Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как ще звучи на турски в новите учебници стихотворението "Аз съм българче"?

Featured Replies

Много ми е интересно как ще е пълният превод на турски език  на стихотворението "Аз съм българче" и съответно на "Българският език" /Език свещен на моите деди/.  

БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК

web

Език свещен на моите деди 
език на мъки, стонове вековни, 
език на тая, дето ни роди 
за радост не - за ядове отровни.

Език прекрасен, кой те не руга 
и кой те пощади от хули гадки? 
Вслушал ли се е някой досега 
в мелодьята на твойте звуци сладки?

Разбра ли някой колко хубост, мощ 
се крий в речта ти гъвкава, звънлива - 
от руйни тонове какъв разкош, 
какъв размах и изразитост жива?

Не, ти падна под общия позор, 
охулен, опетнен със думи кални: 
и чуждите, и нашите, във хор, 
отрекоха те, о, език страдални!

Не си можал да въплътиш във теб 
създаньята на творческата мисъл! 
И не за песен геният ти слеп - 
за груб брътвеж те само бил орисал!

Тъй слушам сè, откак съм на света! 
Сè туй ругателство ужасно, модно, 
сè тоя отзив, низка клевета, 
що слетя всичко мило нам и родно.

Ох, аз ще взема черния ти срам 
и той ще стане мойто вдъхновенье, 
и в светли звукове ще те предам 
на бъдещото бодро поколенье;

ох, аз ще те обриша от калта 
и в твоя чистий бляск ще те покажа, 
и с удара на твойта красота 
аз хулниците твои ще накажа.

wow .... има вече една тема за турския език -за или против.А ти направо искаш някои да ти ги преведе колко милоо :D

P.S: тъпо е да си харесваш постовете сам,вярвай има си цял форум който пак ще скочи с обиди и ще се намери кой да ти го хареса ;)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

wow .... има вече една тема за турския език -за или против.А ти направо искаш някои да ти ги преведе колко милоо :D

P.S: тъпо е да си харесваш постовете сам,вярвай има си цял форум който пак ще скочи с обиди и ще се намери кой да ти го хареса ;)

Да перифразирам  - какво би чувствало  детето, когато декламира стихотворението на турски.  Като цяло нямам нищо против турския език като език.  Не смятам, че въпросът ми е за друга тема. 

Да перифразирам  - какво би чувствало  детето, когато декламира стихотворението на турски.  Като цяло нямам нищо против турския език като език.  Не смятам, че въпросът ми е за друга тема. 

A ти от къде знаеш какво би почувствало? Супер интересно ми е как е възможно при положение че няма как да стане че е било предложено преди години сега се сетихте за това да ти кажа честно като ти прочетох темата доста се посмях.Живей си живота не се занимавай с такива глупости ;)

• Автор

A ти от къде знаеш какво би почувствало? Супер интересно ми е как е възможно при положение че няма как да стане че е било предложено преди години сега се сетихте за това да ти кажа честно като ти прочетох темата доста се посмях.Живей си живота не се занимавай с такива глупости ;)

И да умреш от смях, не ми пука. Истината е, че е тъжно. 

Кои са тия нови учебници ? От кога ще се изучава турски ве аркадаш ? Ади занимавайте се с нещо по продуктивно например да си подобрите финансовото състояние и стига сте подклаждали интриги по форумите.

Е като ти е толкова любопитно, има си google translate за тази работа.

Ето какво казва "Гугъл преводач": Benim atalarının kutsal dili ağrı dil, eski inilti, biz delik bu dili, için sevinç - değil zehirli keder için. Kolayca başka bir yaptığı güzel bir dil, ve kim onlar Gadki hakaret kurtulmuş? Dinle hiç kimse var senin melodyyata tatlı geliyor? Bir güzellik, güç nasıl anlıyor musun konuşma esnek zil kendinizi gizleme - kalıntıları ton ne ihtişam genişliği ve izrazitost hayatta? Hayır, toplam utanç verici düştü vilified, çamur kelime ile boyandı: ve koro yabancı ve bizim Onları inkar, dil olanlar oh! Sana somutlaşan olamazdı yaratıcılık sazdanyyata! Ve kör dahi şarkı için - kaba sohbet için sadece Orissa vardı! Ben dünyanın olduğumdan beri, Se dinlerken! Se korkunç şık bir lanet Tis SE Bu yorum, aşağılık iftira Tanrı bizi ve doğum yeri sadece tüm güzel düştü. Oh, senin siyah utanç alacağım ve o, moyto vdahnovenye olacak ve hafif tonlarda verecek Gelecekte neşeyle, pokolenye oh, ben çamur obrisha olacak ve chistiy yanıp sönen gösterecektir ve senin güzelliğin etkisi Ben hulnitsite cezalandırır.

• 2 седмици по-късно...

Тук е България и се говори български! Който се смята за турчин - да ходи в Диарбекир.

5 века издевателства стигат.

Точно така, стига!!! На който му се говори на турски и иска да учи турски в училище, да си хваща каруцата и да се изнася. Да отивам в Турция, там само на турски ще учат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.