Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си вляза в БИОС-а ASRock H77

Featured Replies

Пускам си компютъра и припомпвам F2,зарежда нещо (но всичко е с черен екран),след това стои черен екран и това е... стои си черен екран. Най вероятно вече съм влезнал във UEFI setup utility,обаче не показва мейн скрийна както е във гайда,а просто черен екран. Също така докато включвам компютъра нормално,стои известно време черен екран за около 10 секунди и направо стартира уиндолса "Добре дошли Win 7 Ultimate". Има някакъв проблем,но не зная какъв е и се надявам да ми помогнете. Искам да си инсталирам Уиндолс 8,но не мога да вляза в биоса за да направя буут настройките.

• Автор

Как да го направя? Имам предвид,че при старт на компютъра,натискам Ф2 или Делийт и стои черен екран докато не го рестартирам за да си тръгне уиндолса. В гайда пише следното: "You may run the UEFI SETUP UTILITY when you start up the computer.Please press <F2> or <Del> during the Power-On-Self-Test (POST) to enter the UEFI SETUP ULITILITY,otherwise,POST will continue with its test routines. If you wish to enter the UEFI SETUP UTILITY after POST,restart the system by pressing CTRL+ALT+DEL,or by using the reset button on the system chassis." Смисъл,на мен POST не ми се показва,докато на другата машина с ASUS-а всичко си върви по учебник :/

Редактирано от badblo0d (преглед на промените)

Бутал ли си нещо по настройките БИОС-а? Ако не те е страх,направи един ресет на боос (извади батерията на дъното за малко).

• Автор

Ами не съм разбирач,даже не знам къде е тази батерия за това е по-добре да не барам. Ако стартирам сетъпа от флашката докато съм на уин 7,после ще остане уин олд папка,нали?

По този начин няма да може да направиш "пълноценна" инсталация, понеже няма да може да форматираш дяла на който мислиш да инсталираш новия Windows.

• Автор

Ами компютърът ми е от 3 месеца,не съм барал нищо по биоса,защото сега за пръв път реших да си сложа нов уин,и ето проблемът... сигърен съм,че биоса зарежда и прави POST при старт,но не го показва,дава черен екран... някаква идея?

След като компютъра е нов, трябва да имаш книжка на дъното.Там е подробно обяснено как се работи с UEFI BIOS,само дето трябва да се чете.

• Автор

Точно това казвам :D Екрана е черен... четох и си го преведох,но това и без друго си го знам,пускам си биоса,влизам при буут и си избирам  на първо място DVD/CS ROOM или  USB,на Асуса съм го правил толкова пъти,но тук екрана е черен и нищо,натиснал съм Ф2 и си стои черен екрана много време,докато не видя че нищо няма да стане,рестартирам си и тръгва уина.В книжката (както аз споменах гайда) пише да изчакам POST-а и да антисна Ф2 и от там има инструкции как се работи натам,но екрана е черен,това е то. С Ф11 и Ф12 мисля,че беше същото,пак черен екран и нищо.

Редактирано от badblo0d (преглед на промените)

Само за проба сложи на флашката Windows7, и виж дали ще има същия проблем.

• Автор

Не те разбирам? Какво общо има това с уиндолса? Аз говоря,че POST-а и биоса не се показват графично,а стои само черен екран,какво ще помогне ако сложа уина на флашката?

Опитай да си префлашнеш биоса във Windows среда,като свалиш последната версия,подходяща за твоето дъно от тук:

http://www.asrock.com/MB/download.bg.asp?Model=H77%20Pro4-M&o=BIOS

Би трябвало да се оправи,ако нещо се е омазало.Внимателно избери модела на твоето дъно и прочети инструкцията за ъпдейт,която е на сайта...

• Автор

Всъщност ето това е http://www.asrock.com/mb/download.bg.asp?Model=H77%20Pro4/MVP&o=BIOS

Какво трябва да сваля точно?
Прегледах "How to update" и метод 1 няма как да стане (обясних причините по-горе),а метод 2 не ми е изобщо ясен? Ако може да обясниш по-подробно ще съм благодарен.

Всъщност ето това е http://www.asrock.com/mb/download.bg.asp?Model=H77%20Pro4/MVP&o=BIOS

Какво трябва да сваля точно?

Прегледах "How to update" и метод 1 няма как да стане (обясних причините по-горе),а метод 2 не ми е изобщо ясен? Ако може да обясниш по-подробно ще съм благодарен.

Сваляш третото-Update under Windows....

Всъщност,това:ftp://europe.asrock.com/bios/1155/H77%20Pro4MVP(1.50)WIN.zip

Разархивираш и стартираш ехе. файла.

Редактирано от ivo464 (преглед на промените)

Не те разбирам? Какво общо има това с уиндолса? Аз говоря,че POST-а и биоса не се показват графично,а стои само черен екран,какво ще помогне ако сложа уина на флашката?

Windows 8 има малко по-различно "виждане" към хардуера. Нищо не пречи една проба.
  • Автор

Windows 8 има малко по-различно "виждане" към хардуера. Нищо не пречи една проба.

Имаш предвид да го инсталирам директно на флашката?Сега зацепих :D Иначе нека първо да видим с ъпдейта на биоса какво ще стане.

Имаш предвид да го инсталирам директно на флашката?Сега зацепих :D Иначе нека първо да видим с ъпдейта на биоса какво ще стане.

НЕ,не се инсталира на флашката!Директно го стартираш!

Сега видях,че си отговарял на друг......

Редактирано от ivo464 (преглед на промените)

Не.Виж какво съм писал в пост #6.
  • Автор

Мне,нищо обаче и не оправихме... в момента съм на уиндолс 8,но проблема с биоса си остава.

Мне,нищо обаче и не оправихме... в момента съм на уиндолс 8,но проблема с биоса си остава.

Задължително трябва да ресетнеш с вадене на батерията....

• Автор

Трябва да отворя кутията,да я махна и после пак да я сложа.Не звучи сложно,но не зная кое е батерията.

• 2 седмици по-късно...

Трябва да отворя кутията,да я махна и после пак да я сложа.Не звучи сложно,но не зная кое е батерията.

http://uroci.net/images/stories/uroci_17/117576668824.jpg

Ето примерна снимка.До самата батерия има една пластина.Натискаш пластината и трябва да изскочи.Времето да е поне 30 минутки

Редактирано от SLI (преглед на промените)

Пускам си компютъра и припомпвам F2,зарежда нещо (но всичко е с черен екран),след това стои черен екран и това е... стои си черен екран. Най вероятно вече съм влезнал във UEFI setup utility,обаче не показва мейн скрийна както е във гайда,а просто черен екран. Също така докато включвам компютъра нормално,стои известно време черен екран за около 10 секунди и направо стартира уиндолса "Добре дошли Win 7 Ultimate". Има някакъв проблем,но не зная какъв е и се надявам да ми помогнете. Искам да си инсталирам Уиндолс 8,но не мога да вляза в биоса за да направя буут настройките.

Аз имах този проблем когато бях с кабел DVI към HDMI за телевизора и ми стартираше биоса на телевизора не на монитора.Ако имаш такъв кабел махни го и пробвай пак.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.