Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на ел. задвижка за спирателен кран с термореле

Featured Replies

Моля за помощ! Трябва да свържа термореле prodijy с електрозадвижка http://products.ecc.emea.honeywell.com/romania/pdf/en0b0490-ge51r0709.pdf

Целта е при достигане на 50 градуса терморелето да пододе ток за ел. задвижка и тя да отвори клапа, за да започне циркулация на топла вода през серпентина. На релето има три клеми P1- common ( минус), 1- изключва контакт при нарастване на температура, 2- прави контакт при нарастване на температура. Ето дотук съм стигнал , ама дали е правилно......??? На снимката : от ел. задвижката излиза кафяв + и син - кабел, към ел. мрежа ще идва син + и бял -

post-277704-0-77410900-1361019889_thumb.

Единия кабел от ел. мрежата отива директно на клапана.

Другия кабел от ел.мрежата отива на клема Р1 на релето.

На клема 2 на релето вързваш другия кабел на клапана.

Това на снимката е абсолютно неправилно - клапана ще се отвори

още като подадеш ток, а ако температурата е над 50 градуса релето 

ще даде накъсо и ще изгори бушона.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Моля за помощ! Трябва да свържа термореле prodijy с електрозадвижка http://products.ecc.emea.honeywell.com/romania/pdf/en0b0490-ge51r0709.pdf

Целта е при достигане на 50 градуса терморелето да пододе ток за ел. задвижка и тя да отвори клапа, за да започне циркулация на топла вода през серпентина. На релето има три клеми P1- common ( минус), 1- изключва контакт при нарастване на температура, 2- прави контакт при нарастване на температура. Ето дотук съм стигнал , ама дали е правилно......??? На снимката : от ел. задвижката излиза кафяв + и син - кабел, към ел. мрежа ще идва син + и бял -

Снимката ви е неясна , а трябва да се вижда всичко като на длан. Както и да е. За да направите това, което искате, трябва да свържете  терморелето последователно на  вашата "електрозадвижка" както го наричате. Значи, ползва се коннтакт  P1  и контакт 2. "Ампулата" или датчика/меднната дебела къса тръба трябва да се намира в някъкъв съд , през който ще минава течността, за да може да се мери нейната температура. Когато сте настроили температура от релето на 50 градуса, то последното ще си затвори контакта между  P1 и 2 и веригата ще се включи за регулация през серпентината. Температурата ще почне да пада от кръговрата на течността, но понеже релето е поставено на 50 градуса, ще познае веднага, че температурата е паднала под този минимум  и ще е включено, което ще позволява на електрозадвижката ви да работи.  Тука трябва да се направи много важно. Трябва да имате ключ , с който да изключвате цялостно захранването от мрежата. Виждам, че работите съвсем не са ви ясни, а всичко е елементарно за изработка. Понеже се работи с напрежение 220 волта и нямате нужните умения, Ви съветвам да потърсите опитен техник, който да ви направи нужната постановка. И още нещо. Вие не сте посочили кой ще нагрява течността, с какво и т.н. Това също е много важно, защото макар и да върви циркулацията на течността, явно последната е в затворен кръг, то течността постоянно явно ще си качва температурата и накрая ще има "БУХ" Трябва да се направи така, че температурата да не превишава някаква стойност над примерно 55 или 60 градуса. Тези неща на вид елементарни, са и много важни. В другият случай рискувате при всички случаи да направите голяма пакост. Човек, незапозннат с електричеството в основи, стои в кюшето и не прави нищо с такива работи. Тук не ви го пиша за да ви обидя, но това са елементарни неща, с които не бива да се шегуваме и най малко да експериментираме. Ето Ви терморелето точно какво представлява:

Единия кабел от ел. мрежата отива директно на клапана.

Другия кабел от ел.мрежата отива на клема Р1 на релето.

На клема 2 на релето вързваш другия кабел на клапана.

Това на снимката е абсолютно неправилно - клапана ще се отвори

още като подадеш ток, а ако температурата е над 50 градуса релето 

ще даде накъсо и ще изгори бушона.

Питащият не трябва да прави нищо по въпроса. Явно няма опит и ще е опасно да го съветваме каквото и да било. Да потърси помощ от квалификациран техник по неговият случай!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Опасност има за елементите да не изгорят , защото са скъпички, но съм преценил, че един техник ще ми вземе горе долу колкото и цената им. Това донякъде оправдава експеримента поне първия път, макар и да нямам нуждните разбирания. Сбъркал съм при свързването , но затова питам.... за да се науча и в бъдеще да изграждам по-добри познания в тази мъглива за мен област. Но това не означава, че съм на 9 години и нямам елементарни познания за самосъхранение при работа с електричество и ел. уреди или как се ползва фазомер, как се сменя изгорял бушон и т.н. 

За повече яснота ще приложа и една схема на инсталацията, за която се използват въпросните елементи.

Благодаря за отговорите! Ако имате още съвети ще съм ви много благодарен!

post-277704-0-60047100-1361046499_thumb.

Опасност има за елементите да не изгорят , защото са скъпички, но съм преценил, че един техник ще ми вземе горе долу колкото и цената им. Това донякъде оправдава експеримента поне първия път, макар и да нямам нуждните разбирания. Сбъркал съм при свързването , но затова питам.... за да се науча и в бъдеще да изграждам по-добри познания в тази мъглива за мен област. Но това не означава, че съм на 9 години и нямам елементарни познания за самосъхранение при работа с електричество и ел. уреди или как се ползва фазомер, как се сменя изгорял бушон и т.н. 

За повече яснота ще приложа и една схема на инсталацията, за която се използват въпросните елементи.

Благодаря за отговорите! Ако имате още съвети ще съм ви много благодарен!

Аз се радвам, че сам разбирате същността на нещата. Още повече, че последните вярвам ще се намират във Вас и трябва да се вземат всички предпазни мерки. За цената? Тя еднократно се дава на добър майстор и после отиваш спокойно да спиш на леглото.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.