Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте!

Търся дъно с форм-фактор MINI-ITX (17х17см) със сокет 1150 за 4-то поколение intel i5 4670K.

Идеята ми е да си сглобя компютър с минимални размери. Препоръки и идеи са добре дошли.

peace out

Откривам подобно в сайта на Gigabyte, но вероятно на пазара в България няма и трябва да запиташ в Мост, Vali или Argus.

Иначе в нета  http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MB-116-AK&groupid=701&catid=5&subcat=2071

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Откривам подобно в сайта на Gigabyte, но вероятно на пазара в България няма и трябва да запиташ в Мост, Vali или Argus.

Иначе в нета  http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=MB-116-AK&groupid=701&catid=5&subcat=2071

Благодаря, аз намерих от английския ибей, но цената и доставката не ми харесаха :D

peace out

Здравейте!

Търся дъно с форм-фактор MINI-ITX (17х17см) със сокет 1150 за 4-то поколение intel i5 4670K.

Идеята ми е да си сглобя компютър с минимални размери. Препоръки и идеи са добре дошли.

peace out

Предплагам ще караш на вграденото видео?

Много ме радват подобни проекти , но ме съмнява скоро да вкарат MINI-ITX дъна!

Другите компоненти купени ли са , имаш ли насоки към определени модели!

Иначе аз бих се спрял на такива части:

Crucial DDR3 8GB (2x4) Kit 1600MHz Ballistix CL8 -или една плочка от същия модел!

PSU SEASONIC SSR-360GP /360W  - надявам се скоро никем или скай заредят този модел захранване!

BitFenix Prodigy  - това е мястото от където може да се поръча!

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Предплагам ще караш на вграденото видео?

Много ме радват подобни проекти , но ме съмнява скоро да вкарат MINI-ITX дъна!

Другите компоненти купени ли са , имаш ли насоки към определени модели!

Иначе аз бих се спрял на такива части:

Crucial DDR3 8GB (2x4) Kit 1600MHz Ballistix CL8 -или една плочка от същия модел!

PSU SEASONIC SSR-360GP /360W  - надявам се скоро никем или скай заредят този модел захранване!

BitFenix Prodigy  - това е мястото от където може да се поръча!

Идеята ми е малко по-радикална. Трябва ми портативен десктоп, понеже съм студент във Великобритания и ми трябва мощен компютър (за 3D моделиране). За това се бях спрял на нещо такова

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?260157-Project-Portable-Desktop-

Идеята ми е малко по-радикална. Трябва ми портативен десктоп, понеже съм студент във Великобритания и ми трябва мощен компютър (за 3D моделиране). За това се бях спрял на нещо такова

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?260157-Project-Portable-Desktop-

От там ли ще се закупува системата?

Бюджет да кажеш няма да е лошо?

Иначе аз мисля нещо подобно

ASROCK B75M-ITX само такава намиран налична в ГБ , но за процесор който не може да се клоква е напълно достатъчно дъното!

Intel® Xeon® Processor E3-1265L v3  с много ниска консумация , мачка от всякъде и5-цата в праграмите(а ти искаш вериозна машина, мисля и5 тука няма място) , достатъчно добро вградено видео! Тука в БГ май-още не е наличен!

ANTEC Кутия ISK 110 VESA-EC, 90W PSU - добра кутия като размери , както се вижда от снимките може да се захваща за монитор , захранването ще издържи останалите компоненти без проблем!

Рам 16ГБ за изискванията ще е препоръчително!

Дискове устройства , ако ти трябва да съхраняваш много информация - ССД за системен + отделен хард , с горната кутия може да ползваш 2 в размер 2,5"

Най-добър и доста скъп вариант едно голямо ССД!

При гонене на големина и нисък бюджет, който не позволява ССД ,ти предлагам като моя диск SEAGATE 750GB 32MB 2.5" 7200rpm Momentus XT 8GB SLC Hybrid Drives

Не можах да намеря информация дали процесора заводски идва единствено без охладител , може да се ползва КМ Гемини М4 около 50лв. струва , ще се побере в кутията , единствено рамта тука е задължително да е нископрофилна!

Сега остава да кажеш от къде ще пазаруваш, защото от острова със сигурност ще има доста по голям избор за компоненти!

• Автор

От там ли ще се закупува системата?

Бюджет да кажеш няма да е лошо?

Иначе аз мисля нещо подобно

ASROCK B75M-ITX само такава намиран налична в ГБ , но за процесор който не може да се клоква е напълно достатъчно дъното!

Intel® Xeon® Processor E3-1265L v3  с много ниска консумация , мачка от всякъде и5-цата в праграмите(а ти искаш вериозна машина, мисля и5 тука няма място) , достатъчно добро вградено видео! Тука в БГ май-още не е наличен!

ANTEC Кутия ISK 110 VESA-EC, 90W PSU - добра кутия като размери , както се вижда от снимките може да се захваща за монитор , захранването ще издържи останалите компоненти без проблем!

Рам 16ГБ за изискванията ще е препоръчително!

Дискове устройства , ако ти трябва да съхраняваш много информация - ССД за системен + отделен хард , с горната кутия може да ползваш 2 в размер 2,5"

Най-добър и доста скъп вариант едно голямо ССД!

При гонене на големина и нисък бюджет, който не позволява ССД ,ти предлагам като моя диск SEAGATE 750GB 32MB 2.5" 7200rpm Momentus XT 8GB SLC Hybrid Drives

Не можах да намеря информация дали процесора заводски идва единствено без охладител , може да се ползва КМ Гемини М4 около 50лв. струва , ще се побере в кутията , единствено рамта тука е задължително да е нископрофилна!

Сега остава да кажеш от къде ще пазаруваш, защото от острова със сигурност ще има доста по голям избор за компоненти!

Частите ще купувам от Великобритания ( било ebay или overclockers, не ме бърка ). Бюджетът е около 2000 лева с включен монитор ( препоръчително по-големичък ).

Бях се спрял на:

i5-4670

Asrock B85M-ITX

OCZ Vertex 3 120GB SSD (+ някой блу вържън на WD 500ГБ)

Corsair 16 GB Vengeance 1600 MHz

и някоя видео карта, като още се двоумя, дали да е професионална(v4900 / ) или геймърска (660ti).

Редактирано от Ivelin Penchev (преглед на промените)

• Автор

Частите ще купувам от Великобритания ( било ebay или overclockers, не ме бърка ). Бюджетът е около 2000 лева с включен монитор ( препоръчително по-големичък ).

Бях се спрял на:

i5-4670

Asrock B85M-ITX

OCZ Vertex 3 120GB SSD (+ някой блу вържън на WD 500ГБ)

Corsair 16 GB Vengeance 1600 MHz

и някоя видео карта, като още се двоумя, дали да е професионална(v4900 / ) или геймърска (660ti).

Някой има ли представа от къде мога да закупя Intel Xeon E3-1265L v3?

Може ли коментари за тази конфигурация?

http://nikem-bg.net/cart/46847p1r46035p1r46596p1r1002735p1r48708p1r49280p1r1003988p1r46714p1rf.html

*EDIT*

Значи първо искаш комп с минимални размери, с изискване за 3д обработка!

Как смяташ тази голяма карта , да се впише в малките размери?

Първо си изясни какво искаш да постигнеш иначе никой няма да ти даде съвет!

• Автор

Значи първо искаш комп с минимални размери, с изискване за 3д обработка!

Как смяташ тази голяма карта , да се впише в малките размери?

Първо си изясни какво искаш да постигнеш иначе никой няма да ти даде съвет!

Идеята е да е портативен. Отначало мислех да го направя както в линка по-горе, но после се отказах. Имам идея да го пренасям на малко по-големи части  

• дъно, процесор, RAM и heatsink в един плексигласов пакет
  • видеокарта в друг
  • захранване в трети
  • HDD в четвърти пакет

Не знам още точно как ще го сътворя, в момента го чертая на 3d за да видя ориентировъчни размери. Идеята на въпроса ми в предния пост е, дали тази конфигурация е балансирана.

Целта на занятието, която се опитвам да постигна е да имам преносим (дали модулен или лаптоп-like няма значение) компютър, който да мога да местя 2 пъти в годината (по Коледа и лятото :D) .

Редактирано от Ivelin Penchev (преглед на промените)

Машина като за близо 2000 лева която да е що годе портативна бих ви предложил една от следните кутии.

1. - CM CASE HAF XB, MESH VER.
2. - FD NODE 304 BLACK

Желателно е също да се ориентирате към друго захранване и монитор с IPS матрица като за такъв бюджет мисля, че си е задължително.

Редактирано от Dream Savior (преглед на промените)

Защо не помислиш за лаптоп (ако има такива които ще се впишат в изискванията за 3д обработка)

Абе за 2400лв що не си вземеш ASUS ROG лаптоп хем ще е много по-лек хем става и за 3д обработка ще е по-компактен по-лек и по-удобен.

Пък ако ти е скъп ето Acer Aspire.

Редактирано от CpuKiller (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

След малко разглеждане и чудене, стигнах до заключението, че FD NODE 304 BLACK ще ми свърши работа. Теоретично би трябвало да се събере в cabbin-sized куфар. Та, може ли мнение/препоръки/критики за следната конфигурация  

Обща стойност - 1 693.65 лв. с ДДС
  • Автор

Благодаря!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.