Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, обръщам се към вас за съвет относно нова конфигурация за тези  пари, подробности съм дал по-надолу. :)

1. Бюджетът - 430 лв, с много мъки 500.

2. За какво ще се ползва компютърът - Натоварване - Chrome, Skype 6, и понякога (MTA - San Andreas Multi Player).

Видеокарта: Да могат да се гледат Full HD филми на нея на Full HD телевизор (47 инчов LG ). Приемам само Nvidia с VGA  и HDMI изход, DVI не ми трябва.

2.1. Ще овърклоквате ли и имате ли претенции към охлаждането. - Не.

2.2. До колко държите на тишината - Нямам претенции, важното е да не издава силни вибрации - което означава, че кутията трябва да има добри гумички на дъното на кутията. И кутията да не е парник, а да има от къде да се проветрява компютъра, имам си радиатори вкъщи.

3. Какво включва конфигурацията - само компютър, нищо друго.

3.1. Ако търсите определен(и) компонент(и) за ъпгрейд опишете подробно компютъра на който ще се прави ъпгрейд, а именно дайте данни за дънна платка, процесор, RAM, видеокарта, хард и захранване. -  Не.

4. Ваши лични предпочитания - ако сте се фен на дадена марка или имате предпочитания я към размер на хард диска (на някои хора не им трябва голям обем, за други пък е от решаващо значение), обемът на RAM-а, магазинът от който ще купувате, или каквото и да било друго - кажете ги.   Важното е да е AMD, да е с 1 гб рам (като по събера пари ще сложа 6, а може и 8, но на първо време минимума), процесора да е над 2 GHz, двуядрен ако може, а може и нагоре.

5. Компютър от бакалия - Не, от Nikem

За друго не се сещам.

Ако имате наличен стар компютър, е добре да знаем неговите части , може да се ползва нещо за новата система и ще е добре дошло за този ограничен бюджет!

• Автор

Ако имате наличен стар компютър, е добре да знаем неговите части , може да се ползва нещо за новата система и ще е добре дошло за този ограничен бюджет!

не

Хубаво е че поне някой ги чете тези важни теми, така че + от мен за това и за подробното описание. Нататък - 1 GB RAM в днешно време е прекалено малко, добре е като минимум да са 2, най-добре 4, за да се чувства комфортно системата. Система с APU на AMD е най-удачното решение, с вграденото видео. Хубави подробни изисквания, но доста свит бюджет и просто за външна видео карта няма как да остане, но не се тревожи - вграденото видео в процесора ще ти е достатъчно:

ASUS F2A55-M LK2 PLUS /FM2
AMD A6-5400K X2/3.6GHZ/FM2/BOX
4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX
500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB
CM ELITE 335U BLACK W/400W PSU

Обща стойност - 490.46 лв. с ДДС

Количка: http://nikem-bg.net/cart/48189p1r47068p1r43857p1r43848p1r47755p1rf.html

Препоръчвам ти да не режеш от нищо, а и сме под границата на максималния бюджет, евентуално може малко по-евтино дъно на AsRock, но ще спестиш от порядъка на 10-ина лв., от другото по-добре да не се реже.

Моето предложение, за сега със 2GB във близкото бъдеще още една такава плочка, гледам цените са скочили доста. Надявам се 15 лева не са проблем!? :)

ASROCK FM2A55M-DGS/A55 FCH/FM2
AMD A8-5600K X4/3.6GHZ/FM2/BOX
2GB DDR3 1600 A-DATA PRO
500G SG 3Y WARR SATA 6G/7200
DAOTECH X1 MIDDLE ATX
PSU CM GX LITE 500W

Обща стойност - 515.67 лв. с ДДС - Количка

• Автор

Моето предложение, за сега със 2GB във близкото бъдеще още една такава плочка, гледам цените са скочили доста. Надявам се 15 лева не са проблем!? :)

2GB DDR3 1600 A-DATA PRO

DAOTECH X1 MIDDLE ATX

PSU CM GX LITE 500W

Не са, но искам за тези пари по мощен процесор. :D

А вграденото видео.. Чувал съм, че лесно горят, не ставали много много, ако изгори, гори и цялото дъно... Вярно ли е ?

Хубаво е че поне някой ги чете тези важни теми, така че + от мен за това и за подробното описание. Нататък - 1 GB RAM в днешно време е прекалено малко, добре е като минимум да са 2, най-добре 4, за да се чувства комфортно системата. Система с APU на AMD е най-удачното решение, с вграденото видео. Хубави подробни изисквания, но доста свит бюджет и просто за външна видео карта няма как да остане, но не се тревожи - вграденото видео в процесора ще ти е достатъчно:

ASUS F2A55-M LK2 PLUS /FM2

AMD A6-5400K X2/3.6GHZ/FM2/BOX

4GB DDR3 1600 KINGSTON HYPERX

500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB

CM ELITE 335U BLACK W/400W PSU

Обща стойност - 490.46 лв. с ДДС

Количка: http://nikem-bg.net/cart/48189p1r47068p1r43857p1r43848p1r47755p1rf.html

Препоръчвам ти да не режеш от нищо, а и сме под границата на максималния бюджет, евентуално може малко по-евтино дъно на AsRock, но ще спестиш от порядъка на 10-ина лв., от другото по-добре да не се реже.

Дъното си е супер, имам доверие на асус, имам няколко техни компютъра, включително сегашния ми лаптоп е асус, доволен съм от тях. Процесора е повече от добър. Под това системата да се чувства комфортно с 4 гб рам какво имаш впредвид ?

Забравих: Операционната система ще е Windows 7 Ultimate x64 и Ubuntu 12.04 x64, така, че нямам намерение да давам 200 лева отгоре за операционна система. А видео карта може и по слаба, натам ще си събера и за някоя по-мощна.

Редактирано от Greak (преглед на промените)

А вграденото видео.. Чувал съм, че лесно горят, не ставали много много, ако изгори, гори и цялото дъно... Вярно ли е ?

Дъното си е супер, имам доверие на асус, имам няколко техни компютъра, включително сегашния ми лаптоп е асус, доволен съм от тях. Процесора е повече от добър. Под това системата да се чувства комфортно с 4 гб рам какво имаш впредвид ?

Забравих: Операционната система ще е Windows 7 Ultimate x64 и Ubuntu 12.04 x64, така, че нямам намерение да давам 200 лева отгоре за операционна система. А видео карта може и по слаба, натам ще си събера и за някоя по-мощна.

От къде си чул че вграденото видео гори? Аз от както разбрах за APU-тата и възможността да си играя Crysis 2 на макс настройки без дискретна видео карта съм чел за тях цяла нощ и никъде не видях някой да се оплаква от изгоряло видео. Може би имаш в предвид вграденото видео в дъното.

Редактирано от mellonade2203 (преглед на промените)

• Автор

? Нещо не виждам текст, освен цитат ?!

вграденото видео.. Чувал съм, че лесно горят, не ставали много много, ако изгори, гори и цялото дъно... Вярно ли е ?

Я се огледай, на 4-ядрения се сърдиш, двуядрения го приемаш ....??? Вграденото видео не гори, защото е в процесора, не е на дъното!!!

ПП: При 64 бита ОС които си посочил, по-малко от 4 гб рам е .... е нищо не е ....  :no-no:

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

• Автор

Я се огледай, на 4-ядрения се сърдиш, двуядрения го приемаш ....??? Вграденото видео не гори, защото е в процесора, не е на дъното!!!

Приемем 4-ядрен естествено, да не съм луд... :D

• Автор

2GB DDR3 1600 A-DATA PRO

DAOTECH X1 MIDDLE ATX

PSU CM GX LITE 500W

Това предложение ми харесва повече, защото процесора е по мощен.

По мощен но с малко рам която е нужна на вградената карта?

Забравил сте, твърдия диск, колега ! :)

Знам, точно това щях да напиша.

Не може ли да се ползва от старата машина?

Нямал стара машина,което ме навежда на мисълта,че ще му трябват мишка и клавиатура също така.Което значи парички и за тях.И за транспортни разходи,ако не е от София.Така че,бюджета ще стигне близо 550-560 лв.

• Автор

Нямал стара машина,което ме навежда на мисълта,че ще му трябват мишка и клавиатура също така.Което значи парички и за тях.И за транспортни разходи,ако не е от София.Така че,бюджета ще стигне близо 550-560 лв.

Имам клавиатура и мишка (usb), от София съм. Имам въпрос: този четириядрения процесор може ли да се сложи на дъното предложено от The_Reaver ?

Имам клавиатура и мишка (usb), от София съм. Имам въпрос: този четириядрения процесор може ли да се сложи на дъното предложено от The_Reaver ?

Да,може.Сокетът на дъното и на процесора е FM2.Което означава,че са съвместими.

• Автор

Да,може.Сокетът на дъното и на процесора е FM2.Което означава,че са съвместими.

Това е значи ! Взимам предложения от The_Reaver, с процесора предложен от Masterplay. :) Малко надвишава бюджета, затова ще трябва по късно да го купя, но си заслужава. :) Благодаря.

Чакайте,чакайте,ако няма да купувате сега,и ще събирате още пари,тогава по-добре ,като посъберете повечко пари,пак да пишете тук.Защото,за повече пари,и частите ще са други.

• Автор

Чакайте,чакайте,ако няма да купувате сега,и ще събирате още пари,тогава по-добре ,като посъберете повечко пари,пак да пишете тук.Защото,за повече пари,и частите ще са други.

Това беше решението ми засега, за да събера тези пари трябва доста да гладувам, понеже не съм събрал всичките.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.