Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се формира дипломата след завършен 12 клас

Featured Replies

Здравейте, имам въпрос относно дипломата след 12 клас. Вече има такава тема и съм запознат с формулата. Събират се оценките от всички години по дадени предмети от някои предмети само от определени години. Това е ясно, НО.. кои оценки се събират ? - Годишните или всяка една текуща оценка? Това ми е въпроса всъщност ;д Благодаря предварително : )

• Автор

Тоест ако имам 3434565 като текущи оценки за годината (примерно), което всъщност е 4,28 и за годината имам Мн.-добър 5 или 6 (има ги и такива учители), се смята шестицата?

Казва се средно аритметично и влизат годишните оценки. Оценките ти през срока формират две срочни. Двете срочни формират годишна оценка и тя влиза в дипломата ти. Там оценката е цяло число. Четири, Пет, Шест..

Редактирано от ikavalov (преглед на промените)

Не знам как при положение, че да кажем имаш 4.28 учител ще ти напише 5.00 или 6.00, но както казах по-горе взимат се само годишните оценки, т.е. в този странен случай, обяснен от теб, ще се вземе или 5.00, или 6.00.

Може би се бъркам, нека някой ме поправи ако е така, но накрая след смятането на годишните оценки, не се ли добавяха и двете от матурите и тогава се оформя крайната оценка  ...... 

• Автор

Да, матурите също се включват. Но важното е, че само годишните се смятат а текущите нямат никакво значение.. :iron:

btw: Ако на матурите имам 5,56 примерно, пак ли се закръгля на Отличен 6?

Редактирано от rymenkoo (преглед на промените)

Да, матурите също се включват. Но важното е, че само годишните се смятат а текущите нямат никакво значение.. :iron:

btw: Ако на матурите имам 5,56 примерно, пак ли се закръгля на Отличен 6?

Няма такива закръгляния, матурите са си точни числа, 5,56 си толкова и се добавя с тази стойност .....

• Автор

Много благодаря на всички, направо ми олекна.. мислех си че всяка текуща влиза по някакъв начин, ноо щом са само годишните е добре... отново благоаря на всички :)

Нов въпрос - какво ще рече "общ хорариум" след оценката по даден предмет? :)

Здравей,

мисля, че беше броят часове по даден предмет. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.