Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на модел лаптоп

Featured Replies

Здравейте,

Спрял съм се на няколко модела лаптопи. Нарочно няма да споменавам точните конфигурации на лаптопите понеже искам мнения за самите серии на съответните производители.

Моля да коментират хората които имат същите модели или поради някакви причини са си имали работа с тях.

Не искам мнения на хора които много знаят а през живота си не са виждали конкретния лаптоп.

моделите са :

HP Probook 4045s

HP Pavilion G6

Lenovo Ideapad g580

Acer Тravelmate 5760G

Toshiba Satelite L850

ASUS K55VM

Ако нямате мнения за тончния модел от която и да е серия то поне си кажете мнението за самата серия

П.С. Под серия имам предвид това което съм изписал удебелено (B). Под "точен модел" имам предвид останалата част от името (която не е удебелена)

:offtopic_s: Тези лаптопи става идеално за подложка за чаша кафе/кока кола/пепси  или къде да ми спи котарака  :D 

:offtopic_s: Тези лаптопи става идеално за подложка за чаша кафе/кока кола/пепси  или къде да ми спи котарака  :D

Колега, моля ви насочете се към раздела свободни приказки и спам, ако няма какво да кажете по темата.

Поздрави !

Не може да се даде конкретно мнение за серията, защото от конфигурация до конфигурация има огормна разлика. Единственото, което може да се коментира е сглобка, охлаждане и сервизно обслужване.

HP Probook 4045s -> бизнес серия от нисък клас, не съм ползвал такъв.

HP Pavilion G6 -> славят се с много проблеми, не съм ползвал такъв, но са ми минавали доста Pavilion-и (от по-старите) през ръцете и не съм грам впечатлен

Lenovo Ideapad g580 -> отново нисък клас лаптоп, не особено подходящ за игри поради оплаквания от загряване; не съм ползвал такъв.

Acer Тravelmate 5760G -> нямам впечатления, но съм скептичен към марката като цяло.

Toshiba Satelite L850 -> В момента съм притежател на L500. Поради интерес преди около месец, се порових доста в интернет за конструкцията на L850 и със задоволство установих че сглобката е близка до тази на моя лаптоп, която от своя страна е доста добра. С доста добро охлаждане, като за лаптоп.

ASUS K55VM -> нямам впечатления

• Автор

Здравейте !

Бихте ли споделили бюджета, с който раполагате ?

Поздрави !

Здравейте,

Бюджета е 1000лв. От тези които съм изброил от всеки съм си харесал по един, но не виждам смисал да ги поствам. Ще спомена само че всички са с външни видео карти.  Това което питам е за впечатления и мнения за самите серии. От сорта на читава ли им сглобката, добро ли е охлаждането им, лесно ли се ремонтират/почистват и т.н. :)

В неделята разглабях едно HP (не беше павилион), ако имам избор, повече не бих си причинил подобно мъчение... ама нали приятел в нужда се познава...

Не съм притежавал нито един от изброените, но най-много си заслужават тези:

HP Probook 4045s

Acer Тravelmate 5760G

ASUS K55VM

Всеки лаптоп е индивидуален, и при всеки е различно обслужването.

Като марки всички са утвърдени и известни, така че едва ли има нещо неясно.

От всички изброени съм ползвал Аcer (изключително съм доволен), Toshiba (някои от Сателит сериите имат проблем с охлаждането), Asus (изключително добри охладителни системи при новите серии).

ПП: Все пак това са нисък клас модели, и качеството им е според цената.

Редактирано от cyborg_ (преглед на промените)

Ясно ! Поредният който иска да си купи геймърски лаптоп за 1000лв. ! Поздравления - насочил си се към групата на глупаците !

Няма удобен лаптоп за ремонт и почистване ! Винаги е мъчение да се прави профилактика ! Е , ако си мазохист - правилно си се насочил !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

HP ProBook, ако не друго е бизнес клас. Lenovo Ideapad има данни за прегряване. Acer TravelMate серията по принцип се водят нещо като бизнес клас. От HP Pavilion бягай - това мога да ти кажа за тях като цяло. Ако HP Probook е с AMD процесор - не се занимавай с него. Може би Acer Travelmate от всички предложени изглежда най-добре. Не само откъм характеристики, а и откъм качество гледам да разглеждам нещата аз.

Няма удобен лаптоп за ремонт и почистване ! Винаги е мъчение да се прави профилактика !

Има, има... ThinkPad-овете, както и някои други лаптопи с относително лесно достъпно охлаждане...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ясно ! Поредният който иска да си купи геймърски лаптоп за 1000лв. ! Поздравления - насочил си се към групата на глупаците !

Няма удобен лаптоп за ремонт и почистване ! Винаги е мъчение да се прави профилактика ! Е , ако си мазохист - правилно си се насочил !

За ниския ценови клас - толкова.

Тогава вие какво мислите да предложите колега ?

• Автор

Не че съм голям геймър, но преди месец приятел си купи тошиба със celeron процесор и видео карта 7610м за 800лв и диабло3 върви перфектно дори на максимални текстури ! Инсталирахме го само за да пробваме и не сме влизали в някакви големи мелета, но от малкото игра си беше перфекетно. А има хора които коментираха по форумите че едвали ще върви на лаптоп под 1000лв.

И не е винаги мъчение профилактиката. На НР про боок охлаждането се достига след 7 винтчета, а не след като си разглобил до последния чарк целия лап топ както при повечето.

Редактирано от Foriata (преглед на промените)

От всички изброени съм ползвал Аcer (изключително съм доволен), Toshiba (някои от Сателит сериите имат проблем с охлаждането), Asus (изключително добри охладителни системи при новите серии).

LXXX серията няма проблеми с охлаждането... поне L500 и L850. От това което съм видял като охлаждания, тези модели са с доста добро. Най-лесният за поддръжка лаптоп, който съм виждал е Benq Joybook A52, колкото и невероятно да звучи. Развиваш две болтчета, сваляш капачето отдолу и имаш достъп до рам, процесор, охлаждане, WiFi карта и т.н.

LXXX серията няма проблеми с охлаждането... поне L500 и L850. От това което съм видял като охлаждания, тези модели са с доста добро.

Да, сегашните модели не ги знам.

Имах досег до един по-стар модел, и от това си впечатление имах предвид.

Поздрави !

• Автор

HP ProBook, ако не друго е бизнес клас. Lenovo Ideapad има данни за прегряване. Acer TravelMate серията по принцип се водят нещо като бизнес клас. От HP Pavilion бягай - това мога да ти кажа за тях като цяло. Ако HP Probook е с AMD процесор - не се занимавай с него. Може би Acer Travelmate от всички предложени изглежда най-добре. Не само откъм характеристики, а и откъм качество гледам да разглеждам нещата аз.Има, има... ThinkPad-овете, както и някои други лаптопи с относително лесно достъпно охлаждане...

НР-тата са със Core i3 3-то поколение. Acer и Lenovo са с Core i3 2-ро поколение. Toshiba - Core i5 2-ро поколение . ASUS - Core i5 3-то поколение.

HP - RADEON 7670м и 7650м, другите са с GT630m и GT635m

За ниския ценови клас - толкова.

Тогава вие какво мислите да предложите колега ?

Относно лаптопите съм си казал мнението отдавна ! Този вид техника е за хора които са нон стоп в движение и същото така имат нужда от РС ! А не да си купим лаптоп и да го държим на бюрото в къщи или да лежим в леглото и да чатим и после да се чудим що загрява и т.н. ! И когато става въпрос за игри - нищо под 20' екран за мен не може да става за игри !

Относно лаптопите съм си казал мнението отдавна ! Този вид техника е за хора които са нон стоп в движение и същото така имат нужда от РС ! А не да си купим лаптоп и да го държим на бюрото в къщи или да лежим в леглото и да чатим и после да се чудим що загрява и т.н. ! И когато става въпрос за игри - нищо под 20' екран за мен не може да става за игри !

Лаптопите са и за хора, които искат компактна машинка. Ти твоят настолен колко време ти трябва да го преместиш от една стая в друга? Един лаптоп има 1 кабел - за захранващият адаптер. Толкова - стига вече твои глупости за лаптопите. Поддръжката верно е малко по-кофти и се изисква повече внимание при работа и не е като настолният - да хвърляш мишката по монитора, да блъскаш по клавиатурата или да риташ кутията. Абсолютно е така.

НР-тата са със Core i3 3-то поколение. Acer и Lenovo са с Core i3 2-ро поколение. Toshiba - Core i5 2-ро поколение . ASUS - Core i5 3-то поколение. HP - RADEON 7670м и 7650м, другите са с GT630m и GT635m

Някои хора ще ти кажат - недопустимо е да взимаш 2-ро поколение, нали имало 3-то поколение, защо да се набутваш с "остаряла техника". Е, аз казвам - качеството на изработка е по-важно от няколко процента повече или по-малко производителност. Защото ако се разваля постоянно, няколкото процента производителност повече не значат кой знае колко много.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Някои хора ще ти кажат - недопустимо е да взимаш 2-ро поколение, нали имало 3-то поколение, защо да се набутваш с "остаряла техника". Е, аз казвам - качеството на изработка е по-важно, от няколко процента повече или по-малко производителност. Защото ако се разваля постоянно, няколкото процента производителност повече не значат кой знае колко много

Ами за момента като гледам само павилион-а отпадна. За останалите ще отида до технополис/техномаркет да ги видя на живо. Не съм сигурен колко добре ще мога да преценя обаче качеството на изработката. Нещо спецефично за което да гледам.

Заповядай няколко ревюта, където може да разгледаш впечатленията на хората за съответните модели. Предполагам има разлики спрямо тези които си харесал, но поне информацията за пласмасите и екрана и ще е вярна.

Toshiba L850 review

Lenovo G580 review

Review Acer TravelMate 5760G

Review Asus K55VM

Редактирано от ScD (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.