Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам да стана спортен журналист

Featured Replies

Здравейте,от много много време искам да бъда спортен журналист ,но не знам къде се учи ,какво се учи,колко време ще отнеме.Един човек ми беше писал ,че дори и да не си учил ,ще те вземат да пишеш ,само защото си кадърен и имаш желанието за тази професия.Бих ви бил благодарен ,ако ми поясните за какво става дума.

Висше най-малко и то като си учил журналистика (задължително не в България ако ще се работи извън родината). Такова нещо като "ако си грамотен достатъчно ела да драскаш при нас" само в България може да се случи и то само с връзки. Или можеш да започнеш кариера към някой некадърен сайт като Вести.бг като журналист рубрика Спорт, НО НЕ като редактор или главен редактор на тази рубрика.

В тази сфера трудно се пробива, трябват ти добри връзки, че да се намърдаш някъде на добро място ;) Но винаги може да има минимални изключения, ако си късметлия и упорит. Хубаво е да се завърши журналистика, ако наистина искаш да се развиваш, защото ще се научиш поне на правилен Български и как да пишеш, ще ходиш на стажове и т.н. Не разчитай само със средно да те вземат, винаги ще ти трябва и бакалавърска степен ;) 

не подценявай образованието 

• Автор

Един мой приятел работи в Меридиан мач.Взели са го ,дори без да е учел спортна журналистика ,но парите в началото са кофти.Аз сега се опитвам да пробия в някой спортен сайт.

Приятел, просто ще ти дам един съвет, който ще ти е от полза. Аз нямам претенции, че съм много на ти с граматиката, но щом се опитваш сега да пробиеш в спортен сайт като журналист, спазвай поне елементарни граматически правила. Пунктоационните знаци се слагат след последната буква, без интервал. Интервала се слага след пунктоационния знак и учел се пише с "и" учил. Не се сърди и не го приемай като заяждане, не обичам да казвам на някой как да пише, но ти искаш да се занимаваш професионално с това и е хубаво да не допускаш никакви грешки, или поне да са сведени до минимум. Успех :)

"

"Искам да стана спортен журналист"

Само с "искам" не се става и зидар, камо ли журналист! Да не говорим за Прокурор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.