Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер като Bridge

Featured Replies

Здравейте,
от известно време се опитвам да намеря подходящ рутер който да играе роля на bridge. Искам рутер към който да вържа всичките си Wi-Fi gadgets (лаптопи, телефони, таблет) и по кабел домашния сървър както и една CCNA Lab. Някой може ли да ми предложи добър рутер за тази цел. Ще бъде bridge и ще предоставя интернт от втори рутер вързан към ISP. Трябва да подчертая че bridge-a ще се осъществява безжично. Държа да е на Cisco.
За момента разглеждах няколко рутер и се спрях на слединте.

Cisco Linksys ea2700 - Честно да си призняа гледам да е нещо по-тъно тъй като не разполагам със широк бюджет и бих се ограничил на нещо до 150лв. Този Linksys изглежда добре за това което търся но навсякъде четета смесени коментари за него, затова се надявах някой по-опитен да сподели дали би ми свършил работа.

Благодаря Ви!

P.S. извинявам се на администраторите, мисля че съм постнал в грешния раздел, ако може да се премести в правилният

Редактирано от The-KinG (преглед на промените)

Linksys е добро попадение но гледай модела му да се поддържа и от алтернативен фирмуер.

Търсете маршрутизатор, който има WISP възможности, така ще можете да ползвате втория за безжичен приемник на интернет от първия.

А за да работи мост/повторител  е силно препоръчително двата маршрутизатора да са еднакви

• Автор

Благодаря за бързите отговори. WISP не е ли същото като Wireless access point? Не предоставят ли същата функция? Питам понеже в нито една от характеристиките на Linksys рутерите не намирам WISP фунйкция, но всичките предоставят WAP (wireless access point) което до колкото знаме същото? Ако е така значи този Linksys EA2700 трябва да ми свърши чудесна работа.

Благодаря за бързите отговори. WISP не е ли същото като Wireless access point? Не предоставят ли същата функция? Питам понеже в нито една от характеристиките на Linksys рутерите не намирам WISP фунйкция, но всичките предоставят WAP (wireless access point) което до колкото знаме същото? Ако е така значи този Linksys EA2700 трябва да ми свърши чудесна работа.

Не точно, до колкото ми е известно при WISP маршрутизатора работи като мост. А WAP като съкращение има друго значение.

Благодаря за бързите отговори.

WISP не е ли същото като Wireless access point? Не предоставят ли същата функция? Питам понеже в нито една от характеристиките на Linksys рутерите не намирам WISP фунйкция, но всичките предоставят WAP (wireless access point) което до колкото знаме същото?

Ако е така значи този Linksys EA2700 трябва да ми свърши чудесна работа.

можеш да погледнеш WISP tp-link и да прецениш кои функции ще са необходими и евентуално кое устройство да закупиш. Погледни и този TL-WA701ND

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

• Автор

Погледнах посочените рутери. Този TL-WA701ND в title-а пише че е Access Point и не съм сигурен дали би ми свършил работа. Прегледах и тези WISP tp-link като се спрях на TL-WR843ND предлагащ Wireless IPS. Също така, цената му в Amazon е достъпна-само около 50лв което е прекрасно имайки предвид парите които бях приготвил. Единственото което му липсваше е Gigabit port което щеше да бъде страхотно за да вържа домашния сървър към него. Но, май ще се наложи да направя компромис в това отношение.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.