Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

тих охладитл за ам3

Featured Replies

Здравейте бихте ли ми препоръчали тих охладител за този процесор  QuadCore AMD Phenom II X4 925

че с наступването на жегите в стаята не се издържа шума  4441 RPM .

Кутията мие тази http://www.pazaruvaj.com/kutii-c3085/cooler-master/elite-335-rc-335-kkn1-gp-p38222826/opisanie.html#properties

Максимум до 70лв клок няма да се прави просто искам тишина,Балодаря

Най-добре измери разстоянието от дънната платка до ръба на страничният капак какво е.

Много е сложно да отвориш сайта на производителя и да видиш спецификациите на кутията. Имаш място за охладител до 163мм. Взимаш някой който работи на ниски обороти като този например и си свиркаш.

Явно този ще е CM-HYPER-212-EVO мерси ,а и какво значение имаше от къде ще се вземат данните на кутията след като и в саъта на производителя са същите

В този сайт който си дал не пише колко висок може да е охладителя, ако е по висок, ще опира в капака. М/у другото кажи каква ти е рамта. Ако е ниско профилна няма да имаш никакви проблеми. Изчакай и някой друго предложение.

Редактирано от yHuKaT (преглед на промените)

212 EVO няма да се събере в кутията ти. Краят на охлаждащите тръби на охладителя ще наддават около 3-4 мм. извън кутията и няма да може да се затвори страничният капак.

212 EVO няма да се събере в кутията ти. Краят на охлаждащите тръби на охладителя ще наддават около 3-4 мм. извън кутията и няма да може да се затвори страничният капак.

3-4мм имаш предвид медните тръби. Защо от CM пишат, че е 159мм. Това не е коректно, ако не са вкарани краищата на тръбите.

3-4мм имаш предвид медните тръби. Защо от CM пишат, че е 159мм. Това не е коректно, ако не са вкарани краищата на тръбите.

Габаритните размери са зададени коректно. Обаче има едно голямо НО. Дънната платка се монтира на определено разстояние от единият край на кутията. Като се сумират този размер, дебелината на процесора и височината на охладителя сумарният размер трябва да бъде по-малък от широчината на кутията. Тук в случая, не е точно така.

Габаритните размери са зададени коректно. Обаче има едно голямо НО. Дънната платка се монтира на определено разстояние от единият край на кутията. Като се сумират този размер, дебелината на процесора и височината на охладителя сумарният размер трябва да бъде по-малък от широчината на кутията. Тук в случая, не е точно така.

Щом пише 163мм за мен лично трябва да са пресметнали дебелината на платката + процесора останалото е за охладителя (163мм). Даже може да е прибавено и разстоянието от платката до кутията болтовете би трябвало да са стандартни. Явно всяка платка и процесор имат разлика. Добре, че не ми се е налагало да си избирам охладител, че да не зяпна от изненада. Доста глупаво е измислено всичко. Искаш да си сложиш охладител но, ако няма някой който е експериментирал преди теб точно с твоята кутия и охладител може и да се прецакаш. Освен автора да си измери с линия разстоянието до процесора друг вариант не виждам. Е и другия предложен охладител е вариант.

Разтоянието от пласмасата за която е хванат боксовият охладител до капака на кутият е 155мм

Моето предложение 100% няма да стане.

Щом производителя дава 163мм, значи е толкова. CM не са малоумни и няма да напишат нещо ако не е така. Разстоянието не се мери от пластмасата, а от капачката на процесора, защото основата на охладителя ляга именно върху процесора. 212 Evo ще стане без никакви проблеми.

Щом производителя дава 163мм, значи е толкова. CM не са малоумни и няма да напишат нещо ако не е така. Разстоянието не се мери от пластмасата, а от капачката на процесора, защото основата на охладителя ляга именно върху процесора. 212 Evo ще стане без никакви проблеми.

Аз го предлагам. Пишат ми нямало да се събере. Ти го предлагаш и вече най-добър отговор и ставало ?

CM Hiper 212 EVO и CM 412 S имат едни и същи размери по височина. В кутия CM K380 с почти същите размери като на автора и дъно GB 990XA-UD3 аз не можах да събера този охладител. Продължавайте да твърдите противното, защото той - автора на темата ще си носи последствията сам и никой друг.

off

Не знам дали забелязваш, че напоследък рядко пиша във форума. :-) Може сам да си отговориш защо.

/off

CM Hiper 212 EVO и CM 412 S имат едни и същи размери по височина. В кутия CM K380 с почти същите размери като на автора и дъно GB 990XA-UD3 аз не можах да събера този охладител. Продължавайте да твърдите противното, защото той - автора на темата ще си носи последствията сам и никой друг.

Забеляза ли какво пише в сайта на CM К380 побира 155мм охладител. Ние тука говорим за Elite 335 който събира 163mm охладител. K380 e по-широка от Elite335 но въпреки това вътре е по-тясно. Сигурно има повече място за cable management и затова се получава тази аномалия. Започвам да си мисля, че логиката ми е вярна и информацията в сайта е точна и е предвидено, че вътре все пак, ще има дъно. Разбира се това си е моя логика гледам и Людмил мисли като мен. Дано да не грешим.
  • 2 седмици по-късно...

Охладителя се побра в кутията като е на около 2мм от капака :D

Честито. Чакаме и мението ти дали си доволен от покупката. Натовари процесора и го сравни с предния ти охладител.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.