ите към различните бази?

Здравейте,

Ударихме на камък с един проект и имам нужда от едно разяснение. Знаете ли как точно се изпълняват транзакциите към Apachе? Как ще се обработят едновременните заявки към сървъра?

На кратко трябва според различните потребители логнати в системата да се връзвам към различни MSSQL сървъри за обмен на данни - за всеки офис различна база данни. Всичко това се случва в конкретен момент (при натискане на бутон - издаване на проформа), иначе цялото приложение си работи с MySQL.... 

Идеята ми е да сменям connection string-овете към базата, според зависи от офиса на потребителя. Но тук идва въпроса... какво ще стане ако няколко човека от различни офиси (различни connections) натиснат бутона едновременно? Как ще ги обработи Apachе? Ще ги сложи на опашка и ще ги изпълни една по една, което е ОК за мен или ще ги изпълни едновременно, при което ще стане объркване при INSERT-ите към различните бази?

Това няма нищо общо с Апаш, това са действия на приложението, което работи. В него се осъществява връзка към базата, то обработва натискането на бутон. ЗНачи там трябва в зависимост от потребителя да се осъществява връзка към различна база

• Автор

Точно така, но какво ще стане ако потребител от офис София натисне бутона и едновременно с него друг потребител от офис Варна също го натисне? Ще трябва да се направят две различни връзки към отделни бази и да се направят записи в тях. Тогава какво ще се случи ако сървъра получи едновременно две заявки, но трябва да ги обработи различно? Ще ги сложи ли в опашка или ще постъпи по друг начин?

Точно така, но какво ще стане ако потребител от офис София натисне бутона и едновременно с него друг потребител от офис Варна също го натисне? Ще трябва да се направят две различни връзки към отделни бази и да се направят записи в тях. Тогава какво ще се случи ако сървъра получи едновременно две заявки, но трябва да ги обработи различно? Ще ги сложи ли в опашка или ще постъпи по друг начин?

Пак ще го кажам това не е работа на Апаш.

А проблема си можете да решите като присвоите session ID на всеки логнал се потребител и в зависимост от него поддържате таблица в това при кое ИД към коя база ще се върже. Иначе апаш а работи с няколко инстанса и/или няколко нишки и ще предаде изпълнението на приложението като два отделни потока т.е. проблема ви не е в апаш а в приложението, там и трябва да го разрешите

• Автор

Чудесно, значи проблем няма да има. Всеки логнат потребител си има свое session ID и ще се третира различно. Благодаря за информацията @capneno

Чудесно, значи проблем няма да има. Всеки логнат потребител си има свое session ID и ще се третира различно. Благодаря за информацията @capneno

Няма защо :), и пак да кажа: това ИД трябва да го създаде, поддържа и предава в сесията приложението, апаш няма да го направи

• Автор

Правилно :) аз напълно бях забравил за съществуването на сесиите .... май ми е време за почивка :D 

Приложението е направено да създава, поддържа и предава идентификатора на сесиите. Значи всичко е по ноти :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.