Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте и от мен :)

пълен новак съм, но мисля, че схванах горе-долу какво ми трябва като за първа системка :)

Ето какво измъдрих в крайна сметка: щрак (т.е. таван до 6-700лв)

Тази основа да е като за начало, ползва се старата кутия(3 вент-2x120+80mm) + харда, после и те заминават.

Акцента ми е върху дъното с цел леeка-полека да се мине към по-добро, тази е причината да изрежа видеото за сега. Ацерок имам 2бр - бягам от тях...

Въпросът за сега е в процесора - дъното по документи държи и процесори Селерон(моя-перфориран Д-тип от старата с-ма), ще има ли проблеми с него или като временно решение да го сменя с G1620(примерно)? С него ще се кара няколко месеца и след това иви или санди-ще видим :whist: .

Вие какво мислите за "проекта"? За, против, въздържали се :P

п.с. гложди ме дали да не сложа и един вентилатор на кутията, ей така, за всеки случай...

Здравейте и от мен :)

пълен новак съм, но мисля, че схванах горе-долу какво ми трябва като за първа системка :)

Ето какво измъдрих в крайна сметка: щрак (т.е. таван до 6-700лв)

Тази основа да е като за начало, ползва се старата кутия(3 вент-2x120+80mm) + харда, после и те заминават.

Акцента ми е върху дъното с цел леeка-полека да се мине към по-добро, тази е причината да изрежа видеото за сега. Ацерок имам 2бр - бягам от тях...

Въпросът за сега е в процесора - дъното по документи държи и процесори Селерон(моя-перфориран Д-тип от старата с-ма), ще има ли проблеми с него или като временно решение да го сменя с G1620(примерно)? С него ще се кара няколко месеца и след това иви или санди-ще видим :whist: .

Вие какво мислите за "проекта"? За, против, въздържали се :P

п.с. гложди ме дали да не сложа и един вентилатор на кутията, ей така, за всеки случай...

За какво ще се ползва системата? С това дъно висок клас овуърклок резултати ли се гонят?

Да и с това супер-мощно захранване, повече от една видеокарта висок клас ли ще се слага 

• Автор

За какво ще се ползва системата? С това дъно висок клас овуърклок резултати ли се гонят?

Да бе верно! Сори, за което. Ми да за игри основно също и блу-рей филми(по-късно) идеята ми е че без добра основа къща не се строи :)  та за това гледам, че дъното има вътък за повече от месец-два :)

Полагаш основи за голям блок, а ще строиш едноетажна къща върху тях. Нито такова дъно е нужно, нито толкова мощно захранване, а тия 2GB RAM за нищо не стигат.

Излишно набиване на пари ако ще се играе и гледат филми:
Линк:
http://nikem-bg.net/cart/46926p1r46690p1r46377p1r47896p1rf.html

BB код:
ASUS P8B75-M LX /B75 /LGA1155
I5-3330 /3G/6MB/BOX/LGA1155
4GB DDR3 1600 A-DATA PRO
CM K280 W/ELITE 500W

Обща стойност - 593.84 лв. с ДДС

Като по-натам си взимате още 4GB рам, една хубава 7870/660ti и готово :)

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

Количка

Публикувано изображение

Ето ти нещо подходящо за клок и много по-добро видео подходящо за бюджета ти. 

Ето и едно ревю. Ако ти се харчат пари може и памет на 2133MHz. 

Всъщност сега като загледах разликата е само 1 лв. - Цък. Лошото е че модела не е нископрофилен и може да е проблем ако сменяш охлаждането.

Публикувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Количка

Публикувано изображение

Ето ти нещо подходящо за клок и много по-добро видео подходящо за бюджета ти. 

Ето и едно ревю. Ако ти се харчат пари може и памет на 2133MHz. 

Публикувано изображение

Виж, това е нещо интересно! Притеснява ме само, че никога не съм имал досег с амд... Но си прав, цените им са доста по-поносими :) а и за видеото им съм чувал хубави неща, но при това това положение каква да е видео картата, не пише нищо за крос-файър? 

Дай малко повече инфо кога смяташ да вземаш видеокарта(видеокарти), какви ще са, на каква резолюция ще се играе, какви игри и т.н. че да дадем адекватно на изискванията ти предложение.

• Автор

"Егаси кефа!"(от автора на "Къде е батко?") Те тоя амд вариант ме прати в рая :party4: без майтап, като се порових малко за варианти около FM2 видях, че ако вложа още малко мога да взема май най-доброто от Гигабайт...какви шеми мислех по-рано, чак ме хваща срам за дето не можах да разбера Людмил от 1-вия път...

Страшни сте менове!!! Ще черпя(според зависи в кой град ме приемат, но все ще се случи някой да има път)!

Ето и каква поръчка се каня да пусна: Количка

За кутията - не, че предната не ми хареса, просто съм вдигнал мерника на нещо от типа Термалтейк в4, но в момента ми е меко казано лукс (емотикон: усмивка с липсващ зъб)

Видеото си остава на заден план, пък и дъното има вътък :devil2:

И накрая да завърша с въпрос. Гледам, процесорчето има опция за "издънване" и на него пише 100 вата. Както казах ми е първото амд затова ми е мъгла как греят. Какво охлаждане му трябва? Интелите са котлони е модерно да им слагат водни ризи, но аз предпочитам класиката - въздух (може да има общо с характера...) причината да мисля така-водата може да поема и отдава голямо количество топлина, но го прави в пъти по-бавно от въздуха, па и няма пасивна опция...

Има и нископрофилна на 1866MHz която по си заслужава. 

Високи са на по-добрата на 2133MHz която според мен си заслужава понеже разликата е само 1 левче.

А този охладител би трябвало да е подходящ за високи памети в случай че се сменя фабричното охлаждане. 

Публикувано изображение

• Автор

Ако архитектурата е същата, то верно няма смисъл от а10 6800к (един клок на а10 5800к до 4,5гх и е пушка, с нов радиатор ест)

Дъното го надух толкова поради няколко причини: 1-во броят pci слотове(вътък за здраво видео) и опцията да прескача външно/вградено видео; от амд се канят да ползват същото гнездо за още някой-друг модел(което всъщност ме нави да се понапъна малко финансово); и качеството на частите разбира се :)

Появи се и друго, гледам пускат рам с нов ддр4 тип и си мисля дали не избързвам. Това с новата памет означава 2 неща, или да изчакам със сглобката, или да зарежа идеята за скъпото дъно за да не ме е яд после, като остарее морално...

Захранването ми се ще да е поне 600, което ме навежда на PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE  пък, че имало малко повече кабели чудо голямо, за тоз бюджет калинки няма 

post-299345-0-76208500-1370861718_thumb.

Ако архитектурата е същата, то верно няма смисъл от а10 6800к (един клок на а10 5800к до 4,5гх и е пушка, с нов радиатор ест)

Дъното го надух толкова поради няколко причини: 1-во броят pci слотове(вътък за здраво видео) и опцията да прескача външно/вградено видео; от амд се канят да ползват същото гнездо за още някой-друг модел(което всъщност ме нави да се понапъна малко финансово); и качеството на частите разбира се :)

Появи се и друго, гледам пускат рам с нов ддр4 тип и си мисля дали не избързвам. Това с новата памет означава 2 неща, или да изчакам със сглобката, или да зарежа идеята за скъпото дъно за да не ме е яд после, като остарее морално...

Захранването ми се ще да е поне 600, което ме навежда на PSU SEASONIC SS-620GB BRONZE  пък, че имало малко повече кабели чудо голямо, за тоз бюджет калинки няма 

Публикувано изображениеtabl_3.5.jpg

Доколкото разбрах ще купувате видео карта по късно. Предлагам Ви да заложите на Intel LGA1150 за същите пари! Процесора е доста по производителен с HD 4600 вградено видео което би трябвало отново да Ви задоволи в сравнение с вграденото в AMD- 7660D,8670D. Те са по добри но при покупка на външно видео просто няма смисъл! По добре ще е инвестицията в по добър процесор.

http://nikem-bg.net/cart/1065p1r49044p1r46377p1r47839p1r30723p1rf.html/]Количка 4GB RAM би трябвало в момента да са напълно достатъчни ако няма да се работи с тежки програми. Единствено( по желание ) може да нагласите да работи на по ниски тайминги да овърклокнете и т.н.. Ако не искате да се занимавате с това има готови оферти: http://plesio.bg/pamet-ram-c-69977727/crucial-ddr3-4gb-dimm-1600mhz-ballistix-tactical-p-295951.html/]Crucial DDR3 4GB CL 8 8 8 24. Малко над бюджета Ви е предложението ми но получавате доста по добър процесор. 

EDIT: Ако ви се вижда прекалено много може да смените с наличните микро дъна от B85.

Успех с избора на конфигурация! :)

Редактирано от ФенОмеН (преглед на промените)

Дал съм ти линк за ревю та ако те интересуват подобренията и дали си заслужават някой лев отгоре го прочети и прецени.

А нови процесори едва ли ще има освен ако не пуснат чисти като 730/740/750К. Следващите ще са на FM2+ та тия ще са най-добрите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.