Премини към съдържанието
marinpo

Изчезващ хард диск

    Препоръчан отговор


    Compaq Deskpro EN Series, P2 na 400Mhz, мъча един хард QuantumFireball CR4.3A.

    Уж няма грешки, обаче не бутва. Харда е от стария комп и си е наред. Биоса го разпознава коректно, но после изкарва само мигащ курсор на черен екран. Пробвах с бутваща дискета и няма хард! Пробвах с бутващо CD харда го има, Windows-а се инсталира коректно до първия рестарт когато пак няма хард. Пробвах различни комбинации от кабели, джъмпери и тн и нищо.....-)

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Compaq Deskpro EN Series, P2 na 400Mhz, мъча един хард QuantumFireball CR4.3A.

    Уж няма грешки, обаче не бутва. Харда е от стария комп и си е наред. Биоса го разпознава коректно, но после изкарва само мигащ курсор на черен екран. Пробвах с бутваща дискета и няма хард! Пробвах с бутващо CD харда го има, Windows-а се инсталира коректно до първия рестарт когато пак няма хард. Пробвах различни комбинации от кабели, джъмпери и тн и нищо.....-)

    <{POST_SNAPBACK}>

    Единственото за което се сещам е да ти препоръчам да го вържеш като Master-Single. Т.е. на IDE1 шината без други устроиства. CD-Rom-а го вържи на IDE2. Имал съм такива проблеми и по този начин са се разрешавали.

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Точно така съм го вързал. И Compaq diagnostik от дискета не намира грешки. Ще пробвам да флашна Biosa ....

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Точно така съм го вързал. И Compaq diagnostik от дискета не намира грешки. Ще пробвам да флашна Biosa ....

    - я кажи докъде стигна щот и аз май съм така.......... ;)

    Точно така съм го вързал. И Compaq diagnostik от дискета не намира грешки. Ще пробвам да флашна Biosa ....

    - я кажи докъде стигна щот и аз май съм така.......... :wors:

    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове
    Единственото за което се сещам е да ти препоръчам да го вържеш като Master-Single. Т.е. на IDE1 шината без други устроиства. CD-Rom-а го вържи на IDE2. Имал съм такива проблеми и по този начин са се разрешавали.

    А, и пробвай с изключен СD-ROM. Мой познат имаше подобен проблем и се оказа, че с някои от ъпдейтите на Windows нещо се е замазало. След преинсталация се оправи. При мен също се получаваше, но виновника си беше HDD-то.

    И малко в страни от темата, дика на първата ми машина беше Quantum. След около година и нещо започна да дава лоши сектори. И понеже не се бях появялвал тогава един два дни в нета, заради преинсталиране, един познат, след като ме попита къде съм се загубил и аз му разказах за това, че диска ми започна да гърми, ме попита: "Абе Нед, с тротил ли го напълни или е Quantum" ;)


    Сподели този отговор


    Линк към този отговор
    Сподели в други сайтове

    Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

    Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

    Регистрирайте се

    Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

    Нова регистрация

    Вход

    Имате регистрация? Влезте от тук.

    Вход


    ×

    Информация

    Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.