Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за резачка Райдер

Featured Replies

Имам резачка Партнер 351, но нещо и стана - пали но не може да се форсира т.е. като се подаде газ и се дави, в резултат на което гасне! Четох из нета и до колкото разбрах това може би е проблем с компресията?! Ремонта и не е евтин, защото е клон на хусгварна. На Райдер имам ъглошлайв и бормашина от много години, и как съм ги натоварвал направо не е за вярване, че бачкат без проблеми и до сега. Обаче за резачките на Райдер не знам почти нищо, а си харесах модела, който е 2200W с 18" шина т.е. модел RD-GCS08 (Партнера ми е с 14" шина)! Какво ви е мнението за тези резачки на Райдер? Или препоръчайте някоя резачка на малка цена (Райдера е 180лв, а Партнера го взех преди 5 години за 450лв., а сега е 260лв.)! Хусгварна и Щил вече ги правели в Китай, така че не ми се дават една камара пари за китайчета! Райдера не знам къде се прави, но както казах тия две неща дето ги имам съм ги натоварвал яко и не са ми правили проблем, но резачката си е нещо друго по принцип! Ще се радвам на вашите мнения, препоръки и съвети по този въпрос!

Смени свещта, имам косачка, която на третото косене получи същите симптоми, като погледнах свещта- някакво китайско менте, смених я с препоръчаната марка(каквато би трябвало да бъде) и тръгна .

• Автор

Не мисля, че е от свеща (оригинал Bosh е), но не пречи да пробвам! Предполагам, че нещо е станало със самата резачка понеже освен, че се дави при подаване на газ, и без да работи почва да тече масло покрай шината след като е била палена поне веднъж, което до сега не го е правила?!

• Автор

Купих нова свещ от сервиза на Хускварна, но е същото положението?! Както си и мислех не е от свещта! Спомням си като я купих и след второто зареждане с гориво почна да не държи тихите обороти т.е. гаснеше. В сервиза я настройваха - две винтчета на карбуратора с които направиха тихите обороти 3000, а максималните 18000 (ако правилно е показвал уреда, понеже гледах, че ми е интересно)! Оригинално максималните трябва да са 11000, но защо ги направиха 18000 нямам идея?! Сега направи този проблем, а от първото посещение в сервиза минаха почти пет години, и до сега не е правила проблеми! Не е нарязала кой знае колко кубици (около 50-60 кубика), защото я ползвах само за домашна употреба (тя за друго не става всъщност), и не мисля, че е заминал сегмента, че да няма компресия (ако е така би трябвало изибщо да не пали според мен)! Мисля, че проблема е в карбуратора, но ще се наложи да я нося пак в сервиза! п.с.Пуснах темата, за да разбера повече за Райдера, понеже мисля да си взема един, а не да търся решение за моята! Но както и да е, ако някой има инфо нека пише!

Погледна ли и филтъра ?Дали не смуче въздух ? Горивото хубаво ли е ?

• Автор

Гривото все от едно и също място го взимам, а маслото към него е от хубавото (това зеленото)! Филтъра е изчистен (той е дунапрен някакъв, който изпрах и след като изсъхна съм го сложил пак)! Странното е, че миналата година след като нарязах дървата я прибрах. И сега още с първото палене почна да прави тоя проблем?! От инфото в нета разбрах, че на тия резачки по принцип са им сложени менте карбуратори (май бяха руски), а останалите части са им от Хусгварна (с изключение на корпуса, и както се подразбира - карбуратора)!

Редактирано от plamen74 (преглед на промените)

11 000  и 18 000 оборота в минута!!!!!!!!!!!  Извинете ама това са данни за реактивни авиационни двигатели.  Махни последната нула. Проблема ти е в карбуратора.  Ако имаш   умряла компресия  / счупен сегмент  или надран цилиндър и подобни/  няма да имаш лесно палене.   От свеща не е.

• Автор

Паленето е лесно, но не може да се изфорсира - все едно се дави като се подаде газ!

Колкото до оборотите в минута са били 13000 (и не са в повече нулите, но явно ти си незапознатия)!

Виж спесификацията пък тогава пиши неподготвен:

Публикувано изображение

RPM=Обороти в минута

Които са посочени като 13000, а в сервиза ги направиха на 18000 - ако искаш вярвай, ако искаш недей, но това е факт, и от снимката се вижда ;)

Edit: Райдера обаче е по-мощен (2,2 kw спрямо Партнера 1,1 kw), а и както казах темата я пуснах за него (моята ща си я оправя накак)! Очаквам мнения за Райдера!

• Автор

И мен това ме съмнява, а и като свалих капака, когато чистих филтъра, видях, че има някакво уплътнение между карбуратора и цилиндъра! Направи ми впечатление че е леко омаслено (та мисля, че от там прави проблема)?! Ще я занеса в сервиза да я оправят!
Въпроса по-скоро ми беше за Райдера дали става, понеже е по-мощен (двойно), а и шината му е с 10 см. по-дълга от моята?!

Ето спесификацията за Райдера:

Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

И мен това ме съмнява, а и като свалих капака, когато чистих филтъра, видях, че има някакво уплътнение между карбуратора и цилиндъра! Направи ми впечатление че е леко омаслено (та мисля, че от там прави проблема)?! Ще я занеса в сервиза да я оправят!

Въпроса по-скоро ми беше за Райдера дали става, понеже е по-мощен (двойно), а и шината му е с 10 см. по-дълга от моята?!

Ето спесификацията за Райдера:

Публикувано изображение

Работя в Евромастер и за тази резачка мога да ти кажа едно - Взимай без колебания. Машината е здрава. Цената е супер. С бензиновите машини на Райдер няма проблеми. Все пак не трябва да забравяме, че Райдер е нискобюджетна марка и са възможни фабрични дефекти. За това взимаш когато ще я ползваш и тестваш. Ако имаш проблеми - веднага в магазина от който си я купил за подмяна. 

Един съвет. Когато дълго време няма да работите с бензинова машина - източете бензина до изгасване на мотора. Старият бензин в машината е една от възможните причини да я оставите есента работеща и на пролет да не работи.

Моя кум има "Райдер" доста мощна и с доста голяма шина. Ползва я от 4-5 години да си реже дървата в къщи /около 14 кубика - 2 газки/. По принцип върши работа. Аз имам "Щил 180" /от най-малките/ и сме правили сравнение. Мога да ти кажа, че щилката е класи над райдера, макар и много по-малка, като мощност и размер на шината. Правили сме сравнението така: 2 камиона с двете машинки. Познай коя сряза повече дърва с двойно по-малко гориво и масло за веригата. Щилката. Иначе и Райдера върши работа. Защо не занесеш твоята в сервиз и питай горе-долу колко ще ти струва ремонта. Ако не ти отърва цената, тогава тичай да купуваш друга.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.