Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отново прекъсвания на интернет

Featured Replies

Здравейте,

от около седмица се сблъсквам със следния проблем - интернета ми спира, долу в дясно на "мониторчето показвашто интернет статуса" ми излиза един жълт триъгълник. Като му дам troubleshoot problems  най-често ми ресетва Local Area Connection Adapter-а и ми излиза като грешка - Local Area connection adapter didn't have IP configurations , а понякога излиза Default Gateway проблем.

Звънях на доставчика - казват ми че не могат да ми кажат какъв е проблема,защото сега съм имал интернет... Въпросите ми са два - от мен ли е проблема, или от доставчика? И ако е от мен проблема - как да го оправя? 

Да добавя, че съм ъпдейтнал Lan картата до най-новите драйвъри и съм с Windows 7 32 bit-а. Лан картата е вградена към дъното Gigabyte H55M-S2.

Благодаря предварително

Директно на кабел ли си или има и странично устройство като рутер?

Влизаш в START MENU отдолу в search пишеш CMD отваряш го, върху черния прозорец пишеш.

ping -t abv.bg -l 1472, ако не стане със това пробвай ping -t abv.bg -l 800.

би трябвало следната картина да е, ако всичко е наред.

>

Pinging abv.bg [194.153.145.104] with 800 bytes of dataReply from 194.153.145.104: bytes=800 time=5ms TTL=59Reply from 194.153.145.104: bytes=800 time=5ms TTL=59Reply from 194.153.145.104: bytes=800 time=5ms TTL=59Reply from 194.153.145.104: bytes=800 time=5ms TTL=59 

В случай, че има проблем.

Трябва да виждаш загуба на интернет пакетите.

Pinging abv.bg [194.153.145.104] with 800 bytes of dataReply from 194.153.145.104: bytes=800 time=5ms TTL=59Request timed out.Reply from 194.153.145.104: bytes=800 time=5ms TTL=59Request timed out. 

всъщност го остави цял ден така и гледай, как е било преди да ти спре интернета и след като ти спре.  

Редактирано от endlessroot (преглед на промените)

• Автор

Ще го пробвам, благодаря. Иначе съм директно с кабел и си мисля,че нещо свръзката на кабела,който идва до апартамента ми с централния кабел е  не както трябва. Но ще го пробвам това,което каза :)

Какъв тип интернет ползваш?

Едва ли проблема е от трасето както ти твърдиш, защото щяха и други хора да звънят и доставчика ти щеше да знае, че със сигурност има проблем.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравей, 

извинявам се че пиша толкова късно. Такаа, идваха у нас, смениха си "магистралния" кабел (така поне казаха) и до днес всичко беше наред,но скоростта падна адски много (на 9 мегабита от 40), звънях им аз и нали оправихме скоростта,но точно когато ми казаха да пусна един пинг тест (като твоя) ми се появи пак това жълто триъгълниче - казвам го аз това на човека,с когото говоря по телефона и реакцията беше уникална - затвори ми. 

Та това е поддръжката в БълХария! Потребителя е една касичка за точене на пари и нищо повече.

пп. Темата може да се заключва/трие.

Здравей, 

извинявам се че пиша толкова късно. Такаа, идваха у нас, смениха си "магистралния" кабел (така поне казаха) и до днес всичко беше наред,но скоростта падна адски много (на 9 мегабита от 40), звънях им аз и нали оправихме скоростта,но точно когато ми казаха да пусна един пинг тест (като твоя) ми се появи пак това жълто триъгълниче - казвам го аз това на човека,с когото говоря по телефона и реакцията беше уникална - затвори ми. 

Та това е поддръжката в БълХария! Потребителя е една касичка за точене на пари и нищо повече.

пп. Темата може да се заключва/трие.

Между другото това жълто триъгълниче е сложна система, не разчитай на него.

Когато пусна пинг какъв беше отговора на командата? Има ли request timed out или reply from, това е много важен момент?

Явно проблема не е до твоя кабел, а назад по трасето.

Оставяш го тоя пинг както съм го написал да седи цял ден, в момента когато почнеш да виждаш request timed out, им звънниш на тия и им казваш, че имаш загуби и да идват да си ги оправят.

• Автор

Ами получи се само веднъж и то беше за адски кратко време - 10 секунди. След това теста си продължи. Иначе аз проблема с това тригълниче го решавам с Troubleshoot problems.

Ами получи се само веднъж и то беше за адски кратко време - 10 секунди. След това теста си продължи. Иначе аз проблема с това тригълниче го решавам с Troubleshoot problems.

Триъгълника когато си поиска се появява за това не разчитай на него.

Значи когато нямаш интернет пускаш този пинг тест, ако върви нормално значи проблема си е от теб, ако ли не... пак е възможно да е от теб за това ги викаш да дойдат техниците да проверят на собствената си техника, и ако в действителност има проблем да се отстранява.

Донякъде, ако имат наблюдение доставчика могат да разберат дали проблема е от теб, зависи и мрежата каква им е, ама това е отделен въпрос, могат да виждат логове кой кога е бил активен и предполагам, ако има други хора на същото трасе, на същата разпределителна кутия могат да сравнят кой е прекъсвал.

Успех с тоя твоя доставчик.... :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.