Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Синтаксис на jQuery код

Featured Replies

Здравейте, имам един jquery скрипт, но до сега не съм срещал подобен синтаксис и не знам как да го разчета ....

var c = b.parent().find(".tp-bullets");			b.find(">ul:first >li").each(function(a) {			    b.find(">ul:first >li:eq(" + a + ") img:first").attr("src");			    c.append('<div class="bullet"></div>');			    c.find(".bullet:first")			});			c.find(".bullet").each(function(c) {			    var d = k(this);			    c == a.slideamount - 1 && d.addClass("last");			    0 == c && d.addClass("first");			    d.click(function() {				0 == a.transition && d.index() != a.act && (a.next = d.index(), x(a, b))			    })			});..........

първата част ми е горе долу ясна, но втората ми е малко трудно да я разбера като смисъл ... (имам в предвид от c.find(".bulet") .........натам , като главно не разбирам смисъла на "0 == c && d.addClass("first");" и това което е в клика .......) ..... "а" е обект , "d" ми връща див елемент ....... Благодаря предварително ...

...

като главно не разбирам смисъла на "0 == c && d.addClass("first");" и това което е в клика .......) ..... "а" е обект , "d" ми връща див елемент

...

Условно казано оператор && действа на три нива. На най-просто ниво, когато в операцията участват логически операнди,  оператор && изпълнява операция логическо И.

В javascript оператор && има два операнда. Ляв и дeсен. Първо се изчислява значението на левия операнд и тук става въпрос за трето ниво (заключително). Ако резултата е истина продължава изчислението на десния операнд, а при лъжа прекратява действието си. Като цяло оператор && връща истина, само ако двата операнда са истина и връща лъжа, без значение кой от операндите се окаже лъжа.

Оператор && е с по-нисък приоритет от оператор == (равенство) и това не налага ползване на скоби за групиране на операндите.

0 == c && d.addClass("first");

Неразбирането идва - какъв е замисъла написано така.

От казаното горе е ясно, че левия операнд се изчислява пръв. При резултат истина следва изчисление на десния. Но, има случаи, когато  оператор && не изчислява десния, а това е известно в езика като кратка схема за изчисление.

Десният е инстанция d на някакъв клас, която се обръща към метод addClass, като предава параметър first. По-важно за разбирането е, че това е съкратен начин за разклонение на логиката и е реципрочно на това:

if(0 == c){ d.addClass("first");}

поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.