Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

nVIDIA FX 5200 вентилатор помощ

Featured Replies

вентилатора на картата ми издава много странен шум и се върти много бавно при което нагрява чак можеш да се опариш

та въпроса ми е дали може да си купя нов вентилатор или как да си оправя този?

ако някой е имал такъв проблем да помогне че скоро сигурно ще ми изгори видеото

Естествено че можеш и трябва да си купиш. Отиваш с видеокартата в някоя компютърна фирма - те те гледат известно време тъпо и ти връчват някакъв вентилатор на супер скъпа цена, който ще стане по чудо и за тебе и се решава проблема. Просто и лесно biggrin.gif

То и при мене стана така ма ме домързе да търса вентилатор и чак докрая докато не спре напълно отидох и то се оказа че съм объркал вентилатора и съм зел за друга част :) . Ма после отидох с видеокартата и за 5лева сичко се оправи и до сега работи.

Вчера си смених вентилатора на FX5500 без никакви проблеми.

Купих си от Multirama един меден стандартен Cooler за 10лв. и го смених за 10 минути.

Незнам как ви се струва, но мисля, че е по-добре 10лв. за вентилатор отколкото 100лв. за видеокарта biggrin.gif

• Автор

естествено че е по добре :)

не съм сигурен дали ще намеря в ямбол обаче sad.gif

ако някой знае от къде мога да си взема ....

вентилатора на картата ми издава много странен шум и се върти много бавно при което нагрява чак можеш да се опариш

та въпроса ми е дали може да си купя нов вентилатор или как да си оправя този?

ако някой е имал такъв проблем да помогне че скоро сигурно ще ми изгори видеото

<{POST_SNAPBACK}>

Пич за 5 мин може да го оправиш (да го почистиш и смажеш) стига да знаеш какво да правиш...

Вчера си смених вентилатора на FX5500 без никакви проблеми.

Купих си от Multirama един меден стандартен Cooler за 10лв. и го смених за 10 минути.

Незнам как ви се струва, но мисля, че е по-добре 10лв. за вентилатор отколкото 100лв. за видеокарта biggrin.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Аз ако бях с 5200 щях да се моля да изгори за да имам повод да си купя нова :) Тъй че може да го оставиш и така :hush:

Картата е с повишено топлоотдаване.Това води до изсъхване на смазочното масло във втулката служеща за лагеруване.Охлаждащият я вентилатор е често евтина изработка и той не е балансиран.Сухото триене и неб*лансираната перка изяждат вътрешния диаметър на втулката.Направена от брознови или месингови сплави сечението на отвора й се превръща в яйце.Новото смазване ще закрепи положението за период от време или докато се разкърца на ново.Смазването е съпроводено от умение и търпение.Развиващ монтажните винтове на вентилатора прикрепящ го към радиатора.Откачаш електрическия куплунг захранващ елетромотора на вентилатора.Противоположно на перката се намира лепенка носеща информация за производител, модел и електроконсумация.Разлепяш с бръснарско ножче.С помощта на часовникарски отверки внимателно снемаш пласмасова зегерка.За целта на оста на перката има прорез, на когото се зацепва зегерката.Под нея лежи гумен тороид служещ за маслоотражател.Снемаш и него навън.Бавно избутваш оста от бронзовата втулка.Почистваш леглото, капка машинно масло и сглобяваш в обратен ред.Лепенката заменяш с тиксо.То служи за прахова преграда.Сега е момента да почистиш и напластения прах по ребрата на радиатора.

Успех

Аз ако бях с 5200 щях да се моля да изгори за да имам повод да си купя нова  :)  Тъй че може да го оставиш и така :hush:

<{POST_SNAPBACK}>

По-добре мълчи че е смешно което говориш... И аз съм с такава карта и съм си доволен от нея.

послепис: Дай пари да си купим други (може от 7-ма серия)

извод: Не всеки е богаташ

• Автор

мерси много за подробния отговор ще пробвам първо да го смажа а ако нестане чак тогава ще го сменя

А има ли значение какво е смазочното масло ?

да наистина за парите си не е лоша

buldog, eдва ли има значение типа масло изхождайки от цена вентилатор.Машинно масло е добре.Аз ги смазвам с компресорно icon6.gif

Такова имам под ръка.

мерси много за подробния отговор ще пробвам първо да го смажа а ако нестане чак тогава ще го сменя

А има ли значение какво е смазочното масло ?

да наистина за парите си не е лоша

<{POST_SNAPBACK}>

Използвай фино машинно масло, като тези за шевните машини. Но така само отлагаш неизбежното, което в твоя случай е най-добре да приключи със смяна на видеокартата. Поне ако искаш да играеш нови игри с поносимо качество...

П.П. Profruit човек като ти чете инструкциите има чувството, че ще са за обезвреждане на бомба biggrin.gif

П.П. Profruit човек като ти чете инструкциите има чувството, че ще са за обезвреждане на бомба biggrin.gif

:)

Aми да...винаги съм се чудел защо режат червената жица? Заклевам се, бях готов да снимам как се смазва вентилатор.USB кабел, изрязване на снимката, качване по upload сървър ме разколеба и затова написах като Мара Подробната.Не останах с впечатление, че питащия всеки ден смазва вентилатори.

По темата: Не се занимвай с някакви боклуци за 5-10 лева или да си го оправяш :) По добре отиваш до близкия магазин за чарколаци и си купуваш хубаво охлаждане (CoolMaster примерно -20 лева медна сплав са му частите) и стария вентилатор през прозореца.

Offtopic: Незнам какво против имат някой хора с/у FX5200 - с такава съм от 1 година и нещо (само дето моята е Ultra na Asus) и никакви проблеми нямам :hush: Някой ми беше казал че ако нямах 3 ГБ рам а 1 ГБ нямало да бъде същото. Е съгласен съм ама има едно АКО :)

Дано съм помогнал (btw на ментажките вентилаторите им са пластмасови и от температурата пластмасата се разпада и почва да се чупи на песъчинки)

аз пак нямам никакав такав проблем поради простата причина че нямам вентилатор а сам само сас голям радиатор което нито шуми нито се разваля :))Но искам да попитам дали е нуйно да си слойа и вентилатор отгоре варху радиатора вапреки че сега сащо не ми награва !!?

По-добре мълчи че е смешно което говориш... И аз съм с такава карта и съм си доволен от нея.

послепис: Дай пари да си купим други (може от 7-ма серия)

извод: Не всеки е богаташ

<{POST_SNAPBACK}>

Някой май не разбира от майтап biggrin.gif

Колко пари мислиш е разликата между 5200 и 9550 втора ръка? А глупост е да сложиш 20-доларов охладител на карта за 50лв. както някой спомена. Аз съм за варианта да се разпробие стар охладител от процесор и да му се пусне перката на 5V.

Някой май не разбира от майтап biggrin.gif

Колко пари мислиш е разликата между 5200 и 9550 втора ръка? А глупост е да сложиш 20-доларов охладител на карта за 50лв. както някой спомена. Аз съм за варианта да се разпробие стар охладител от процесор и да му се пусне перката на 5V.

<{POST_SNAPBACK}>

А между тези двете какво толкова е по-различното?

А между тези двете какво толкова е по-различното?

<{POST_SNAPBACK}>

Как какво? Ми една хубаво клокната 9550 отвява дори 5700, а ти с 5200 я сравняваш :down: Всички знаем за "подръжката" на DX9 от FX серията на nVidia- вичко е само на хартия, а при двуконвейрната 5200/5500 тези ефекти само излишно натоварват и забавят картата и на по високи нива на детайлност резултатите са трагични.

Аз имах такъв проблем с ей тая гад:

nvidiacooler5zk.jpg

Смених го с Evercool за около 15лв (не помня точната цена). Вентилаторчето е лагерно, свети в зелено, шибва се към 12V конектор, като този за HDD, а не в "жакчето", 5V или там колкото е, на самата видео карта.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.