Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

luckyboy

Лимузината на Обама: тежка броня, кръвна банка, уреди за нощно виждане

Препоръчан отговор


Американският президент Барак Обама ще сменя  колата си. Не че настоящата му бронирана лимузина Cadillac изглежда зле, но модел 2009 г., според Министерството на вътрешната сигурност, е твърде стар  и  е време да се смени.
Новата разработка, която трябва да замени сегашния “звяр” е хибрид от представителна лимузина и товарен автомобили. Тя е с толкова много брони, че теглото на бъдещата президентска кола трябва да достигне седем и половина тона, според NBC  News.
 
Предвижда се в  каросерията на автомобила да бъдат монтирани осеминчови пластини, които може да защитят пътниците от импровизирано взривно устройство. Той също така ще бъде оборудван с петинчови многослойни стъкла, които ще направят вратата на бронираната кола тежка като на Boeing 757. В допълнение, колата трябва да бъде защитена от биохимични атаки и оборудвана със системи, достойни за легендарния Джеймс Бонд. Тя ще е   с инсталирани множество предаватели, в нея ще се пази и кръвна банка.
 
Всички агенти  са специално обучени да контролират това чудовище на огромни колела, и могат за броени  секунди да завъртят лимузината на 180 градуса, за да се избегнат неприятности. Името на производителя на суперавтомобила за президента  се държи в тайна. Но се знае, че от 1939 г.  автомобилите на държавните глави се правят  последователно от Ford, Chrysler и GM.
 
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
 
 
 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.