Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация до 1000лв за дизайн

Featured Replies

Здравейте трябва ми компютър до 1000 лв, който ще се използва само за продуктите на Адобе и Корел + още няколко много по-леки приложения.

Няма да трябват монитор, двд и периферия, също е възможно и хардиска да се изключи от сметките.Нямам претенции да е с най-тихата или красивата кутия и охлаждане. Звуковата карта е от нулево значение тоест някаква като сега работя без такава.

Трябва да има поне 8 гб рам (за тези пари вероятно това ще е и максимума)

Процесор и видео да бъдат максималното за тези пари като наблягам на процесора по начина на работа той ще ми е основен (смесицата от растери и вектори в корел искат повече процесорна мощ отколкото видео)

Какви са тези 7850, 650ti . ? Не са ли карти за игра ? 

Вие хубаво предлагате, ама все още в тия приложения 90% от работата я върши процесора, после тряба прилично количество RAM и за видеокарта, ако остане.

ASROCK H77M /H77/1155
I7-3770 /3.4G/8M/BOX/LGA1155
CORSAIR 1x8GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 2 броя.
CM ELITE 335U BLACK NO/PSU
PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE

Обща стойност - 1 009.15 лв. с ДДС

Захранването съм го сложил единствено в случай, че решиш да вземеш и някоя мощна видеокарта след време, но ако се ограничиш с нещо до GTX 660/HD7850, може спокойно да минеш с чудесното SEASONIC SSR-360GP /360W и крайната цена става 999лв.

п.п.

Интел вкарах поддръжка на OpenCL(не GL!) за HD Graphics и вградената видеокарта в случая ще върши същата работа като карта за 400лв.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Какви са тези 7850, 650ti . ? Не са ли карти за игра ? 

Бюджета не позволява повече, пък и къде на сайта на производителя видяхте, да пише " тази видеокарта е само за игри" и т.н. Пък ако мислите за нещо друго предложете Вие ! :) Поздрави!

Вие хубаво предлагате, ама все още в тия приложения 90% от работата я върши процесора, после тряба прилично количество RAM и за видеокарта, ако остане.

Съгласен съм, ама с това вградено видео конфигурацията е за никъде.

Давам конфигурация с AMD, защото там съм по-запознат. 
Не я смятам за идеална, критикувайте на воля :) 
Количка
И някоя карта, примерно SAPPHIRE HD 6670 1GB GDDR5 (138 лв.)
Само за картина и OpenCL. 
Вкарайте и няколко вентилатора, че кутията идва само е един син отпред и е доста слаб. 

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

Мисля, това ще се справя по-добре с предназначението на конфигурацията:

Обща стойност - 987.32 лв. с ДДС

Мисля, това ще се справя по-добре с предназначението на конфигурацията:

Обща стойност - 987.32 лв. с ДДС

Да и това е идея, да се спести още малко от захранване, кутия и видео. Обаче няма голяма разлика м/у 8320 и 8350. При натоварен режим 1-я (8350) е с 200 MHz по-висока честота. Този 8320 без проблем ще качи още 200 MHz и ще се превърне в един 8350. 200MHz за 50 лева....  

вече утре ще пиша.

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

• Автор

Софтуера, има ли изисквания към видеокартата?

Като отговор на първия пост долу съм сложил минималните изисквания към корел х4 реално корел смята чрез процесора ако нещо го затрудни откъм графика си има 5 -6 графични режима

За отговорите мога да кажа само УОООУУУУУ много сте бързи и отзивчиви благодаря много сега ще разгледам всичко.

System Requirements

Windows Vista Home Basic, Home Premium, Ultimate, and Business (32 Bit and 64 Bit) or Windows XP Home, Professional, Media Edition, 64-Bit or Tablet PC Edition (with latest Service Pack and Critical Updates)

• Pentium III, 800 MHz or AMD Athlon XP
  • 512 MB RAM
  • Mouse or tablet
  • 1024 x 768 screen resolution (768 x 1024 on a Tablet PC)
  • DVD-ROM drive
  • 370 MB hard disk space (CorelDRAW X4 only; other suites may require more disk space)
  • Microsoft Internet Explorer 7 or higher

Имах предвид, софтуера има ли изисквания картата да е Нвидия или АМД. Защото, доколкото знам, някои графични програми могат да се възползват само от Нвидия видеокарти. Ако сложиш АМД, тя просто ще седи там и ще бездейства.

• Автор

Имах предвид, софтуера има ли изисквания картата да е Нвидия или АМД. Защото, доколкото знам, някои графични програми могат да се възползват само от Нвидия видеокарти. Ако сложиш АМД, тя просто ще седи там и ще бездейства.

За корел специално няма.

Харесах си конфигурацията на Людмил, като добавих и видео карта и евентуален харддиск така минах 1000 лева но забравих че ще имам отстъпка пък и ддс то не се брои, забравих и евентуално използваемите кутия и захранване от друг наличен но неработещ компютър ....

Благодаря много за отговорите!

Щом има повечко парички, тази на Людмил е идеална. I7-3770 е най-бързият процесор от всички, които дадохме тук. 

В новите версии на пакетите на Adobe, повечето програми имат GPU Accelaration и AMD конфигурациите вадят по-добър перформънс. За Corel® не знам как е.

Редактирано от Hyperion (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.