Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте ! Значи утре ще си копувам рутер за да може да имам интернет на компютъра, лаптопа и gsm-a. Но има няколко неща, който ме интерисуват.

1. Когато ползвам Wi-Fi от лаптопа и gsm-a, скоростта ще остане ли същата както обикновено, когато използвам кабела в компютъра. Тоест скоростта на теглене.

2. В пакета с рутера ще има ли кабел, за да може аз да си го оправя.

Здравейте ! Значи утре ще си копувам рутер за да може да имам интернет на компютъра, лаптопа и gsm-a. Но има няколко неща, който ме интерисуват.

1. Когато ползвам Wi-Fi от лаптопа и gsm-a, скоростта ще остане ли същата както обикновено, когато използвам кабела в компютъра. Тоест скоростта на теглене.

1. Зависи дали теглиш нещо, стриймваш видео или по някакъв начин усвояваш максимално скоростта на връзката. За нормално браузване и при повечето онлайн игри (и при стабилен интернет доставчик!), няма особено значение дали лаптопът и телефонът ти са се закачили. В нашата квартира има 5 устройства, които непрекъснато браузват и на които се играят онлайн игри. Проблемите се появяват само при торентите - ако двама или трима човека едновременно теглят (скоростта се разделя и тегленето разбира се става х-пъти по-бавно). Естествено има значение и какъв ти е рутерът.

2. Отново зависи от самият рутер. Чети какво пише в описанието на продукта или на опаковката. Предполагам, че задължително трябва да има кабел, който да свързва рутера с PC/лаптоп, но за допълнителни лан кабели не съм сигурен. Може и да има, може и да няма.

Ако е добър рутера и правилно настроен/ n стандарт/не би трябвало да имаш много голяма разлика при теглене. Но ако е "g" ще те ограничава до около 2,4 мегабита/сек.Едните рутери са по 100-тина лева а другите "g" са до 35-40. Ти избираш. В комплекта си има диск за рутера с неговия драйвер и евентуално програмка за настройка + кабел, който се свързва между рутера и настолната машина, примерно. А по Wi-Fi /безжично/ ще получаваш интернет на лаптопа и мобилният телефон.В този подраздел има много теми за настройки и модели за закупуване. Не бързай, а прочети и ще ти стане ясно какво и защо трябва да си купиш при определен от теб бюджет. Тук не си го споменал а и не си питал за модел. Добри модели са на Linksys, TP-Link, D-Link  и много други.Сам трябва да си решиш кое ти е най- изгодно, но винаги бягай от най-евтините модели. Една сума от 60-70 лева ще е добра инвестиция за рутера.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И инсталация на спелчек е препоръчителна покрай препоръките за рутера.

Предполагам, че задължително трябва да има кабел, който да свързва рутера с PC/лаптоп, но за допълнителни лан кабели не съм сигурен. Може и да има, може и да няма.

Да, по принцип идват с 1 брой кабел. който е не по-дълъг от половин метър, с цел да може да се свърже маршрутизатора с модем/хъб/суич и т.н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.