Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избиране на Лаптоп :)

Featured Replies

Здравейте решил съм да си зема нов лаптоп,но не съм сигурен като марка кое ще е най-добро и като модел разполагам с около 1000-1200 лв. ще го ползвам предимно за интернет,филми и музика моля ви препоръчайте ми някой. :)

Здравейте решил съм да си зема нов лаптоп,но не съм сигурен като марка кое ще е най-добро и като модел разполагам с около 1000-1200 лв. ще го ползвам предимно за интернет,филми и музика моля ви препоръчайте ми някой. :)

Значи, в диапазон от 900-1 000 лева. мисля, че ето този по-долу лаптоп, ще свърши перфектна работа:

Lenova Ideapad B590  - 978 лева. с ДДС. Може да разгледате и лизинговата схема.

Тук имаме 4 в 1 четец за карти памет. Тежи около 2.50 кг. Твърд диск с обем от 1TB. Матов. не гланцов дисплей, които на светлина направо изнервя човек. Като цяло Lenovo, правят доста добри и качествени продукти напоследък. 

Виждам имате доста теми, за лаптоп, относно питания и препоръки.

...

Колкото до Вас, чели ли сте правилата, на форума? Трябва да знаете, че не се прилагат “голи“ линкове. 

Неправилно:

Правилно:

Като за начало, може да прочетете тази тема: Как правилно да питаме за конфигурация или компоненти. 

Поздрави и успех в избора!

Привет,

Щом ще го ползваш само за интернет, филми и музика, значи не ти е нужна външна видеокарта. Най-доброто до 1000 лв. е това: Samsung NP300E5X. Този лаптоп има SSD, което е голям плюс. Ако не си запознат, поинтересувай се какво представлява SSD-то. 

Ако обаче искаш и игри да играеш (което е непрепоръчително!) виж този: Acer Aspire V3-571G.

Поздрави и успех!  :)

• Автор

Привет,

Щом ще го ползваш само за интернет, филми и музика, значи не ти е нужна външна видеокарта. Най-доброто до 1000 лв. е това: Samsung NP300E5X. Този лаптоп има SSD, което е голям плюс. Ако не си запознат, поинтересувай се какво представлява SSD-то. 

Ако обаче искаш и игри да играеш (което е непрепоръчително!) виж този: Acer Aspire V3-571G.

Поздрави и успех!  :)

И аз се спрях на този Acer Aspire V3-571G.(извинявам се,но немога да го тагна).Може ли да ми кажете като марка асер добри ли са има ли много проблеми с лаптопите им?

ПРеди две години баща ми си взе  Асер Аспире  5742g и до момента е много доволен от него. Вървят му всички нови заглавия. Но лаптопа трябва да се поддържа още повече ако играеш игри на него и дори да вземеш най - скъпият лаптоп и не си го поддържаш ще имаш проблеми.

• Автор

Главно ще го ползвам за интернет и филми,а относно игрите ще се играе само Leauge of Legends с други игри мисля да не го товаря,защото прочетох,че бързо се скапват от игри и въпроса ми е ако играя лига средно 2-3 часа на ден ще има ли проблеми с лаптопа по нататък и в какъв смисъл да подържам лаптопа?

Главно ще го ползвам за интернет и филми,а относно игрите ще се играе само Leauge of Legends с други игри мисля да не го товаря,защото прочетох,че бързо се скапват от игри и въпроса ми е ако играя лига средно 2-3 часа на ден ще има ли проблеми с лаптопа по нататък и в какъв смисъл да подържам лаптопа?

Поддръжката е редовно да си го почистваш и да сменяш термо пастата, да не го тормозиш дълго време на тежки игри от сорта на 4, 5 часа без почивка.

Не съм запознат с сменянето на термо паста дори не знам какво е.

Не се притеснявай и хората в сервиза могат да свършат тази работа. Но като усетиш че започва да прегрява и се е задръстил с прах, трябва да го занесеш на сервиз да го обслужат.

Редактирано от amd World (преглед на промените)

• Автор

Майка ми има лаптоп и вече е доста старичък и се нагрява бързо и си зе охладител,който слага от-долу под лаптопа,това ще помога ли за да не се нагрява толкова при играене около 2-3 часа?

Няма да помага особено много но все пак ще има някакъв процент по - ниски температури, но имай предвид че така ще се задръства по - бързо с боклуци и прахоляк.

Като марка не са лоши имат хубави модели. А за въпросният лаптоп на мен много ми харесва и има прилични характеристики.

• Автор

Мисля него да си взема,но най ме е страх да не се прецака след известно време от игри въпреки,че ще се играе само лига и то по 2 часа макс. Мерси за мнението ви :)

Не съм запознат с сменянето на термо паста дори не знам какво е.

http://acerfans.ru/faq/43-zamena-termopasty-v-noutbuke.html - Обща информация по смяна на термопаста на лаптоп. Чисто информативно ти го давам, пък може след време и сам да решиш да си сменяш термопастата. За сега обаче, по-добре се придържай към съвета на amd World , когато дойде момента да сменяш термопастата. И да не разбираш руски , картинките говорят достатъчно.

Редактирано от keba (преглед на промените)

И аз се спрях на този Acer Aspire V3-571G.(извинявам се,но немога да го тагна).Може ли да ми кажете като марка асер добри ли са има ли много проблеми с лаптопите им?

Аз също имам Ейсър. Лаптопът вече навърши 4 години откакто е купен. Оплаквания нямам.  :)

Мерси много и сигурно ще си зема асер-а :)

Мисля, че няма да сгрешиш.

Драсни няколко реда след като го вземеш и пробваш, да видим твоите впечатления от лаптопа.  :wink12:

Хубаво е след като човек си закупи дадена машинка, да сподели впоследствие и собствените си впечатления от нея. Жалко, че много малко хора от форума го правят...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.