Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще създава ли ядове дъното с този процесор?

Featured Replies

Здравейте,

тъй като преди около месец се информирах от вас относно компонентите за изграждането на една „сървър машина“, към края на месеца ще разполагам с нужният доход за закупуването на такава. Ето и машината, която ще сформирам, компонентите как са подбрани? http://nikem-bg.net/cart/47412p1r46847p2r48090p1r47838p1r45958p1r46278p1rf.html

Такива хубави компоненти си избрал,а слагаш видео карта за 50 лева..сериозно?Кажи колко ти е бюджета,дали имаш монитор или не,не видях и хард диск?Ще запазиш от стария или просто пропусна?Всичко тука е идеално,освен видео картата.

P.S - може да се мине и с XEON.

Редактирано от not (преглед на промените)

Нали е сървър, защо му е видеокарта?

Може да помислиш за нещо с ECC памет.

Нали е сървър, защо му е видеокарта?

Може да помислиш за нещо с ECC памет.

Сега видях,че ще е за сървър. :) 

BB код:
Обща стойност - 1 032.67 лв. с ДДС - знам че е по скъпо но се пак е с препорачителен за workstation,SSD и 16GB рам и Intel Xeon който е по-добър за сървари и продрами от FX и Intel Core 
Линк:

Мисля ,че ще е по добре като за сървър машина.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• Автор

Ами, благодаря за предложената конфигурация, но съм се спрял вече на тази. Тъй като изрично бях предупреден от майка ми, цената да не надвишава хиляда лева, реших да бъде с 8GB RAM на този етап и 500GB HDD. Засега няма да закупувам машина с Xeon процесор, може би това ще се случи, след като наблегна на обучение за работа с Linux. Значи, щом всичко е идеално - може да заключвате темата и благодаря все пак за отговорите. :)

Редактирано от NikolayDONG. (преглед на промените)

Ами, благодаря за предложената конфигурация, но съм се спрял вече на тази. Тъй като изрично бях предупреден от майка ми, цената да не надвишава хиляда лева, реших да бъде с 8GB RAM на този етап и 500GB HDD. Засега няма да закупувам машина с Xeon процесор, може би това ще се случи, след като наблегна на обучение за работа с Linux. Значи, щом всичко е идеално - може да заключвате темата и благодаря все пак за отговорите. :)

човек с 8GB рам не надвишаваш хиляда лева по хубаво вземи с Xeon aко е за сървари и по хубаво хард Scorpion Black аз ти препоръчвам моето предложение но вместо с 16 ram  2x4 А-Data и става тва и то за 968лв.

И 100 лева за кутията…? :)

Ma тая кутия си върби комплект с захранване тва дето съм ти предложил е пълна конфигурация.

• Автор

Да, точно преди да напишеш мнението видях, че е кутия, аз си помислих, че е само захранване. :) Ами благодаря за предложението, наистина Xeon процесорите са по-признати и препоръчителни, но имам все още към 15-20 дена за размисъл, преди закупуването на машината. :) Благодаря много. :)

Предполагам, че ще трябва да се модне малко кутията, но по-мяза на истински сървър:

Обща стойност - 977.58 лв. с ДДС

Да, точно преди да напишеш мнението видях, че е кутия, аз си помислих, че е само захранване. :) Ами благодаря за предложението, наистина Xeon процесорите са по-признати и препоръчителни, но имам все още към 15-20 дена за размисъл, преди закупуването на машината. :) Благодаря много. :)

Кутията и захранването,които си избрал ти са идеални.Недей ги сменя.И Xeon-a ще ти върши работа,но и твоята конфигурация е много хубава.Не видях само хард диск,предполагам си го запазваш от стария?

• Автор

Не, и аз не съм забелязал, че не мушнах такъв. Ами, както сам казах, не ми е нужен голям капацитет, тъй като ще е само за сървъри, нищо друго, а платформа + модификация е средно 700-800MB + ресурси ~1GB. Ето я машината с HDD вече: http://nikem-bg.net/cart/47412p1r48090p1r47838p1r45958p1r46278p1r1001847p1r46717p1rf.html

Ми добре като решиш кое си взел сподели с нас но онова с дето ти предложих има  и SSD което мисля че за сървар е по-добре   аз още твърдя че онова с Xeona е по-добро но искам и някой друг колега да изкаже мнение  :D

Aбе ся забелязъх че харда който съм ти сложил е SATA II и там други глупости виж тва финален резултат след малко промени

BB код:

Обща стойност - 950.10 лв. с ДДС

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

Ми добре като решиш кое си взел сподели с нас но онова с дето ти предложих има  и SSD което мисля че за сървар е по-добре   аз още твърдя че онова с Xeona е по-добро но искам и някой друг колега да изкаже мнение  :D

Aбе ся забелязъх че харда който съм ти сложил е SATA II и там други глупости виж тва финален резултат след малко промени

BB код:

Обща стойност - 950.10 лв. с ДДС

Колега.SSD може да добави всяко време,не му е нужно в началото.За сметка на това има по-важни неща - кутия и захранване.Кутията,която той е избрал,идва с 3 вентилатора,които ще са му от полза през лятото,а захранването си е много качествено.Затова не бързай със SSD-та...

Редактирано от not (преглед на промените)

Ако ще е КСЕОН -то поне да е с 8 треда!

INTEL XEON, E3-1230V2 QUAD, 3.30GHz, 8MB, BOX, LGA1155

ASUS P8B75-M LX PLUS

Exceleram 2x8GB 1600Mhz 1.5V CL11 EG30157A

1.5T SG SATA 6G 64M 7200

ASUS EAH5450 SL/DI/512MD3/V2 L

CM K350 W/600W PSU

Получаваш конфигурация с 8 тредов ксеон , 16ГБ рам и по-голям хард като обем!

566лв. + 425лв. (процесора от скай, понеже в другия магазин нямат наличност) = 990лв.

• Автор

Здравейте,

тъй като почти цяла седмица си бях на село, нямаше откъде да следя темата и чак сега виждам какво сте ми предложили. Значи, като за начало, искам да знам SSD какво е и това thread. А относно машините, които предложихте… много ме объркахте вече. Значи, щом в по-горните постове казвате, че на този етап SSD не ми е нужен, ето това се получава на цена, която е убедителна за мен: http://nikem-bg.net/cart/47240p1r46784p1r46278p1r46717p1r46943p1r44139p1r46364p1rf.html

playalistic, в по-горните редове (в моят пост) попитах какво е thread. Дай ми обяснение, тъй като съм нов в тази област и може да размисля и за конфигурацията, която ти предложи.

//Аз все забравям да слагам CD устройство… система как ще качвам иначе… :D

Редактирано от NikolayDONG. (преглед на промените)

playalistic, в по-горните редове (в моят пост) попитах какво е thread. Дай ми обяснение, тъй като съм нов в тази област и може да размисля и за конфигурацията, която ти предложи.

Това ще рече , че процесора има 4 физически и 8 логически ядра - това е така наречената Hyper Threading технология , която използва интел!

Ето тук във втория пост е дадено по обстойно мнение по въпроса!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.