Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на SSD 240-256GB

Featured Replies

Здравейте! От известно време обмислям да си взема 1 SSD, понеже в момента съм с 1TB, но използвам ~100GB. Когато го използвам главно е в краката ми и не позволява много вентилация :D SSD държи бая по-ниски температури и няма проблем с тея подмятания и постоянните му размъквания.

Та идеята ми е, ако може да ми препоръчате някакви хардове. Мисля да го взимам от Америка и бюджета ми е около 200$.

Четох за TRIM и искам да попитам, аз до колкото разбрах е от голяма важност да има, но не всеки има.

За сега съм се спрял на тези модели:

Samsung 840 250GB

www.amazon.com/Samsung-MZ-7TD250BW-Series-Solid-2-5-Inch/dp/B009NHAEXE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1366400332&sr=8-1&keywords=ssd+840

SanDisk Extreme 240GB

www.amazon.com/SanDisk-Extreme-2-5-Inch-Solid-SDSSDX-240G-G25/dp/B006EKJ8UI/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1366400403&sr=1-1&keywords=sandisk+extreme+ssd

Crucial m4 256GB

www.amazon.com/Crucial-256GB-2-5-Inch-9-5mm-CT256M4SSD2/dp/B004W2JL2A/ref=sr_1_3?s=electronics&ie=UTF8&qid=1366400459&sr=1-3&keywords=ssd

OCZ Vertex 4 256GB - малко скъпичак иде, но е доста хвален.

www.amazon.com/OCZ-Technology-2-5-Inch-Industrys-Warranty/dp/B007RARHSO/ref=sr_1_11?s=electronics&ie=UTF8&qid=1366400500&sr=1-11&keywords=ssd

Kingston HyperX 240GB

http://www.amazon.com/Kingston-HyperX-2-5-Inch-SH103S3-120G/dp/B007R67FNA/ref=sr_1_17?s=electronics&ie=UTF8&qid=1366400500&sr=1-17&keywords=ssd

Corsair Force GT 240GB

http://www.amazon.com/Corsair-Force-2-5-Inch-Solid-CSSD-F120GBGT-BK/dp/B0057QETGS/ref=sr_1_28?s=electronics&ie=UTF8&qid=1366400671&sr=1-28&keywords=ssd

Intel 520 240GB

http://www.amazon.com/Intel-Solid-State-Drive-SATA-2-5-Inch/dp/B006VCP9G6/ref=sr_1_2?s=electronics&ie=UTF8&qid=1366400875&sr=1-2&keywords=intel+520

За момента тия съм разгледал и много идея си нямам какъв да си взема. Май клоня към Samsung-а.

Приемам всякакви мнения и предложения.

Мерси предварително :)

Нито едно от всичките които си изброил препоръчвам ти ето това:

SSD Samsung 840 PRO Series 256 GB 2.5 Slim SATA 6Gbs

Обща стойност - 450.34 лв. с ДДС или 229$ в amazon

Бенчове и сравнения на всичките можете да намерите тук : http://anandtech.com/bench/SSD/65

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

• Автор

Нито едно от всичките които си изброил препоръчвам ти ето това:

SSD Samsung 840 PRO Series 256 GB 2.5 Slim SATA 6Gbs

Обща стойност - 450.34 лв. с ДДС или 229$ в amazon

Бенчове и сравнения на всичките можете да намерите тук : http://anandtech.com/bench/SSD/65

Идеята ми не е чак толкова за скорост, а да бъде надежден и да бъде всичко както трябва, всички ектри :)

За това съм се спрял на 840, а докато го купя, ако излезе на далавера и 840 Pro може. Иначе излишни пари не ми се дават много.

Препоръчвам Самсунга. ;)

За сега и аз съм за него, понеже много положителни мнения има за него. Най-хубавото според мене е, че правят всяка част в него и би трябвало да е ОК.

Идеята ми не е чак толкова за скорост, а да бъде надежден и да бъде всичко както трябва, всички ектри :)

За това съм се спрял на 840, а докато го купя, ако излезе на далавера и 840 Pro може. Иначе излишни пари не ми се дават много.

За сега и аз съм за него, понеже много положителни мнения има за него. Най-хубавото според мене е, че правят всяка част в него и би трябвало да е ОК.

Даже по-добри от Интел при твърдотелните дискове.

840 и 840PRO са доста различни и ако си решил да купуваш чистия 840, по-добре се ориентирай към Intel 520, който е най-надежден от изброените.

Даже по-добри от Интел при твърдотелните дискове.

На каква база са по-добри, аз лично смятам, че Самсунг имат точно една серия, която става за нещо и това е PRO, другите са лесно сравними и дори отстъпващи и на OCZ Vertex 4 и Vector , както и на Intel 520, 330

Редактирано от Rondji (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.